Om je beter van dienst te zijn maakt Welkoop gebruik van cookies. Cookiebeleid

Reinigen van het terras

Reinig je terras en muren met anti-groene-aanslagmiddel en antionkruidmiddel. Zo houd je het terras mooi schoon en voorkom je dat pleisterwerk en muren beschadigen.

Opknapbeurt

Zeker na de winter in het vroege voorjaar, kan je terras wel een opknapbeurt gebruiken. Pas op dat je niet uitglijdt, als er groene aanslag op de tegels en/of traptreden zit. Vocht hoopt op onder de aanslag op straatwerk en wanden dat pleisterwerk en muren beschadigt.

Groene aanslag

Groene aanslag bestaat uit algen en wieren. Ze groeien op plekken die vaak lang vochtig zijn. Dat zijn meestal schaduwrijke plekken waar de afwatering slecht is. Groene aanslag groeit op elke ondergrond zoals steen, hout, plastic en glas. Graag geven we een paar tips om groene aanslag te bestrijden:

Huis, tuin en keukenmiddeltjes

Veeg regelmatig je terras met zand. Door de schurende werking verdwijnt de groene aanslag. Of schrob stevig met heet water en een beetje soda. Nadeel is dat dit even werkt, je moet dus volgende maand weer aan de slag.

Speciale anti-groene-aanslagmiddelen

Met speciale anti-groene-aanslagmiddelen blijft de aanslag langere tijd weg. Je kan het op alle ondergronden gebruiken zoals steen, hout, plastic en glas. Gebruik het middel ook op muren en daken.

Toepassen

Verwijder losliggend vuil. Verdun het middel met water volgens de gebruiksaanwijzing, of koop een kant-en-klaar middel. Spuit of giet het over de aanslag. Gebruik hierbij geen extra zeep of synthetisch wasmiddel. Maak het oppervlak goed nat, voor bakstenen en stoeptegels heb je meer vloeistof nodig omdat deze veel vocht opzuigen. Schrob bij hardnekkige aanslag het oppervlak schoon. Laat het middel even inwerken. Spoel het oppervlak daarna schoon met water. Breng nog wat van de oplossing op het oppervlak aan, zo ben je langere tijd van de aanslag af.

Onkruid verwijderen

Het onkruid tussen terrastegels kan je op verschillende manieren verwijderen. Wied met de hand of met een speciale borstel op steel. Dat is een staalborstel die het onkruid makkelijk tussen de voegen vandaan veegt. Nadeel is dat je ook veel zand meeneemt waardoor de tegels sneller verzakken. Vul daarom na het vegen de voegen aan met brekerzand. Dit zand is groffer dan gewoon zand zodat onkruid er moeilijk doorheen komt. Ook na het gebruik van een hogedrukreiniger vul je de voegen aan met brekerzand. Let er altijd goed op dat je de wortels van het onkruid ook verwijdert.

Anti-onkruidmiddelen

Er bestaan ook middelen tegen onkruid. Zo’n middel dringt door tot de wortel en zorgt dat de hele plant afsterft. Het middel maakt het verwijderen van onkruid makkelijker, maar helpt onkruid niet voorkomen.

Wil je meer informatie? In onze winkels geven wij je graag persoonlijk advies.

Gerelateerde video's

_seg1H3wUss
Groene aanslag verwijderen
Wellicht ook interessant voor u
Bayer Garden Dimanin Ultra - Tegen groene aanslag - 1 L

Bayer

Bayer Garden Dimanin Ultra - Tegen groene aanslag - 1 L

24.95
Stiga SWS600G Veegmachine -

Stiga

Stiga SWS600G Veegmachine -

699.00
Gloria Multibrush - Onkruid & Voegenborstel - 500 Watt

Gloria

Gloria Multibrush - Onkruid & Voegenborstel - 500 Watt

189.00
Luxan Groene aanslagreiniger - Bestrijdingsmiddel - 1 L

Luxan

Luxan Groene aanslagreiniger - Bestrijdingsmiddel - 1 L

5.95