EUKANUBA

EUKANUBA zorgt al sinds 1969 voor huisdieren, dus begrijpen wat ze nodig hebben om een lang en gezond leven te leiden! De smakelijke recepten bieden voeding op maat voor  je hond om hem gedurende elke levensfase in optimale lichaamsconditie te houden. Dus of je nu je nieuwe puppy de juiste start in het leven wilt geven of zo goed mogelijk voor je oudere hond wilt zorgen, EUKANUBA geeft je beste vriend alle voedingsstoffen die ze nodig hebben.

Labrador Utah 17 jaar – een gezond, lang leven voor je hond

Om een beter inzicht te krijgen in de effecten die voeding kan hebben op de levensduur, startte EUKANUBA met een tienjarig onderzoek waarbij 39 zeer speciale labradors betrokken waren.

Er werd gekeken naar hun gezondheid en levensduur. En de resultaten waren ongekend: bijna 90% van de labrador retrievers die naast een goede verzorging EUKANUBA kregen, leefden langer dan de gemiddelde levensverwachting van twaalf jaar van het ras. Nog verbazingwekkender was dat bijna een derde (28%) van de honden een uitzonderlijk hoge leeftijd bereikte en zelfs ouder dan 15,6 jaar werd! Eén hond, Utah, bereikte de zeer hoge leeftijd van 17 jaar en 11 maanden. Dat staat gelijk aan ongeveer 109 mensenjaren.

** Uitzonderlijk hoge leeftijd bij labradors (15,6 jaar) is gedefinieerd als +30% langer leven dan de gemiddelde levensverwachting van twaalf jaar van het ras.

Kernassortiment

Het nieuwe, verbeterde recept biedt speciaal op elke levensfase afgestemde voeding voor een lang en gezond leven. Voedingsdeskundigen en dierenartsen werken gepassioneerd aan voeding per levensfase en creëren recepten die zijn afgestemd op de verschillenden levensfasen. Voeding van EUKANUBA voor puppy's en junior, volwassen, oudere en senior honden worden internationaal door dierenartsen en fokkers aanbevolen vanwege de bewezen, zichtbare resultaten.

Nature Plus

Natuur en wetenschap werken in harmonie. Zorgvuldig geselecteerde, hoogwaardige natuurlijke ingrediënten in combinatie met meer dan 45 jaar expertise van EUKANUBA om 100% complete en uitgebalanceerde voeding te bieden. Alles heeft als doel de gezondheid en het welzijn van de hond een leven lang te ondersteunen.

Daily Care

Als je hond speciale zorg nodig heeft op een bepaald gebied, zorgt EUKANUBA’s Daily Care voeding ervoor dat ze er niet alleen weer op en top uitzien, maar ze zich ook zo voelen.

Breed Specific

Elk ras is op hun eigen manier bijzonder. Daarom verdient jouw hond 100% complete voeding, speciaal samengesteld voor het ras. Die ze zo elke dag net die extra stap laat zetten.

Wanneer is mijn hond te dik? – Body Condition Score

Er zijn richtlijnen wat het ‘ideale ‘ gewicht is voor volwassen honden (van specifieke rassen), maar het ligt niet altijd zo precies. Net als bij de mens, is het gewicht van elke hond anders, zelfs binnen hetzelfde ras. Ook het geslacht kan invloed hebben op het gewicht. De Body Condition Score is een simpele en effectieve manier om het gewicht te beoordelen dankzij kijken en voelen, in plaats van alleen maar een weegschaal te gebruiken. Deze manier wordt routinematig gebruikt door dierenartsen en –assistenten, waarmee de hoeveelheid vet kan worden beoordeeld.

De scores lopen op een schaal van 1 tot 5 (of 1 tot 9). Hoe lager het nummer, hoe dunner het dier is. Hoe meer lichaamsvet erbij komt, des te hoger de score wordt. Als een hond een BCS (Body Condition Score) heeft van hoger dan 3, dan is het noodzaak om hem af te laten vallen. Op het plaatje kun je de scores 3 tot en met 5 zien (in het geval van een schaal van 1 tot 5). Hierbij is 3 het ideale gewicht.

Natuurlijk is het ook nog van belang om op de weegschaal te kijken hoeveel een hond weegt, hiermee kan je veranderingen in het gewicht nauwkeurig in de gaten houden. Het beste is om beide te gebruiken, de BCS en de weegschaal.

Wat betekent voeding voor het gebit van een hond?

Gebitsverzorging bij een hond is een van de dingen die belangrijk is om hem in een optimale lichaamsconditie te houden. Ongeveer 85% van de honden heeft op 3-jarige leeftijd last van gebitsproblemen. De verzorging van het gebit is dus net zo belangrijk als de zorg voor andere zichtbare tekenen van gezondheid.

VERZORGING VAN VOLWASSEN TANDEN
Net als wij krijgen honden ook last van tandplak en tandsteen als gevolg van bacteriën. Dit kan leiden tot tandvleesontsteking, een slechte adem, verlies van tanden, eetproblemen en andere mogelijk ernstige gezondheidsproblemen. Tandplak is een zacht, crèmekleurig laagje bacteriën dat zich op de tanden en onder de rand van het tandvlees afzet. Onder invloed van mineralen in het speeksel verandert het in tandsteen. Het vormt dan harde gele of bruine afzettingen.  Voorkomen is de beste manier om gebitsproblemen tegen te gaan. Zo simpel is het. Preventie is essentieel om het gebit van uw hond gezond te houden.

Je kunt het gebit het best op drie manieren verzorgen:

 • Dagelijks poetsen – Tandenpoetsen is een zeer effectieve manier om tandplak langs de rand van het tandvlees van uw hond te verwijderen. U kunt dit het best dagelijks doen. Maar als dat niet lukt, dan ten minste één keer per week.
 • Gebitscontrole – We raden aan het gebit van uw hond eens in de zes tot twaalf maanden door uw dierenarts te laten controleren.
 • Gebitsverzorgend voer – Droogvoer is beter dan natvoer, omdat de krokante brokken helpen om tandplak weg te schrapen en los te halen. Er zijn ook kauwproducten en snacks op de markt, die kunnen helpen om de tanden van uw hond schoon te houden.
 •  

EUKANUBA voer* heeft een speciale brokvorm en uniek DentaDefense systeem om de tanden van uw hond schoon en gezond te helpen houden. *M.u.v. EUKANUBA puppyvoer

Voeding

Puppy

Goed puppyvoer bevat een hoog gehalte aan eiwit en vet, omega 6- en omega 3-vetzuren en allerlei vitaminen en mineralen om je puppy in optimale lichaamsconditie te houden. Het soort eiwit is ook erg belangrijk, omdat dit de voedingsbouwstenen biedt om een gezonde groei en ontwikkeling te ondersteunen. 

 • Hoogwaardig dierlijk eiwit – om de gezonde groei en ontwikkeling van spieren en botten te ondersteunen
 • DHA verbetert het leervermogen en helpt puppy’s beter trainbaar te maken
 • Goede vezels zoals bietenpulp en prebiotische FOS dragen bij aan een gezonde spijsvertering
 • Omega 6- en omega 3-vetzuren in de juiste verhouding voor een gezonde huid en vacht
 • Vitamine E en C om een gezond immuunsysteem te helpen ondersteunen

Puppy’s groeien het snelst gedurende de eerste zes maanden van hun leven. Ze verbruiken dan per gram lichaamsgewicht bijna twee keer zo veel energie als een volwassen hond. Aangezien zijn maag nog niet volgroeid is, is het belangrijk dat ze voeding krijgen die is afgestemd op hun voedingsbehoeften en rasgrootte.

 • Puppy’s van (zeer) kleine rassen ontwikkelen zich snel. Daarvoor moet hun voeding een hoog gehalte aan eiwit, vet en calcium bevatten.
 • Puppy’s van (zeer) grote rassen hebben een zorgvuldig afgestemd eiwit- en calciumgehalte nodig om een langzamer groeitempo te ondersteunen. Puppy’s van grote rassen kunnen wel 24 maanden blijven groeien!
 • Puppy’s van middelgrote rassen zitten ergens tussen deze twee richtlijnen in.

Developing Junior

Juniorvoer bevat alle elementaire bouwstenen die je hond nodig heeft, zoals DHA voor trainbaarheid en hoogwaardig dierlijk eiwit, maar helpt grotere honden ook om langzaam en gestaag te groeien. Dit geeft ze wat extra hulp bij de opbouw van sterke gewrichten en spieren voor hun volwassen leven.

Active Adult

Het Active Adult recept is speciaal samengesteld om een optimale lichaamsconditie, soepele spieren en uitgebalanceerde energieniveaus te ondersteunen. Geschikt voor honden van tussen 1 en 7 jaar oud. De Active Adult lijn bevat voeding voor honden van zeer kleine rassen, kleine rassen, middelgrootte rassen en grote rassen, zodat het voer zo goed mogelijk bij de hond past. Als het tijd is om over te stappen, raden  experts aan om je hond te blijven ondersteunen met ons Thriving Mature recept voor honden van middelgrote rassen.

Ouder en senior

Dierenartsen kijken naar de fysiologische toestand van de hond. Ze zien dat de meeste honden beginnen te verouderen op een leeftijd van ongeveer zeven jaar bij kleine of middelgrote rassen, en ongeveer vijf jaar bij grote en zeer grote rassen. De signalen daarvoor bestaan onder andere uit een doffe of droge vacht, schilferige huid, gewrichtsstijfheid, energieverlies, gewichtstoename, meer drinken, spijsverteringsproblemen en spierverlies. Hoewel genetische factoren en de omgeving van een hond een grote invloed hebben op de snelheid van de veroudering, hangt de gezondheid van het baasje af. Wanneer een hond de ‘oudere’ of ‘senior’ leeftijd bereikt, hangt grotendeels af van de grootte van zijn ras. Maar in grove lijnen noemen we een hond ouder op 7-jarige leeftijd, en senior op 9-jarige leeftijd en ouder.

Let op het volgende wanneer je voer koopt voor een oudere hond:

 • Hoogwaardig eiwit: Een groot deel van het hondenvoer moet uit eiwit bestaan. Controleer of dit afkomstig is van een dierlijke bron, bijvoorbeeld kip, en niet van een plantaardige bron. Eiwit is van groot belang omdat het wordt gebruikt voor de opbouw en het behoud van spieren.
 • Vet: Kies voer met een vetgehalte van minstens 10 procent. Dit bevordert een gezonde huid en vacht en levert ook de essentiële vetzuren die het lichaam nodig heeft. Sluit vet nooit volledig uit.
 • Vezels: Kies een merk dat niet meer dan 5 procent vezels bevat. Dit draagt bij aan gezonde darmen en helpt uw hond essentiële voedingsstoffen op te nemen door de spijsvertering te bevorderen.
 • Antioxidanten: Deze slimme moleculen beschermen het immuunsysteem door het lichaam te ontdoen van vrije radicalen die de celmembranen en het DNA aantasten.
Eukanuba Growing Puppy Small - Hondenvoer - Kip - 3 kg

Eukanuba

Eukanuba Growing Puppy Small - Hondenvoer - Kip - 3 kg

18.50
Eukanuba Growing Puppy Large - Hondenvoer - Kip - 3 kg

Eukanuba

Eukanuba Growing Puppy Large - Hondenvoer - Kip - 3 kg

18.50
Eukanuba Growing Puppy Medium - Hondenvoer - Kip - 3 kg

Eukanuba

Eukanuba Growing Puppy Medium - Hondenvoer - Kip - 3 kg

18.50
Eukanuba Growing Puppy Medium - Hondenvoer - Kip - 12 kg

Eukanuba

Eukanuba Growing Puppy Medium - Hondenvoer - Kip - 12 kg

49.95
Eukanuba Active Adult Large - Hondenvoer - Kip - 12 kg

Eukanuba

Eukanuba Active Adult Large - Hondenvoer - Kip - 12 kg

49.95
Eukanuba Dog Thriving Mature Large Breeds - Hondenvoer - Kip - 12 kg

Eukanuba

Eukanuba Dog Thriving Mature Large Breeds - Hondenvoer - Kip - 12 kg

49.95
Eukanuba Developing Junior Large Breed - Hondenvoer - Kip - 12 kg

Eukanuba

Eukanuba Developing Junior Large Breed - Hondenvoer - Kip - 12 kg

52.95