Kerstverlichting voor binnen kiezen: waar moet je op letten? 

Zie jij door de snoeren de boom niet meer? Bij het kiezen van kerstverlichting zijn er veel dingen om rekening mee te houden. In dit artikel helpen wij jou met het kiezen van jouw perfecte kerstverlichting voor in de boom. Zo weet je zeker dat jij de juiste kerstverlichting in huis haalt. 


   In dit artikel: 


Kies voor led

Welke kerstverlichting voor binnen je ook kiest, ga altijd voor ledverlichting. 

Dit is 5 tot 10 keer energiezuiniger dan traditionele gloeilampen. Daarnaast gaat ledverlichting tot 20 keer langer mee dan gewone lampjes. Beter voor je portemonnee én het milieu dus.

Bij Welkoop vind je energiezuinige kerstverlichting in alle soorten en maten. Meer weten over het stroomverbruik van onze kerstverlichting?

Meer over stroomverbruik


Welke kleur kerstverlichting? 

Kerstverlichting voor in je boom is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Welke je kiest? Dat is een kwestie van smaak. Er is geen goed of fout, kies gewoon wat jij mooi vindt.

Bij onze standaard ledverlichting van Lumineo heb je keuze tussen 3 verschillende kleuren: 

Klassiek warm

Klassiek warm (of: classic white) heeft een warmgele kleur en lijkt het meest op klassieke kerstlampjes. 

Bekijk aanbodWarm wit

Warm wit (of: warm white) is wat lichter van kleur en lijkt meer op de kleur van traditionele gloeilamp. Sommige mensen vinden warm wit wat fel om in de kerstboom te hangen. Je kan deze variant ook gebruiken voor in je tuin. Controleer in dat geval of je kerstverlichting het IP44-keurmerk heeft. Dit betekent dat de verlichting geschikt is voor buitengebruik. 

Bekijk aanbodMulti-color

Het zit al in de naam, multi-color lichtjes bevatten meerdere kleuren. Denk aan rood, blauw, geel en groen. Een feest voor in je kerstboom! Als je dit te druk vindt voor in je kerstboom, kan het ook een leuke optie zijn voor in je tuin.

Bekijk aanbodWelk type kerstverlichting?

Wil je jouw kerstlampjes dicht bij elkaar, of verder van elkaar af? Ook daarin verschillen de smaken. Bij Welkoop vind je verschillende soorten lichtsnoeren van Lumineo


Basic

Wil je energiezuinige kerstverlichting voor een voordelige prijs? Kies dan voor Basic verlichting. Dit zijn de standaard ledlampjes voor in je kerstboom. De afstand tussen elk lampje is 7,5 cm. 

Compact

Bij Compact verlichting zitten de lampjes wat dichter bij elkaar - ongeveer om de 2 cm.


Diamond

Diamond ledlampjes hebben de vorm van diamantjes. Door deze vorm schiet het licht alle kanten op net zoals bij een echte diamant. De afstand tussen elk lampje is hetzelfde als bij Basic. 

Clusterverlichting

Bij clusterverlichting heb je de meeste lampjes per meter snoer. Dit geeft een vol effect in je boom. Dit type verlichting is wel iets duurder vanwege het hogere aantal lampjes per meter snoer. 


Kerstverlichting in allerlei soorten:

Lumineo Basic - Kerstboomverlichting - 120 lampjes - Warm wit - 9 m

Lumineo

Lumineo Basic - Kerstboomverlichting - 120 lampjes - Warm wit - 9 m

10.95
Lumineo Compact - Kerstboomverlichting - 500 lampjes - Klassiek warm wit - 11 m

Lumineo

Lumineo Compact - Kerstboomverlichting - 500 lampjes - Klassiek warm wit - 11 m

17.50
Lumineo - Diamantverlichting - 100 lampjes - Klassiek warm wit - 10 m

Lumineo

Lumineo - Diamantverlichting - 100 lampjes - Klassiek warm wit - 10 m

11.95
Lumineo - Clusterverlichting - 1512 lampjes - Klassiek warm wit - 13,50 m

Lumineo

Lumineo - Clusterverlichting - 1512 lampjes - Klassiek warm wit - 13,50 m

49.95

Hoeveel lampjes heb ik nodig? 

Je weet nu welke kleur verlichting je wil en welk type kerstverlichting je in jouw boom wil hangen. Maar hoeveel lampjes heb je nu nodig? Dat ligt aan de hoogte van de boom én de soort lampjes. 

In onderstaande keuzehulp zie je hoeveel lampjes je nodig hebt voor jouw boom. Zo koop je nooit meer te veel of te weinig lampjes.


Kerstverlichting voor buiten

Zoek je kerstverlichting voor buiten? Zorg er dan voor dat je verlichting geschikt is voor buitengebruik. Lampjes met een IP44-keurmerk zijn veilig om buiten te gebruiken. Dit betekent dat de verlichting bestand is tegen stof en water. 

Meer weten over kerstverlichting voor buiten ophangen? In dit artikel lees je er alles over: 

Kerstverlichting voor buiten ophangen


Jouw kerst begint bij Welkoop

Alles voor een piekfijne kerst vind je bij Welkoop. Kies uit de beste kwaliteit bomen en de sfeervolste kerstverlichting - zónder energiezorgen. Want met onze energiezuinige ledverlichting houd je de kosten laag. Dat is pas een fijne kerst!

En ben je op zoek naar advies of inspiratie? We helpen je graag in onze winkels en geven je tips op maat. Zo maak je van jouw huis een waar kerstparadijs!

Vind jouw winkel