Schapenvoer

Een uitgestrekte, groene vlakte vol met schapen, die op het oog niets lijken te doen. Wij vinden het een prachtig gezicht. Maar schapen staan niet stil. Ze zijn eigenlijk de hele dag druk bezig met het eten van schapenvoer. Wat is nu eigenlijk het beste schapenvoer? Wij weten het. Niet voor niets zijn wij opnieuw gekozen tot de beste winkelketen in de categorie Tuin & Dier. Daarom hebben wij alleen het beste schapenvoer. Van bijvoorbeeld Profijt, Sprayfo of ons eigen schapenvoer van Welkoop. Bekijk hier al onze producten en ontdek wat jouw schapen nodig hebben!

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Wat is het beste schapenvoer?

Het dieet van schapen bestaat uit drie onderdelen: ruwvoer, water en een liksteen. Geschikt ruwvoer voor schapen is bijvoorbeeld gras, hooi of kuilgras. Sommige schapenrassen kunnen beter tegen natuurgras dan andere. Houd je schapen op een weide? Let er dan goed op dat je schapen niet ondervoed raken, omdat ze het gras laten staan! 

Volwassen schapen drinken wel 10 liter water per dag. Daarom moeten ze altijd beschikken  over schoon drinkwater. In grote drinkbakken of met een automatisch drinksysteem. 

Het is meestal niet nodig om je schapen bij te voeren met krachtvoer. Maar een liksteen voor extra vitaminen en mineralen kunnen ze goed gebruiken. Kies hierbij altijd voor een liksteen speciaal voor schapen. Likstenen die bestemd zijn voor andere dieren bevatten teveel koper voor schapen. 

Bijvoeren met schapenmuesli

Als je te maken hebt met drachtige ooien of zogende ooien met lammeren, is het wél noodzakelijk om ze bij te voeren. Je kunt dit bijvoorbeeld doen met schapenmuesli. Welkoop schapenmuesli is een perfect aanvullend schapenvoer, naast de dagelijkse hoeveelheid ruwvoer. Dit schapenvoer heeft de volgende voordelen:

  • Alle voedingsstoffen in de juiste verhouding
  • Wordt goed opgenomen dankzij ontsloten granen
  • Kopervrij
  • Luzerne stengels voor extra vezels

Schapenvoer kopen doe je bij Welkoop. Bestel het schapenvoer eenvoudig online via onze webshop. Vanaf € 40 euro betalen wij de verzendkosten!

Wat mogen schapen niet eten?

Als je schapen de weide afgrazen, gaan ze speciaal op zoek naar lekkere kruiden. Ze houden ontzettend van klavers, distels, paardenbloemen en weegbree. Helaas groeien er ook giftige planten in het grasland. Hier kunnen je schapen erg ziek van worden. Zorg er daarom voor dat ze geen toegang hebben tot:

  • Kruiden: Sint-jacobskruid, sint-janskruid of witte ganzenvoet
  • Planten: Heermoes, nachtschade, waterscheerling, smeerwortel
  • Aan de bosrand: Adelaarsvaren, eikels
  • Tuinplanten: Taxus, herfsttijloos, rododendron, laurierkers

Wil je schapenvoer kopen? Bestel je schapenvoer online of bezoek één van onze vele winkels. Hier staan onze specialisten klaar om jou van persoonlijk advies te voorzien. Welkoop. Weet wat te doen.