Bama logo

Bama

Werkschoenen, outdoorlaarzen, paardrijlaarzen, wandelschoenen – welk paar jij ook het liefst draagt, je moet ze goed onderhouden. Bama maakt dit schoenonderhoud heel makkelijk. Dit merk is specialist in schoenverzorging en inlegzolen en ontwikkelt precies díé producten die jij nodig hebt om je schoenen te laten schitteren. Zo koop je bij Welkoop van Bama herstellende olie, verzorgingsspray en leervet. Maar ook denkt Bama na over hoe lekker je schoenen aan je voeten zitten, en maakt Bama inlegzolen voor meer comfort of meer warmte.

Van karton naar comfort

Meer dan honderd jaar geleden zat er in schoenen nog een kartonnen inlegzool. Curt Baumann vond dat dit anders kon: hij maakte in 1914 in Dresden de eerste inlegzool. Want hij vond dat er een zachte pad nodig was die de voet zacht zou omwikkelen en de voeten zou verwarmen en beschermen. Met deze eerste inlegzool was de eerste stap gezet voor Bama; een merk dat vandaag de dag onder de Duitse Bama Group valt. 

Bama houdt van schoenen en denkt graag na over hoe ze het schoenonderhoud nog makkelijker kunnen maken, en schoencomfort nog beter. Het assortiment van het merk bestaat daarom uit comfortabele inlegzolen en een ruime keuze aan hoogwaardige onderhoudsproducten voor schoenen. 

Welkoop is een van de Bama verkooppunten. In onze winkel vind je van Bama deze producten:

  • Onderhoudsproducten
  • Inlegzolen
  • Schoendeodorant
  • Laarssokken
bama schoenverzorging

Producten voor schoenonderhoud

Voor schoenonderhoud heeft Bama producten in de vorm van een spray, crème en vet. Elk product is weer bedoeld voor een bepaald type materiaal. 

Verzorgen en waterafstotend maken
Om je schoenen te verzorgen heeft Bama een verzorgingsspray. Zo’n spray kun je op schoenen van alle kleuren gebruiken.

De Waterstop spray bijvoorbeeld is universeel en beschermt tegen water en vlekken.

Ook vind je bij Welkoop de Super Protector, deze Bama verzorgingsspray biedt een nog sterkere bescherming.

Leer onderhouden
Bij lederen schoenen zijn onderhoudsproducten onmisbaar, want zonder kan het leer op den duur uitdrogen. Geef je lederen werkschoenen, outdoorlaarzen of wandelschoenen – hoe stoer ze ook zijn – daarom regelmatig wat liefde: maak ze schoon en vet ze in. 

Bama schoenenverzorging
Bama verzorging schoenen

Op deze manier houd je ze mooi en kun je er jarenlang op lopen

  • Leervet. Voor gladleer heeft Bama leervet, een klassiek schoenproduct. Het bestaat uit een combinatie van was en olie, wat maakt dat het vet het leer voedt, beschermt tegen water en onderhoudt. Leervet is een product waarmee je bijvoorbeeld je rijlaarzen kunt onderhouden. Deze laarzen draag je urenlang op stal en krijgen het maar wat zwaar te verduren door de urine en mest van je paard. Zou je ze niet regelmatig schoonmaken en invetten, dan kan het leer droog en hard worden.
  • Leercrème bestaat uit was en olie. Het beschermt en voedt gevet leer en houdt het materiaal soepel. Het voorkomt ook dat water kan binnendringen. Wil je met een crème meteen de kleur van gladleer ophalen? Ga dan voor de bruine schoencrème.
  • Herstellende olie. Om te zorgen dat gewaxed en geolied leer zacht en soepel blijft, kun je van Bama de herstellende olie gebruiken. Deze olie in de vorm van een spray is makkelijk aan te brengen op je schoenen.
  • Leerspray. Voor de allerfijnste ledersoorten, zoals gladleer, reptielleer en bedrukt leder, heeft Bama de verzorgingsspray Fijn Leer Verzorging ontwikkeld. Deze spray bestaat uit een combinatie van speciale wassen die samen het leer voeden. Ook geeft deze spray glans aan het materiaal.

Bama inlegzolen

Bama is er niet alleen voor je schoenen vanbuiten, maar ook vanbinnen! Dus zoek je een paar zooltjes voor meer comfort in je schoenen, kijk dan zeker eens naar Bama inlegzolen. Met de Bama Voetbed Comfort inlegzolen bijvoorbeeld maak je schoenen nog comfortabeler. Deze zooltjes vormen zich naar je voet en geven een opvulling op maat; de inlegzolen hebben een memory-schuimlaag.

Voor meer warmte zijn de Bama Felta inlegzolen aanraders. Deze slijtvaste zooltjes voor normale voeten zijn speciaal gemaakt voor in werkschoenen. Ze houden de warmte vast en zitten stevig in de schoen dankzij een speciaal laagje aan de onderkant. 

Tip! Voor die werkschoenen die je dagelijks draagt, is er ook de schoendeodorant van Bama. Eén spuitje hiervan in je schoen neutraliseert onaangename geuren en zorgt 48 uur lang voor een frisse schoen van top tot teen! 

Laarssokken

Als het in de herfst of winter regenachtig is, zijn regenlaarzen maar wat fijn. Maar, op koude dagen kun je er wel snel koude voeten in krijgen. Ook daar heeft Bama wat op gevonden, met hun laarssokken. Deze lage sokken zorgen voor een zachte opvulling. Ze zijn net even anders dan normale sokken: het lijken slofjes. Ze komen tot ongeveer enkelhoogte en zijn gemaakt van een soort fleece – speciaal om je voeten te beschermen tegen vocht en kou.