Werklaarzen

Werklaarzen bieden bescherming en houden je voeten warm. Kies de laars die bij je werkzaamheden past. Laarzen zijn hittebestendig, isolerend, waterdicht en slijtvast.

Veilig en warm

Laarzen beschermen je voeten, waartegen hangt af van je werkzaamheden. Ben je veel met vee bezig, dan stapt een koe misschien op je tenen. Een stalen neus is dan heel handig. Als bouwvakker trap je misschien in een uitstekende spijker en is een beschermende voetzool beter. Er zijn vier categorieën laarzen:

  • Geen certificering.
  • CE: Europees gecertificeerd voor professioneel gebruik zonder specifieke veiligheid.
  • S4: CE-genormeerd, stalen neus, antistatisch, oliebestendige zool, energie absorberend.
  • S5: CE-genormeerd, stalen neus, stalen zool, oliebestendige zool, energie absorberend.

Warmte-isolatie

Warme voeten op koude dagen is belangrijk. Of een laars warm is hangt af van de volgende dingen:

  • Het materiaal
  • De dikte van de schacht
  • De zool

Deze eigenschappen bepalen ook of de laars soepel en flexibel is in (extreem) koud weer.

Bestendigheid tegen bijzondere substanties

Let bij de keuze voor laarzen op de substanties waartegen ze bestand zijn. Alle laarzen zijn waterdicht, maar voor een veehouder moet de laars ook bestand zijn tegen mest. Werk je veel met zuren, dierlijke en plantaardige oliën, vetten, bloed, chemicaliën, desinfecterende middelen of bestrijdingsmiddelen? Houd daar dan rekening mee als je de laarzen uitzoekt.

Rubber, PVC of kunststof?

Laarzen worden gemaakt van rubber, PVC of een combinatie. Rubber is zwaar, smelt niet en hittebestendig tot 230 °C. PVC is sterk en betaalbaar materiaal wat bij kou snel hard wordt. Acifort is een mengsel van rubber en PVC wat een soepele, slijtvaste laars geeft die niet hard wordt in de winter. Purofort is lichtgewicht, schokdempend en isoleert goed tot min 20 °C. De meeste laarzen zijn gemaakt van kunststof. Dat is sterker, lichter en soepeler dan rubber. De isolatie is beter en kunststof laarzen slijten minder snel.

Levensduur

De levensduur hangt af van het materiaal, de dikte van de zool en het ontwerp. Gebruik je de laarzen vaak, dan slijten ze sneller.

Kom voor persoonlijk advies en ons assortiment naar de winkel.