Intex logo

Intex zwembaden

Wil je graag een zwembad kopen? Welkoop heeft een groot aanbod in soorten en maten. Wanneer kies je welk zwembad en welk merk? Intex is een zwembadenspecialist waar Welkoop al langere tijd producten van verkoopt. We kunnen dus wel stellen dat Intex kwalitatieve en betrouwbare zwembaden maakt. Van een kinderzwembad, een luxe jacuzzi, een rond tot een rechthoekig zwembad; het aanbod is groot. Tijdens warme zomerdagen is er niets lekkerder dan een duik te nemen in je eigen zwembad. 

Bekijk ook: Intex afdekzeilen | Intex zwembadonderhoud | Chloortabletten

Waarom kiezen voor een Intex zwembad

Bij Intex staat de kwaliteit voorop, zodat de hele familie van het zwembad kan genieten. Daarnaast zijn er nog een aantal kenmerken waar een Intex zwembad aan voldoet:

  • Goede kwaliteit
  • Betrouwbaar
  • Betaalbaar
  • Ruim assortiment
  • Opblaasbaar
  • Bijpassende accessoires
Jong gezin in een Intex zwembad

Soorten zwembaden van Intex

Intex zwembaden zijn er in diverse vormen. Welkoop verkoopt de bovengrondse Intex zwembaden. Deze kun je opblazen of opzetten. De Easy Set®  zwembaden zijn voor gezinnen de beste keus. Deze zijn voorzien van een opblaasbare bovenrand, wat veiliger is voor kinderen. De Metal Frame zwembaden zijn solide gebouwd, maar gelukkig wel eenvoudig in elkaar te zetten. Luxe Prism Frame™ zwembaden hebben zoals de naam al doet vermoeden een luxe uitstraling. De Ultra XTR™ Frame is het ultieme zwembad waar zo'n beetje de hele buurt in kan zwemmen! Voor langer plezier van het bad adviseren wij gebruik te maken van zwembadonderhoudsmiddelen en een afdekzeil.

Lees hieronder meer over welke soorten Intex zwembaden er bij Welkoop zoal zijn.

Opzetzwembad

De Intex Frame Pool is het best verkochte soort zwembad. Deze praktische zwembaden in verschillende maten zet je eenvoudig op door een sterk frame. Deze frame zwembaden zijn gemaakt van stevig kunsttof materiaal. De meeste opzetzwembaden van Intex zijn daarom binnen 10 minuten op te zetten en kun je de hele zomer laten staan. Belangrijk is dan wel om te zorgen voor een goede ondergrond. Ook moet het water regelmatig ververst worden. Ieder Intex opzetzwembad beschikt over wanden die bestaan uit 3 lagen; Een gerasterde polyester binnenlaag met aan beide kanten een dikke en duurzame pvc buitenlaag.

Opblaaszwembad

Het grootste voordeel van een opblaasbaar zwembad is dat deze makkelijk is om op te zetten en op te ruimen. Deze zwembaden zijn relatief gezien het goedkoopst en het gemakelijkst in onderhoud. De Intex zwembaden zijn gemaakt van PVC. Een opblaaszwembad zet je meestal voor een kortere periode op dan een opzetzwembad. Zorg ervoor dat je het zwembad op een zachte ondergrond zet. Gebruik daarom bijvoorbeeld een ondertapijt. Een zwembad op je gazon zetten is een minder goed idee omdat je gazon daar kapot van kan gaan. 

Rechthoekig zwembad

Een rechthoekig zwembad past in de meeste tuinen, omdat tuinen vaak dezelfde vormen hebben. Verder is een lang zwembad geschikt voor volwassenen en als je voor je kinderen een wat groter bad wilt.

Rond zwembad

Een rond zwembad is over het algemeen erg stevig. Wist je dat het meest verkochte zwembad is een rond zwembad is? Ook voor ronde zwembaden zijn er ronde ondertapijten en afdekzeilen. 

Intex accessoires

Aangezien geen zwembad compleet is zonder accessoires, biedt Intex een breed assortiment met onder andere pompen, afdekzeilen, onderhoudsets, verlichting en nog veel meer. Hieronder lichten we pompen en afdekzeilen uit. 

(Filter)Pomp

Om optimaal te kunnen genieten van je zwembad is een zwembadpomp onmisbaar. Watercirculatie is belangrijk om beestjes en algen tegen te gaan en een zwembadpomp  zorgt ervoor dat vuil uit het water gefilterd wordt. Mocht je toch een keer het zwembadwater willen vervangen dan kan dat door middel van een dompelpomp. Deze zet je in het zwembad met water en pompt het water uit het bad. Dan kun je het daarna weer aanvullen met vers water. 

Afdekzeil

Een goedkope, eenvoudige manier om zo lang mogelijk van een schoon zwembad te genieten is door het zwembad af te dekken met een afdekzijl. Zo voorkom je dat er bladeren en vuil in het water terecht komt. Dat scheelt daarna weer zuiveren en zo bespaar je water. Voor alle zwembaden is er een passend afdekzijl. Behalve dat een afdekzijl vuil voorkomt, zorgt het er ook voor dat het water minder snel verdampt en de warmte beter vasthoudt. 

Onderhoud van je zwembad

Je zwembad goed schoonmaken en onderhouden is van belang voor de levensduur van het product. Wanneer het zwemseizoen is afgelopen is het belangrijk dat je het zwembad goed schoonmaakt en laat drogen. Nadat je het zwembad leeg hebt gepompt en af hebt gespoeld, kun je deze het beste twee dagen laten drogen voordat je het zwembad opbergt. Zo ben je er zeker van dat er geen vocht meer tussen de naden zit die eventueel schimmels zou kunnen veroorzaken. 

Schoon zwemwater

Intex heeft een technologie ontwikkeld die ervoor zorgt dat je zwembadwater een verbeterde circulatie, filtratie én verbeterde waterhelderheid heeft (Hydro Aeration Technology). Daarnaast zorgen de verhoogde negatieve ionen aan het wateroppervlak ervoor dat de lucht fris is rondom het zwembad. Deze technologie zit bij alle zwembadsets inbegrepen en wordt ook meegeleverd bij de losse aanschaf van Intex pompsets.

Veiligheid

De AGP-zwembaden hebben een 3-laagse zwembadliner die beter bestand is tegen lekken en beschadigingen tegenover de traditionele 1-of 2-laags zwembadliners. Daarnaast zijn alle zwembadladders, veiligheidsladders doordat de toegang tot de ladder verhinderd kan worden waardoor kinderen het zwembad niet in kunnen glippen via een ladder wanneer er geen toezicht is. Daarnaast is het belangrijk om de chloordrijver na het zwembadgebruik erin te doen en niet tijdens het zwembadgebruik.

Water verwarmen

Intex heeft verschillende producten ontwikkeld om zwembaden te verwarmen. Zo is er het solar afdekzeil. Dit afdekzeil kan je op het zwembadwater laten drijven wanneer er niet gezwommen wordt. Dit solar afdekzeil heeft 2 praktische functies: het zorgt voor een snellere opwarming van het zwembadwater door zonnewarmte en heeft een isolerende functie; het zwembadwater koelt langzamer af. Daarnaast zijn er ook de milieuvriendelijke solarmatten die je tussen de pomp en het zwembad aansluit. De zwarte matten verwarmen, door middel van zonnewarmte, eenvoudig het zwembadwater dat door de pomp heen gepompt wordt voordat het terug het zwembad in gaat. Tot slot is er ook nog de keuze voor een zwembadwarmtepomp. Deze maakt gebruik van een innovatief warmte-uitwisselingssysteem dat op efficiënte wijze de temperatuur van uw zwembadwater verhoogt.

Onderhoud van je PureSpa™

De Intex PureSpa is een opblaasbaar bubbelbad voor in de tuin. Voor optimaal gebruik kun je het beste elke week de filter vervangen en na gebruik afspoelen met een tuinslang. Gebruik de Intex PureSpa niet onder een temperatuur van 4°C  en berg deze droog op. Tevens kun je het beste na ieder gebruik van de PureSpa een chloortablet in de chloordispenser doen, maar doe dit niet tijdens het gebruik van de spa. De chloordrijver dobbert rustig rond en geeft ondertussen chloor af aan het water. Zo kun je langer van je PureSpa blijven genieten.

Lachend stel in een Intex PureSpa opblaasbaar bubbelbad