Klontvormende kattenbakvulling

Snel een schone kattenbak? Met een kattenbakvulling die klontvormend is, is het verschonen in een mum van tijd gedaan. Dit kattengrit van klei klontert samen als er vocht bijkomt. En die klonten schep je met een zeefschepje zó weg. Hierdoor is dit kattengrit meteen zuinig in gebruik. Bij Welkoop vind je verschillende soorten klontvormende kattenbakvulling. Van geurloze en goedkope kattenbakvulling die klontvormend is, tot klontvormend kattengrit met extra’s, zoals babypoedergeur of aloë vera om de kattenpootjes te verzorgen.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Wat is klontvormende kattenbakvulling?

Kattenbakvulling die klontvormend is, bestaat uit korreltjes klei. Wanneer het nat wordt door urine of ontlasting, klonten de korrels samen. Vaak is dit soort kattenbakvulling gemaakt van bentoniet: een kleisoort die in de natuur voorkomt en goede vochtabsorberende eigenschappen heeft.

Doordat je de behoefte van je kat er zo uitschept, is kattengrit dat klontvormend is, zuinig in gebruik. Voor het verschonen hoef je niet de hele inhoud van de kattenbak te vervangen, maar schep je alleen de klonten weg met een kattenbakschep. Omdat de vulling zo alsmaar minder wordt, vul je de kattenbak om de paar dagen bij. Houd bij kattenbakvulling die klontvormend is een laagje van zeven centimeter aan; katten graven hun behoefte graag in, en hiermee voorkom je dat de klonten aan de bodem blijven plakken.

Voor kittens en katten die de neiging hebben om de kattenbakkorrels op te eten, is dit type vulling niet geschikt en kun je beter gaan voor een niet-klonterende kattenbakvulling. Je kunt je voorstellen dat het opeten erg gevaarlijk kan zijn: de vulling kan samenklonteren in de maag.

Kattenbakvulling klontvormend bij Welkoop

Bij Welkoop hebben we klontvormend kattengrit van Biokat’s, Sanicat en ons eigen Welkoop-merk. Het verschil tussen de verschillende soorten kattenbakvulling zit hem grotendeels in: de grootte van de korrels, wel of geen geurtje, en de prijs. Wat de beste klontvormende kattenbakvulling is, dat is heel persoonlijk. Het is maar net wat jouw wensen zijn – en die van je kat.

Aan ons eigen, goedkope Welkoop Kattenbakvulling die klontvormend is, is geen geurtje toegevoegd. Dit grit bestaat voor honderd procent uit bentoniet. Prima als de kattenbak in de schuur of garage staat! Verlang je nóg betere prestaties? Sanicat Ultra Klontvormend heeft fijne korrels en belooft ultra klontvormend te zijn en daardoor zeer zuinig in gebruik. En Biokat’s gebruikt in hun 3-in-1 kattengrit korrels van drie verschillende groottes: grote korrels voor een snelle geurabsorptie, medium voor extra stevige klonten en kleine voor een extra reikwijdte.

Heb je de kattenbak nou binnen staan – in de gang of keuken, dan verlang je misschien een tikje meer van het kattengrit. Aan sommige soorten is dan ook een fris geurtje toegevoegd: lentegeur, katoenbloesem of babypoeder. Voor een frisse uitstraling van de kattenbak, is de Extra Hygiëne Kattenbakvulling Klontvormend van ons eigen Welkoop-merk een goede optie. Hier geen lekker geurtje, maar wel een frisse blik: door de witte korrels zitten stukjes blauw gemixt. Zo ziet het kattentoilet er extra fris uit!

Wil je het beste comfort voor je kat, dan heeft Biokat’s de premium Diamond Care: kattenbakvulling die klontvormend is, onaangename geurtjes tegengaat én aloë vera bevat – als verzorging voor de kattenpootjes.