Pokon plantenvoeding

Staan de planten en bloemen er bij jou altijd een beetje verloren bij? Of wil je gewoon je bloeiers uitbundig laten bloeien? Het merk Pokon maakt voeding voor je planten en bloemen. Voor iedereen die van gemak houdt en een optimaal resultaat wil, is de voeding geschikt. Of je nu snijbloemen hebt staan, bloeiers op het balkon of planten in de tuin.

Pokon: groen doet je goed
Een gezonde, sterke plant die prachtig bloeit? Het begint met een goede voedingsbodem. Bij Pokon weten ze er alles van, want dit oer-Hollandse merk heeft al ruim 85 jaar ervaring met groen. Al in 1929 ontwikkelde Pokon haar eerste plantenvoeding!

De naam Pokon is een afgeleide van de scheikundige samenstelling van die eerste plantenvoeding: P2O5 - K2O – N2. Tegenwoordig maakt het bedrijf allerlei soorten voedingen voor groen: van potgrond tot mest, van bodembedekkers tot plantenvoeding. Je gazon, planten en bloemen biologisch verzorgen? Pokon heeft een biologische lijn met 100% natuurlijke grondstoffen.


Pokon potgrond

Pokon potgrond is er voor je hele tuin. Je hebt de keuze uit basis potgrond (universele potgrond voor binnen- en buitenplanten) of speciale potgronden. Zo heeft Pokon potgrond voor de moestuin, de buxus, de hortensiastruiken, de rozenstruiken en de mediterrane olijfbomen. Ga je tuinplanten, bomen of hagen aanplanten? De Aanplantgrond zorgt voor extra bodemleven waardoor je planten beter aanslaan.

De potgronden zijn er in zakken van 20, 30 en 40 liter. Voor je orchideeën en cactussen heeft Pokon potgrond in kleinere zakken van 5 liter. Zoek je mest voor de border in je siertuin? Ga dan voor de siertuinmeststoffen.

Welkoop & Pokon
Een aantal potgronden van Welkoop bevat ook Pokon! Je herkent zo’n potgrond aan de stempel-opdruk op de verpakking: ‘verrijkt met Pokon’. Zo bevatten de Welkoop Kwekers potgrond en de Welkoop Kokos potgrond de langwerkende voedingskorrel van Pokon. Deze groene korrel voedt planten de eerste 6 maanden en geeft een luchtige voedingsbodem. Ook in de Welkoop biologische moestuingrond is een Pokon voedingskorrel toegevoegd, maar dan met 3 maanden voeding én volledig biologisch.

Pokon plantenvoeding

Je kamerplanten, balkonplanten en terrasplanten verwen je met Pokon plantenvoeding. De voeding zorgt voor een uitbundige bloei en een sterke plant die extra weerbaar is tegen ziektes en plagen.

Pokon plantenvoeding is er in twee varianten: als vloeibare kamerplantenvoeding en als ‘vaste’ voeding in de vorm van korrels of kegels. De vloeibare voeding doe je in de gieter als je de planten water geeft. De Pokon kegels of korrels stop je bij een plant in de grond en geven vervolgens langdurig voeding af. Zo geeft 

Pokon meststof: probleemoplossers voor je gazon

Een sterk en groen gazon begint met goed voeden, op de juiste lengte maaien en regelmatig verticuteren. Er kunnen echter altijd problemen ontstaan. Bijvoorbeeld door koude winters of hete zomers. Maar ook kan onkruid zich wortelen tussen je grasplanten, of kunnen er plekken mos ontstaan. Speciaal daarvoor heeft Pokon meststof voor je gazon:

  • Pokon Mos Weg!
  • Pokon Onkruid Weg!

Deze gazonmeststoffen zijn 2-in-1: ze bevatten gazonmest én bestrijden mos of onkruid. Heb je nou mos én onkruid in je grasmat? Met Pokon Mos & Onkruid Weg! sla je drie vliegen in één klap.