Kattenbakvulling

Kattenbakvulling neemt de vieze geurtjes en het vocht uit de ontlasting van je kat op. Er zijn verschillende soorten bij Welkoop te verkrijgen. Niet-minerale kattenbakvulling is gemaakt van organisch materiaal, zoals hout, papier of stro en is afbreekbaar. Minerale kattenbakvulling is gemaakt van klei en te verdelen in klontvormende en niet-klontvormende vulling. Klontvormende kattenbakvulling maakt het mogelijk tussentijds een deel (alleen de klonten) te verschonen. Niet-klontvormende vulling moet na een aantal dagen helemaal vervangen worden. De keuze die je maakt is afhankelijk van wat jij en je kat prettig vinden.

Populaire merken: Biokat's | Cat's Best | Catsan

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Diverse soorten kattenbakvulling

Misschien heeft je kat wel een persoonlijke voorkeur. Of ben je zelf niet zo blij met het kattengrind dat je gebruikt. Het maakt niet uit wat het is, er valt bij Welkoop gelukkig veel te kiezen! Zelfs op het gebied van kattengrind. We zetten graag op een rijtje wat voor soorten we hebben.

  • Niet klontvormende kattenbakvulling
    Er zijn verschillende soorten niet klontvormende kattenbakvulling. Je kan kiezen welke soort korrel, hoeveel vochtopname en zelfs welk materiaal je wil hebben. Niet klontvormend kattengrind kan soms wat stoffiger zijn. Speciaal voor katten die gevoelig zijn voor stof of houden van graven in de kattenbak is er stofvrij kattengrind. Bijvoorbeeld Cat's best Universal. Kattenbakvulling van hout is meestal niet zo stoffig en dus ook een goed alternatief. Een ander voordeel van houten kattenbakkorrels is dat ze gewoon in de groencontainer weggegooid mogen worden. Handig!
  • Klontvormende kattenbakvulling
    Klontvormende vulling voor de kattenbak is gemaakt van klei die vocht opneemt en samenklontert. De klontjes kun je makkelijk uit de bak te scheppen met een kattenbakschep. Erg handig als je last hebt van geurtjes in en rondom de kattenbak maar niet elke dag de kattenbak wil verschonen. Eet jouw kat regelmatig kattenbakkorrels op? Dan is klontvormend kattengrind misschien niet de beste keuze voor jouw kat. Hierdoor is het soms ook minder geschikt voor kittens. 

Extra frisse kattenbak

Klontvormende kattenbakkorrels gebruiken en de klonten regelmatig verwijderen is een goede optie. Als je nog iets extra’s wil proberen voor een frisse kattenbak zijn er speciale kattenbakvullingen te koop met extra geur opname (bijvoorbeeld Biokat's Classic 3in1) of met toegevoegde geur (zoals Catscan Natural). Ook kan het helpen om kattenbakzakken te gebruiken (bijvoorbeeld BEEZTEES Kattenbakzak). Deze zak doe je in de kattenbak voor je de korrels er in doet en gooi bij het schoonmaken in zijn geheel weg. Zo blijft je kattenbak schoon en geurloos.

Tip! Heb je last van rondslingerende kattenbakkorrels in je huis? Probeer dan eens een kattenbakmat. Deze matjes zijn speciaal ontworpen om ervoor te zorgen dat jouw kat na een toiletbezoekje geen korreltjes meeneemt het huis in en ze zien er ook nog eens leuk uit! Probeer bijvoorbeeld eens de Nestor+Aseo Kattenbakmat.

Alles over je kat

Bij Welkoop weten we alles over je kat. Van verzorging tot speelgoed. We hebben alles in huis! We vertellen je graag alles dat je nodig hebt voor een blije en gezonde kat op onze pagina over katten!