Bladruimers en hakselaars

Heerlijk zo’n tuin, alleen zou er niet zoveel afval uit moeten komen. Blad, snoeiafval, onkruid, takken en grond moeten allemaal opgeruimd worden. Gelukkig zijn daar allemaal hulpmiddelen voor waardoor ook deze tuinklus gemakkelijker en leuker wordt.

Bladblazers

Het eenvoudigste tuingereedschap  om blad te ruimen zijn een bezem, hark en ballastschop. Hiermee veeg en hark je afval bij elkaar en ruimt het op.

Is je tuin wat groter of heb je een hekel aan vegen en harken? Dan kun je ook een bladblazer gebruiken. Voor klussen rondom huis gebruik je een elektrische bladblazer. Je blaast het losse afval  bij elkaar en ruimt het op. Sommige bladblazers kunnen naast blazen ook zuigen en het afval wordt dan opgezogen, versnipperd en in een zak opgevangen. Voor kleinere tuinen is dit heel handig en je kunt het fijne afval goed als mulch gebruiken. Voor grotere tuinen is er een bladblazer op benzine of een accu handiger. Des te meer vermogen, des te beter de machine werkt. De bladblazer is ook heel geschikt om na een dagje tuinonderhoud de laatste restjes schoon te blazen. Dit is sneller en veel gemakkelijker dan vegen.

Kruiwagens en afvalzakken

De meeste huishoudens hebben een groene kliko voor het tuinafval. Soms is het handig om een kruiwagen of speciale afvalzak te gebruiken. Wil je graag opvallen? Dan zou je kunnen denken aan een stevige, vrolijke lime, roze of blauwe kruiwagen. Heb je geen ruimte voor een kruiwagen dan bestaat er ook een sterke Pop-up zak die uit zichzelf open blijft staan. Ideaal als je midden in de border aan het werk bent en wanneer je klaar bent, berg je hem makkelijk opgevouwen weer op.

Hakselaars

In een grote tuin kan een hakselaar uitkomst bieden om de berg tuinafval de baas te worden. Een hakselaar versnippert het tuinafval dat je erin stopt. Het wordt opgevangen in een bak en de snippers kun je in de tuin gebruiken als mulch. Dit scheelt enorm in de hoeveelheid tuinafval die je moet afvoeren. Wees voorzichtig als je met een hakselaar werkt, draag werkhandschoenen en sluitende kleding.

Wil je meer informatie? In onze winkels geven wij je graag persoonlijk advies.