pH-waarde gazon

Ga je een nieuw gazon aanleggen? Doe dan eerst onderzoek naar de pH-waarde van het gazon. 

Je kunt een paar monsters uit je tuin gratis laten testen in een van onze winkels. Uit deze test volgt een advies waarmee je de grond kunt verbeteren qua pH-waarde en voedingstoestand.

Gratis pH-waarde gazon laten meten

Wij testen de pH-waarde van je gazon gratis. Geef bij het testen van de grond aan dat het om een gazon gaat en of de tuin veel of weinig zon krijgt. Dit is belangrijk voor een goed advies.

grondtestSchep voor de grondtest op 5 verschillende plaatsen 2 eetlepels grond in een bakje en meng dit goed. Haal de aarde uit 5 tot 10 centimeter diepe grond. In de Welkoop winkels zijn speciale zakjes verkrijgbaar voor het inleveren van de grond. Een afgesloten diepvrieszak is ook goed.

Je krijgt direct een persoonlijk advies voor de juiste verzorging en een groener gazon. En we geven uitleg over de zuurtegraad (pH-waarde) en de voedingstoestand van de grond.

pH-waarde gazon zelf meten

Je kunt de pH-waarde van je gazon ook zelf meten met een pH-meter of pH-Bodemtest. De pH-meter is makkelijk, nauwkeurig en snel. 

Met de pH-bodemtest test kun je tot 8 keer de pH-waarde (zuurtegraad) van het gazon meten. Je mengt de grond met het tabletje en gedestilleerd (zeer zuiver) water. Binnen enkele minuten ontstaat een kleur die je kunt aflezen van de verpakking. In de bijsluiter staat precies hoeveel kalk nodig is om de juiste zuurtegraad te krijgen.

Aan de slag: zelf je gazon grond testen