Regenmeters

Ben je op zoek naar een regenmeter voor in je tuin? Dan ben je bij Welkoop aan het juiste adres. In ons uitgebreide assortiment heb je de keuze uit verschillende meters. Twijfel je over je keuze of kom je er maar niet uit? Neem gerust contact op met onze klantenservice of kom langs in één van onze winkels voor persoonlijk advies. Op zoek naar andere meetinstrumenten voor je tuin? Op de meters kun je gemakkelijk de hoeveelheid regen, de temperatuur, de druk of de vochtigheidsgraad aflezen. Bekijk hier het gehele assortiment van onze regenmeters en thermometers.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Wat is een regenmeter?

Een regenmeter is een meteorologisch instrument om de neerslag te meten in een bepaalde hoeveelheid tijd per oppervlakte-eenheid. Het instrument bestaat uit een opvangbak die in een open ruimte wordt geplaatst. De neerslag wordt gemeten in termen van de hoogte van het neerslagwater dat zich in een bepaalde tijd in de opvangbak heeft verzameld en wordt uitgedrukt in millimeters. Aangezien ervan wordt uitgegaan dat dezelfde hoeveelheid neerslag rond de container valt, speelt het verzamelgebied geen rol.

Wanneer je de meter wilt plaatsen, kies dan voor een open plek waar je gemakkelijk bij kunt. De cilinder mag niet worden geblokkeerd door planten, bladeren of bomen, omdat dit de nauwkeurigheid van de neerslagmeting kan beïnvloeden.

Het aflezen van neerslag met behulp van een standaard- of trechter meter gebeurt meestal handmatig. Het is belangrijk dat je zo nauwkeurig mogelijk te werk gaat bij het aflezen van de meter. Bij het aflezen moet de meter waterpas worden gehouden en je gezichtslijn moet gelijk zijn met het wateroppervlak in het instrument. De aflezing moet tot op één decimaal nauwkeurig zijn.

Regenmeter kopen bij Welkoop

Elke meter is uniek. Van het materiaal en de manier van regen opvangen, tot de vorm en de grootte van de meter. Er zijn veel verschillende varianten waar je uit kunt kiezen. 

Analoge regenmeters zijn de eenvoudigste en populairste modellen. Deze bestaan uit een doorzichtige cilinder van glas of kunststof, waarop meestal millimeters staan aangegeven, hoewel ook centimeters gangbaar zijn. De cilinder is bevestigd op een steun die in de grond kan worden geplaatst of kan worden bevestigd aan een hek, een reling, een muur of een andere vaste steun.

Het assortiment van Welkoop bestaat uit de volgende merken:

  • Esschert regenmeter: een strak design die door de drijvende gele schijf ook van afstand afgelezen kan worden.

Nature regenmeter: ons assortiment bestaat uit 4 meters van Nature. Deze hebben elk hun eigen unieke formaat en design.