Wat kost kerstverlichting aan stroom?

Een sfeervolle kerst en een laag energieverbruik? Dat gaat prima samen. Op deze pagina lees je over het stroomverbruik van onze kerstverlichting. Zo geniet je van sfeervolle feestdagen zonder energiezorgen. 

Ga voor energiezuinige LED-verlichting

Bij Welkoop verkopen we alleen maar LED-verlichting. 

LED-lampjes kosten minder energie én gaan langer mee dan traditionele gloeilampjes: 

  • LED-verlichting is 5 tot 10 keer zuiniger. Hiermee bespaar je direct op de energiekosten.
  • Een LED-lamp gaat gemiddeld 20 keer langer mee dan een normale gloeilamp. Beter voor je portemonnee én het milieu dus. 

Gebruik een tijdschakelaar. Dan gaat je verlichting automatisch aan als het donker wordt en uit als je gaat slapen. Zo verspil je geen energie!


In onze winkel en webshop vind je kerstverlichting van Fairybell en Lumineo. Hieronder lees je meer informatie over het energieverbruik van beide merken. 


Stroomverbruik Lumineo

Bij de meeste verlichting van Lumineo kost één maand kerstverlichting je ongeveer 0,50 euro (op basis van 8 uur per dag).


Bekijk de tabel hieronder voor meer informatie:


*kWh verbruik op basis van 240 uur (30 dagen / 8h per dag).
**kWh Prijs € 0,40. Gebaseerd op de gemiddelde energieprijs september 2023. (Bron: Lumineo)

Wat zegt het energielabel?

Dit label bepaalt de verhouding tussen lichtopbrengst en energieverbruik. Het label zegt weinig over de energiezuinigheid. Kerstverlichting is sfeerverlichting en geeft daardoor per definitie minder licht. 


Stroomverbruik Fairybell

Een middelgrote Fairybell van 1200 tot 4000 lampjes verbruikt slechts € 1,44 per maand. Hierbij gaat Fairybell uit van een stroomtarief van 0,40 euro per kWh en een verbruik van 6 uur per dag over een periode van 30 dagen. 

Aantal LEDs
Verbruik (kWh) Kosten per maand
60 tot 900 0,01 € 0,72
1200 tot 4000 0,02 € 1,44
8000 0,06 € 4,32