Kippencheck: Welk kippenras past bij jou?

Kippencheck: Welke kip past bij mij?

Je wilt een kip, maar wat voor één? Want de ene kip is de andere niet. Wil je een knuffelkip of een legkip? Een grote, kleine of eentje er tussenin? Het kan allemaal, want er zijn honderden kippenrassen. Daarom hebben we voor jou de belangrijkste kippenrassen op een rij gezet in onze Kippencheck. We bieden je vier simpele keuzes om tot een selectie te komen met de belangrijkste kenmerken van deze kippen. Zo vind je snel de kip die bij jou gaat passen en wijzen we je de weg naar de kippenfokker die de juiste kip voor je heeft.

Het belangrijkste van een kip vind ik dat deze:

Tamme kippen

Veel kippenrassen zijn van nature een beetje schuchter, maar sommige rassen komen met wat oefening en geduld gewoon bij je op schoot zitten. 

Veel eieren

Kippen zijn niet alleen gezellig, sommige rassen kunnen je ook bijna dagelijkse voorzien van een vers eitje! We hebben een paar kippenrassen voor je uitgezocht die al snel meer dan 200 eieren per jaar leggen. 

Bijzondere kippen

De grote variëteit aan kippenrassen heeft ook een aantal rassen opgeleverd met mooie kenmerken. Denk hierbij aan de zijdehoen met zijn slofjes, waar men van vermoedt dat deze oorspronkelijk uit het Himalaya-gebergte komen. Zo houden ze warmere pootjes in de kou!

Sterk ras

Sterke kippenrassen hebben geen moeite met winterse kou en zijn ook beter bestand tegen ziektes en plagen.

De juiste kippenvoeding

Kippen houden is een eitje! Met dit voer houd jij je kip gezond en fit.

Waar vind je goede, gezonde kippen?

Een goede, gezonde kip van een betrouwbare fokker heb je jaren plezier en eieren. Welkoop verkoopt in een aantal winkels zelf kippen, maar wij verwijzen je ook graag door naar kippenfokkers die zijn aangesloten bij de Kleindier Liefhebbers Nederland vereniging. Je vindt op hun website lokale speciaalclubs die jou kunnen helpen met het kopen en houden van een specifieke raskip.