Werkkleding

Goede en veilige werkkleding is heel belangrijk. De juiste kleding verkleint de kans op ongelukken en beschermt je tegen ongunstige werkomstandigheden. Wij hebben een compleet assortiment werkkleding, werkschoenen en middelen voor persoonlijke bescherming. Zorg altijd dat de kleding die je koopt voldoet aan de juiste EN- en ISO-normen. Dan weet je zeker dat je kleding draagt die voldoet aan de Arbowet. Afhankelijk van de sector waarin je werkt, zijn er andere eisen. 

Kleding

De eisen aan goede werkkleding gaan verder dan alleen veiligheidsnormen. Omdat je er veel tijd in doorbrengt moet de kleding natuurlijk ook comfortabel zitten. Daarom is over iedere centimeter van onze kleding grondig nagedacht. Zo is de perfecte combinatie van functionaliteit en comfort ontworpen.

Bekijk al onze werkkleding

Schoenen & laarzen

Naast de juiste kleding is een goed paar werkschoenen of werklaarzen een absolute vereiste voor jouw persoonlijke veiligheid. Let goed op de eisen waar de schoen aan moet voldoen. Schoenen zijn er in veel uitvoeringen. Van waterdicht tot antistatisch en energie-absorberend. Lees meer over onze werkschoenen.

Persoonlijke bescherming

Met een goed paar werkschoenen en een degelijke werkbroek ben je er vaak nog niet. Ook je ogen, oren, handen en gezicht moet je goed beschermen. In ons ruime aanbod persoonlijke beschermingsmiddelen vind je alles wat je nodig hebt. Van handschoenen tot stofkapjes. Lees meer over persoonlijke bescherming.

Voor iedere branche

Het maakt niet uit waar je werkt, wij hebben werkkleding voor iedere branche. Of je nu in de bouw, logistiek, agrarische sector of ergens anders werkt. We kunnen je van top-tot-teen aankleden. Het grootste assortiment vind je op onze website. En als iets niet op voorraad is in een winkel dan bestellen we het natuurlijk gewoon voor je.   

Veiligheidsnormen

Bekijk de verschillende EN- en ISO-normen in onderstaand overzicht en zoek je werkkleding uit aan de hand van deze gegevens.

ISO 20471
Signaalkleding, heel belangrijk als je moet opvallen tijdens je werk. Met deze zichtbaarheidskleding val je overdag, ’s nachts en in de schemering goed op.

ISO 11612
Deze kleding beschermt je tegen hitte en vlammen, stralingswarmte en gesmolten metaal. Let op. De kleding voldoet niet aan de speciale eisen voor de brandweer.

ISO 11611
Speciale kleding voor lassers. Deze werkkleding beschermt je tijdens lassen en vergelijkbare werkzaamheden tegen gesmolten metaal, vlamcontact en uv-straling.

EN 1149
Antistatische werkkleding die je beschermt tegen elektrostatische oplading en ontlading. Zo voorkom je het ontstaan van vonken die brand of explosies kunnen veroorzaken.

IEC 61482
Deze werkkleren beschermen je tegen de gevaren van een elektrische vlamboog, ook wel Arc Flash genoemd. Deze kleding is verplicht als je werkt aan elektrische installaties.

EN 13034-6
Dit is beschermende kleding tegen vloeibare chemicaliën. Deze kleding stoot vloeistoffen af en beschermt ook tegen lichte nevel van chemicaliën.

EN 342
Speciale kleding die je beschermt tegen zeer lage temperaturen. Het is ademende werkkleding bedoeld voor natte en koude situaties onder de -5°C.

EN 14404
Deze kniebeschermende kleding is belangrijk als je veel op je knieën zit. Let op. Naast de juiste kleding heb je ook gecertificeerde kniestukken nodig.

ISO 14116
Dit is kleding gemaakt van brandvertragende materialen. De stof brandt maar in beperkte mate als je in contact komt met vuur.