Top 10 kleurrijke planten.

Breng dit voorjaar meer kleur in je tuin. Of je nu op zoek bent naar een eenjarige bloeier of vaste plant: bij ons vind je altijd wel een plant die in jouw tuin kan groeien én precies jouw smaak is. Kom langs bij een winkel in de buurt en combineer je eigen kleuren. Laat de lente maar beginnen! 

Vind jouw winkel

Geranium

De geranium is een populaire tuinplant in Nederland. De plant is geliefd om zijn prachtige bloemen en is supermakkelijk te verzorgen. Ideaal voor als je geen groene vingers hebt!

Wil je een tuin vol bloemen of een paar potten op je balkon? De geranium voelt zich overal thuis. Van het voorjaar tot de herfst blijft de plant bloeien. Dat betekent dat je maandenlang kunt genieten van prachtige bloemen.Perkgoed Festival Colours

De perkgoed Festival Colours zijn fleurige en kleurige plantjes. Ze passen perfect in iedere terraspot of balkonbak. Je hebt ze in verschillende kleuren, er zit dus zeker iets voor je bij.

Kies bijvoorbeeld planten die perfect passen bij je tuinkussens. Zo’n kleurrijke match maakt je terras extra feestelijk!Fuchsia

De fuchsia is een prachtige eenjarige bloeier. De bladeren zijn ovaal van vorm en tussen de 2 en 6 cm lang. Ze zijn donkergroen aan de bovenkant en iets lichter aan de onderkant.

Wat deze plant echt bijzonder maakt, zijn de bloemen. Ze hangen naar beneden, lijken op kleine klokjes en zijn ongeveer 2,5 cm lang. De bloemen kunnen allerlei kleuren hebben, zoals rood, roze, paars, wit en zelfs blauw. De fuchsia bloeit van de lente tot de herfst.
Spaanse Margriet

Wist je dat de Spaanse Margriet uit Zuid-Afrika komt? De bloemen zijn vaak rood, roze, lila, paars, wit of geel. Er bestaan ook soorten met verschillende kleuren.

De vrolijke bloemen reageren op de zon. Als het donker wordt, gaan de blaadjes dicht om 's ochtends weer open te gaan. De plant bloeit tussen juni en oktober. Ze kan goed tegen droogte en is daarom ideaal voor potten op je balkon of terras.Petunia Special

Met deze mooie plant breng je snel gezelligheid in je tuin. En het fijne is dat hij weinig onderhoud nodig heeft. De petunia staat bekend om zijn klokvormige of trompetachtige bloemen. Perfect om je tuin of balkon op te fleuren!

Deze plant is een echte doorzetter. Met goede verzorging bloeit hij tot de eerste vorst verschijnt en zorgt hij de hele tijd voor een zee van bloemen in je tuin.Vlinderlavendel Anouk

Meer insecten in je tuin? Met de vlinderlavendel gaat het zeker lukken! De plant trekt met zijn heerlijke geur vlinders en bijen aan. De opvallende lilapaarse bloemen zien er prachtig uit naast de grijsgroene bladeren. 

In de tuin of op je balkon, de vlinderlavendel doet het overal goed. Als je hem in de tuin plant, zorg dan voor losse, niet te natte grond. Op het balkon kun je hem het beste in een pot met drainagegat zetten.Festival Blooming Hangpot

Een feestje in een pot! De Festival Blooming hangpot zit vol met verschillende soorten fleurige plantjes. Elke pot bestaat uit een mix van minimaal 3 soorten kleuren en bloemen. Hang 'm op jouw favoriete plekje in de tuin en geniet van het kleurenspektakel!

De hangpot heeft een waterreservoir met kijkglas. Handig, want zo kan je makkelijk checken of er nog genoeg water in de pot zit. Dianthus Pink Kisses

De Dianthus Pink Kisses heeft een heerlijke anjergeur die je niet snel vergeet. Elk bloemblaadje heeft een mooi paars-roze hart met een lichtroze rand. De geurende bloempjes lokken ook nog eens vlinders en bijen naar je tuin.

De Dianthus bloeit normaal gesproken van maart tot juni. Maar haal je regelmatig de uitgebloeide bloemen weg? Dan gaat hij gewoon door tot oktober! Zet hem op een zonnige plek of in halfschaduw.Sundaville Piramide

De Sundaville is een mediterrane plant met kleurrijke, trompetvormige bloemen. Perfect voor op je balkon of terras!

Deze plant bloeit van het vroege voorjaar tot laat in de herfst. Je kunt er dus lang van genieten. De mooie kleuren geven een romantische en gezellige sfeer aan je tuin. Laat de klimplant mooi omhoog groeien langs de piramide.
Agapanthus Summer Love

De Agapanthus Summer Love is een prachtige blauwe zomerbloeier. De plant valt op door de mooie blauwe bloemen die pieken op lange stelen. Een echte blikvanger dus voor in de tuin, terras of op je balkon!

De Agapanthus houdt niet van natte voeten. Zet ‘m daarom in een ruime pot met een drainagegat.

De mooiste planten:Zet je tuin nu extra voordelig in kleur.

Een tuin vol kleur? Welkoop heeft de mooiste planten voor je klaarstaan. Kom langs in één van onze winkels en zoek je favoriete planten uit. Er zit er altijd wel een bij jou in de buurt. 

Voor wat extra hulp kun je altijd terecht bij jouw tuinspecialist. Deze helpt je graag bij het kiezen van de mooiste bloemen en planten voor jouw tuin.

Zien we je snel?

Vind jouw winkel