Aan de slag

Goede werkkleding is veilig, functioneel en comfortabel. Wat je precies nodig hebt, is afhankelijk van jouw werk. Want aan de kleding van een lasser worden andere eisen gesteld dan aan de werkkleding van een hovenier. Vraag aan je werkgever aan welke veiligheidsnormen de werkkleding moet voldoen. Deze normen zijn vastgelegd in zogeheten EN- en ISO-normen. Wij hebben een volledig assortiment gecertificeerde werkkleding. Maar controleer altijd goed of de kleding voldoet aan de specifieke eisen voor jouw beroep. Hoeft de kleding niet te voldoen aan een bepaalde certificering? Let dan altijd op een aantal algemene kenmerken. 

Kenmerken goede werkkleding

 • Duurzaam: sterk en slijtvast
 • Ademend
 • Neemt vocht op en voert het af
 • Water- en vuilafstotend
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Isolerend vermogen

Stoffen en materialen

Als je veel buiten werkt, moet de kleding natuurlijk ook bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Daarvoor zijn de juiste materialen heel belangrijk. Lees meer over materialen en stoffen.

Werkbroeken

Een goede werkbroek is de basis van een set werkkleding. Een broek beschermt je en moet natuurlijk ook comfortabel zitten en lang meegaan. Je loopt er tenslotte heel wat uren in rond en een broek mag na een maand niet al versleten zijn. Wij verkopen werkbroeken van HaVep, JMP, Mascot en StØrvik. Veel broeken zijn stevig, versterkt met Cordura®. Dit is een zeer slijtvaste en extreem sterke stof gemaakt van nylonvezels. Alle broeken hebben ruim voldoende zakken om gereedschap in op te bergen. Een aparte categorie zijn onze werkspijkerbroeken. Deze broeken combineren de stijl van een normale spijkerbroek met de functionaliteiten van een echte werkbroek.

Werkbovenkleding

Bovenkleding is er in allerlei soorten en maten: vesten, shirts, truien, overhemden, bodywarmers en jassen. Wat je nodig hebt is natuurlijk afhankelijk van je beroep, maar ook van het jaargetijde. Daarom hebben we een groot assortiment voor alle weersomstandigheden. Overhemden zijn er bijvoorbeeld gewatteerd en ongewatteerd. En we hebben vesten met een warme voering, maar ook T-shirts, sweatshirts en polo’s voor het betere weer. Bekijk al onze bovenkleding.

Werkjassen

Bij een goede werkjas zijn functionaliteit en pasvorm belangrijk. Werkjassen worden gemaakt van verschillende sterke, slijtvaste materialen. Ze zijn waterafstotend, wind- en waterdicht en/of ademend. Daarnaast hebben werkjassen praktische details, die modieuze of alledaagse jassen vaak niet hebben.

Een goede werkjas heeft de volgende kenmerken:

 • Schouders versterkt met slijtvaste stof.
 • Tweewegrits: comfortabel zitten, knielen en bukken.
 • Verstelbare manchetten en windvangers in de mouwen.
 • Een stormflap met waterkering.
 • ‘Napoleonzak’ tussen rits en stormflap.
 • Diagonaal geplaatste steekzakken met overslag tegen inregenen.
 • Verstelbare, elastische taille- en heupkoorden.

Overalls

Een overall is werkkleding bij uitstek. Deze kledingstukken zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Van kinderoveralls in leuke frisse kleuren tot overalls die je ook beschermen tegen hitte, chemicaliën en lasspatten. Oriënteer je daarom goed en let vooral op de veiligheidseisen waar jouw kleding aan moet voldoen. Kies een materiaal dat past bij je werkzaamheden.

Kieswijzer

Katoen 

Katoen/Polyester 

Polyester/Katoen 

vocht opnemend vermogen

XXwarmte-isolerend

XX

X


ventilerend / ademend

XX

X


wasbaar op hoge temperaturen 

XX

X


kreukherstellend vermogen


X

XX

slijtvast


X

XX

krimpvrij


X

X

chemisch reinigenX

duurzaam


X

XX


X = goed
XX = zeer goed

Signalisatiekleding

Een speciale afdeling werkkleding is de signaalkleding. Dit heet ook wel hoge zichtbaarheidskleding en is verplicht als je langs de weg werkt. Signalisatiekleding is er in 2 veiligheidsnormeringen: EN 471 en RWS (Rijkswaterstaat). Deze laatste normering is alleen van belang als je aan wegen van Rijkswaterstaat werkt. Voor alle andere wegwerkzaamheden voldoet de EN 471-normering. Bekijk al onze signaalkleding.

Wil je meer informatie? In onze winkels geven wij je graag persoonlijk advies.

Gerelateerde video's

dabX0NQfgpk
Mascot Safe Light

Bekijk onze video over signaalkleding.

1LXNI7Lewy4
Werkbroek Mannheim

Een broek voor de man die prijs stelt op kwaliteit.