Intex zwembad opzetten

Heb je deze zomer een Intex zwembad in de tuin? Dat is genieten geblazen. Maar eerst moet je ‘m opzetten. Voordat je meteen begint, is het handig om op een paar dingen te letten. De plek waar je je Intex zwembad gaat opzetten, bijvoorbeeld. We hebben wat tips. Zo weet je zeker dat je zwembad de hele zomer goed staat.

Op deze pagina lees je waar je rekening mee moet houden wanneer je je zwembad van Intex gaat opzetten. Ook hebben we een checklist gemaakt met handige producten voor wanneer je je zwembad de eerste keer opzet.

Bekijk: Opzet zwembaden | Zwembadaccessoires | Zwembadchloor

Een Intex zwembad opzetten

De zwembaden van Intex zijn er in verschillende soorten en formaten. Je hebt ronde en rechthoekige baden. En opblaasbaden en opzet zwembaden. Eén ding is daarom belangrijk: volg bij het opzetten de instructies die horen bij jouw type zwembad.

Een opblaaszwembad opzetten is het simpelste. Je blaast het zwembad op met een handpomp of elektrische pomp. Het zwembad neemt zijn vorm aan en staat in een mum van tijd. Een opzet zwembad van Intex opzetten is wel even een klusje. Deze baden zijn groter. En je hebt te maken met framestokken, verbindingsstukken en zwembadliner, een soort zeil. Het handigste is om deze grotere zwembaden met twee volwassenen op te zetten. Trek er 1 tot 1,5 uur voor uit.


Waar in de tuin zet je het zwembad op? Een aantal tips:

 • De ondergrond is belangrijk. Die moet egaal en stabiel zijn, en waterpas en stevig. Goede plekken zijn bijvoorbeeld op het terras, gazon of op compacte grond. Zet je het zwembad op het gazon? Weet dan dat het gazon op die plek droge en kale plekken kan krijgen.
 • Spelen er straks kinderen in het zwembad, kies dan een plek die in het zicht is. Zo kun je toezicht houden.
 • Zorg dat er genoeg ruimte om het zwembad heen is: ongeveer 2 meter tussen het zwembad en objecten zoals tuinmeubels en muurtjes. Zo voorkom je dat kinderen gaan klimmen en in het zwembad springen.
 • Veeg de ondergrond schoon zodat er geen scherpe voorwerpen zijn. Steentjes of stokjes op de grond zijn niet alleen vervelend, maar ook funest voor het zwembadzeil.
 • Leg een ondertapijt of grondzeil neer. Een ondertapijt beschermt het zwembadzeil.
 • Ga je een zwembadpomp gebruiken? Let bij het opzetten van je Intex zwembad dan op de aansluitpunten voor de zwembadpomp. Die komen in de richting van waar je de pomp straks wilt hebben.

Checklist

Wanneer je je Intex zwembad gaat opzetten, is het handig om een aantal producten in huis te hebben voor het eerste gebruik. Daarom: een checklist.

 • Ondertapijt of grondzeil: voor onder je zwembad
 • Zwembadpomp (en filtercartridge of filterzand): voor wanneer je een heel zwemseizoen met het water wil doen
 • Chloordrijver en chloortabletten: om het zwemwater schoon te houden (lees ook het artikel: zwembad schoonmaken)
 • Teststrips: om het zwemwater te testen op de pH-waarde.
 • Afdekzeil: om het zwemwater af te schermen tegen insecten, vuil en zonlicht
 • Zwembadladder: om zonder kleerscheuren in het zwembad te klimmen
 • Vloertegels: om een looppad naar je zwembad te maken en zo met schone voeten in het zwembad te gaan


Heb je een Intex zwembad waar een zwembadpomp bij zit? Sluit die aan wanneer het zwembad nog leeg is. Hoe je te werk gaat, lees je in ons artikel: Hoe sluit ik mijn zwembadpomp aan?  Zwembad vullen 

Is je zwembadpomp aangesloten of gebruik je geen zwembadpomp, dan kun je het zwembad gaan vullen. Doe dit met leidingwater. Vul het bad tot net onder de naad die je ziet aan de binnenkant van het zwembadzeil. 


 Gebruik altijd leidingwater bij het vullen van je zwembad. Grondwater bevat te veel ijzer. Daardoor kun je bruin zwembadwater krijgen. Zwemmen ... en testen 

Nu je klaar bent met het opzetten en vullen van je Intex zwembad, is het moment daar. Zwemmen! Maar ook: elke week het zwembadwater testen. Want door regelmatig te testen en de pH- en chloorwaardes goed te houden, blijft het water schoon. Zo voorkom je dat je het zwembad midden in het zwemseizoen moet verversen met – brrr – fris leidingwater.  


Hoe je het zwembadwater test en wat goede waardes zijn, lees je in het artikel: Zwembadwater testen. Advies van onze zwembadspecialisten

Het opzetten van je Intex zwembad achter de rug? Laat het mooie weer maar komen. In onze webshop vind je alle zwembadproducten om de hele zomer van je zwembad te genieten. Heb je vragen over het zwembadonderhoud? Onze zwembadspecialisten helpen je graag verder. Kom langs in één van onze winkels. 

 Zien we je binnenkort? 

Vind jouw winkel