Planten automatisch water geven

Het hele jaar een mooie en groene tuin zonder dat je er veel tijd aan kwijt bent? Met een automatisch watergeefsysteem geef je jouw tuin slim water. 

Hoe werkt dit precies en welke opties heb je allemaal? In dit artikel lees je alles over automatische bewatering. Zo geef je jouw planten precies genoeg water, zelfs als je op vakantie bent.

Bekijk: Automatische bewatering

Automatisch water geven: hoe werkt dat?

Met een automatisch bewateringssysteem hoef je je nooit meer zorgen te maken of je planten, gazon of bomen genoeg water krijgen. Je zet de kraan open en het systeem doet het werk voor jou.

Er zijn grofweg twee manieren om je tuin automatisch water te geven:


Met een sproeisysteem

Dit lijkt een beetje op je planten water geven met een gieter, alleen dan efficiënter. In je tuin zet je op meerdere plekken sproeiers neer die je planten, hagen of gazon van bovenaf besproeien.

De sproeiers verspreiden het water over een groot oppervlak. Je kunt de sproeihoogte en het bereik helemaal afstemmen op je planten.

Bekijk sproeisetsMet een druppelslang

Dit is een flexibele waterslang met kleine gaatjes. Het is een gemakkelijke manier om je planten dicht bij de wortels water te geven. Je legt de slang gewoon tussen je planten of onder je haag.

De slang geeft constant kleine druppels water af aan je planten. Zo kun je heel gericht je tuin bewateren en voorkom je verspilling.

Bekijk druppelslangen


Gebruik een bewateringscomputer

Wil je het jezelf nog gemakkelijker maken? Breid je systeem dan uit met een bewateringscomputer.

Waar je ook bent, je kunt vanaf elke plek regelen dat je planten water krijgen. Je bedient het systeem via een app op je smartphone, tablet of computer. 

Het enige dat je hoeft te doen is een bewateringsprogramma instellen. Hierin geef je aan wanneer, hoe lang en op welke dagen je planten water moeten krijgen. Het watergeefsysteem volgt precies jouw programma.  

Op deze manier houd je jouw tuin heel gemakkelijk mooi groen.

Beste tijdstip.

"Het mooiste moment om water te geven is aan het begin van de dag en anders aan het eind van de dag. Het minste moment is overdag in de volle zon, er verdampt dan veel water."

Olav - tuinspecialist Welkoop ApeldoornWat zijn de voordelen? 

Met een beregeningssysteem ga je slimmer om met water. 

  • Je hoeft je geen zorgen te maken over verlepte planten. Je planten krijgen precies de juiste hoeveelheid water op het juiste moment. Ook als je op vakantie bent. 

  • Met automatisch water geven kun je tot 70% water per jaar besparen. Het systeem geeft je planten heel gelijkmatig water, dichtbij de wortels. Dit voorkomt verdamping en morsen.

  • Het bespaart je tijd en moeite. Je hoeft niet telkens met de tuinslang of gieter in de weer. 

  • Een automatisch systeem kun je afstemmen op de specifieke waterbehoefte van je planten. Zo krijgen ze precies wat ze nodig hebben. Regelmatig en goed gedoseerd. Dit maakt ze sterker en beter bestand tegen ziektes en luis.

Welke opties zijn er? 

Er zijn verschillende manieren om je tuin automatisch water te geven. Of je nu gazon, potplanten, hagen of borders water wil geven: voor elke soort tuin en balkon hebben we een set op maat.

Bij Welkoop koop je de complete druppelsets en sproeisets van SummerRain. Ze zijn plug & play. Alle onderdelen die je nodig hebt voor je eigen tuinberegening, zitten erin. Dus het aanleggen is zo gedaan.

Met een druppelset geef je dicht bij de wortel water. Met een sproeiset geef je van bovenaf water. De sets zijn geschikt voor kleine en grote tuinen. Lees meer over de bewateringssets van Summerrain.

Een greep uit ons aanbod:


SummerRain Borders en hagen - Druppelset - 50m - 20% Korting

SummerRain

SummerRain Borders en hagen - Druppelset - 50m -

89.95 71.96
SummerRain Gazon - Sproeiset - 16m² - 20% Korting

SummerRain

SummerRain Gazon - Sproeiset - 16m² -

84.95 67.96
SummerRain Bloempotten - Druppelset - 5 potten - 20% Korting

SummerRain

SummerRain Bloempotten - Druppelset - 5 potten -

29.95 23.96
SummerRain Borders - Sproeiset - 16m² - 20% Korting

SummerRain

SummerRain Borders - Sproeiset - 16m² -

67.95 54.36

Hulp nodig? Kom langs bij een winkel in de buurt.

Automatisch water geven maakt het tuinieren een stuk gemakkelijker en leuker, dus waar wacht je nog op?

Bestel jouw automatisch bewateringssysteem online in onze webshop. Vanaf 40 euro bezorgen we al gratis bij je thuis. 

Voor wat extra hulp kan je altijd terecht bij jouw tuinspecialist. Loop gewoon even binnen in één van onze winkels.

Zien we je snel?

Vind jouw winkel