Thermometers

Nederland heeft vaak te maken met wisselvallig weer. De temperaturen kunnen daarom sterk verschillen. Of het nu een ijskoude winter, frisse lente of een hete zomer is, een thermometer vertelt je precies wat de buitentemperatuur is. Zo bereid je jezelf beter voor voordat je naar buiten gaat. Welkoop biedt verschillende soorten thermometers aan. Kom langs in een van de vele Welkoop winkels en ontvang professioneel en persoonlijk advies van onze medewerkers. Shop je liever online? Het hele aanbod is te vinden op de webshop van Welkoop.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

De functie van een muurthermometer 

Veel mensen staan vroeg in de ochtend op om zich klaar te maken voor het werk of de sportschool. Als je snel wil weten wat de buitentemperatuur is, kijk je gemakkelijk op de muurthermometer die aan jouw huis of in de tuin bevestigd is. Je weet zo direct of je een jas nodig hebt die ochtend of dat je deze kan laten hangen. Maar hoe werkt een temperatuurmeter eigenlijk? We leggen het je graag uit. 

De werking van een thermometer

In de muur- of tuinthermometer zit een vloeistof die uitzet of krimpt bij verschillende temperaturen. In het midden van de meter zit een dun glazen buisje met een vloeistof die lijkt op alcohol. Als de omgeving warm is, zal de vloeistof uitzetten en stijgt deze. Hier komt ook de term “de temperatuur stijgt” vandaan. Zodra het kouder wordt zal de vloeistof inkrimpen en zet de vloeistof een daling in. 

Bevestig een tuinthermometer gemakkelijk buitenshuis

De plek van de tuinthermometer of barometer is bepalend voor de juistheid van de aangegeven temperatuur. Bij het bevestigen van de barometer is het dus belangrijk om een aantal zaken in het achterhoofd te houden. Denk dan aan het volgende:

  1. Gebouwen stralen warmte uit. Een temperatuurmeter moet voldoende afstand hebben van een gebouw om niet beïnvloed te worden door de straling. 
  2. Een tuin- of barometer mag niet in de directe zon staan of hangen. Door het directe zonlicht kan de vloeistof beïnvloed worden en een onjuiste aanduiding geven. Een temperatuurmeter functioneert het beste in de schaduw. 
  3. Zodra je een thermometer wil kopen en installeren moet je de meter enige tijd geven om te wennen aan de buitenlucht. Hij moet als het ware acclimatiseren. 

Zou je graag een thermometer willen bestellen? Via de webshop vind je het gehele aanbod van Welkoop. Daarnaast vind je bij de regen- en thermometers onder andere regenmeters. Je kunt jouw tuin verder uitbreiden met de tuinaanleg en tuindecoratie van Welkoop. Bestel jouw favoriete product gemakkelijk en wij komen die bij jou thuis bezorgen. Vanaf een bestelwaarde van €40 is de bezorging zelfs gratis.