Hout is een natuurproduct

Hout is een natuurproduct. Al ons hout is duurzaam door de dichte structuur, wordt milieuvriendelijk gekapt, herbeplant en heeft het PEFC-keurmerk of FSC-keurmerk.

Wij hebben respect voor alles wat groeit en bloeit. Dus ook voor het hout dat gebruikt wordt voor onze blokhutten. Onze blokhutten zijn gemaakt van Noord-Europees vurenhout boven de 60° NB. Vurenhout is het hout van de fijnspar; stabiel en elastisch, licht en sterk. Door het koude klimaat groeien de bomen in Noord-Europa langzamer, zitten de jaarringen dichter bij elkaar en is het hout dichter van structuur en sterker dan Midden-Europees vurenhout. Al het hout komt uit verantwoorde en duurzame houtwinning. Wie verantwoord wil consumeren en zijn steentje wil bijdragen voor de toekomst van onze bossen, kiest voor producten met eco-certificering. Tijdens de productie van deze blokhut is op elk houten onderdeel een code gedrukt, waarmee alle cruciale informatie over herkomst en kwaliteit traceerbaar blijft. Verhaeghe is tot dusver de enige fabrikant die een dergelijke traceerbaarheid per plank kan garanderen.  Het WWS-System (Water, Wind, Save) wordt toegepast voor alle wanddiktes, zowel plat als rond. Deze uitgekiende hoekverbinding garandeert een wind- en waterdichte verbinding. Alle planken hebben een softline afwerking. Deze superieure en splintervrije afwerking uit zich in alle facetten: fijn schaaf- en freeswerk, afgeronde randen en uiteinden.  Kortom, met een Verhaeghe blokhut kies je voor hoge kwaliteit, een lange levensduur en een milieuvriendelijk product.

Hout leeft

Hout is een natuurproduct en leeft, hierdoor blijft het altijd ‘werken’. Door weersinvloeden trekt hout een beetje krom en krijgt scheurtjes. Het geeft je blokhut die natuurlijke look. Een goede verf of beits beschermt het hout en houdt de blokhut langer mooi. Gebruik waterafstotende, UV-bestendige en vochtregulerende verf. Voor een nog beter resultaat verf je ook de binnenkant. Dat voorkomt kromtrekken van het hout. Verf of beits de blokhut voordat je hem in elkaar zet en nog een keer als je hem in elkaar hebt gezet.

Milieuvriendelijk en duurzaam

Onze blokhutten worden gemaakt van Scandinavisch vurenhout wat garant staat voor een lange levensduur. Door de trage groei van de bomen heeft het hout een dichte structuur, wat het onbehandeld al extra bescherming biedt tegen vocht. Al het hout wordt op een milieuvriendelijke wijze gekapt en herbeplant onder de volgende keurmerken.

PEFC-keurmerk
PEFC is een internationale non-profit organisatie die als doel heeft wereldwijd duurzaam beheer van bossen. De afkorting staat voor Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes. Vrij vertaald: Programma voor de Erkenning van Bos Certificeringssystemen. Duurzaam beheer van bos houdt in dat je rekening houdt met de economische, ecologische en sociale functies. Nu en in de toekomst. PEFC garandeert dat het hout met een PEFC-keurmerk uit een duurzaam beheerd bos komt.

FSC-keurmerk
FSC staat voor Forest Stewardship Council. Vrij vertaald: Raad voor Goed Bosbeheer. Het is een internationale organisatie die verantwoord, duurzaam beheer van bossen stimuleert. FSC is een keurmerk met onafhankelijke controle en accreditatie. FSC stelt de strengste eisen aan bosbeheer. In FSC-bossen wordt alleen selectief gekapt. Kaalslag dat leidt tot onherstelbare schade aan de natuur, gebeurt niet. Het omzetten van bos naar plantages is verboden. FSC controleert ook de verwerking en verkoop van hout. Bovendien zijn maatregelen voor milieu, bosbescherming en sociale omstandigheden onderdeel van de certificering.

Wil je meer informatie? In onze winkels geven wij je graag persoonlijk advies.

Wellicht ook interessant voor u
Tenco - Bangkiraiolie - Naturel - 2,5 L

Tenco

Tenco - Bangkiraiolie - Naturel - 2,5 L

33.95
Tenco - Tencomild Tuinbeits - Transparant Natuurbruin - 2,5 L

Tenco

Tenco - Tencomild Tuinbeits - Transparant Natuurbruin - 2,5 L

35.95
Tenco - Tencomild Tuinbeits - Transparant - 2,5 L

Tenco

Tenco - Tencomild Tuinbeits - Transparant - 2,5 L

35.95
Tenco - Tencotop Houtbescherming - 50 Groen - 750 ml

Tenco

Tenco - Tencotop Houtbescherming - 50 Groen - 750 ml

24.95