Tuinmeubels

Lekker buiten zitten en genieten van je tuin. Tuinmeubels zijn gemaakt van hardhout, wicker, metaal of een combinatie. Wicker en staal zijn beter bestand tegen het weer.

Lekker buiten zitten

Maak het buiten net zo mooi en comfortabel als binnen met de tuinmeubels uit onze winkel. Kom op adem in een lekkere loungebank of -stoel na een drukke dag. Of kies voor een gezellige tuinset waaraan je heerlijk eet met je gezin en vrienden op een zomerse dag. En met een vuurkorf of terrasverwarmer duurt de avond net zo lang als je zelf wil. Wat is er nu gezelliger dan in een lekkere warme omgeving genieten van goed gezelschap. Dat is het goede leven, dat is het buitenleven.

Welke tuinmeubels

Tuinmeubels zijn in veel vormen en kleuren te koop. Van een eenvoudig, pittoresk bistrosetje tot luxe, ruime loungesets. Voor tuinmeubels worden allerlei materialen gebruikt. Wil je een tuinset die een aantal jaren mee gaat? Kies dan voor een model dat je makkelijk aanpast met tuinaccessoires, zo kom je elk jaar weer fris voor de dag met je tuinset. Ook voor buitenmeubels geldt: hoe degelijker, hoe langer ze meegaan en hoe beter voor je portemonnee en het milieu.

Hout

Kies meubels van hardhout, die gaan lang mee als je ze goed onderhoudt. Neem hout met een milieukeurmerk. Wil je tropisch hardhout, let er dan op dat de meubels het FSC-keurmerk of het logo Keurhout Duurzaam hebben. Dan weet je zeker dat het hout uit goed beheerde bossen komt. Er is ook Europees hardhout te koop, zoals kastanje en robinia. Verduurzaamd of geïmpregneerd hout is ook goed voor tuinmeubels. Hout dat is gelakt of gebeitst vraagt meer onderhoud. Kies een beits die geschikt is voor buiten.

Wicker, staal en aluminium

Meubels van wicker, staal en aluminium vragen weinig onderhoud. Aluminium is heel licht van gewicht. Kies voor stoelen met een aluminium frame een textileen bekleding. Ook onderhoudsarm zijn meubels van gesinterd staal. Het metaal heeft dan een oppervlaktebehandeling gehad onder hoge temperatuur.

Weerbestendig

Laat je de tuinmeubels in de herfst en winter buiten staan? Kies dan meubels die goed bestand zijn tegen weersomstandigheden. Onderhoud de meubels goed. Maak ze voor en na de zomer goed schoon en dek ze af met een speciale hoes.

Wil je meer informatie? In onze winkels geven wij je graag persoonlijk advies.