5 beste accessoires voor je barbecue

Zeg je BBQ, dan zeg je: genieten. Of je nu het meest geniet van het experimenteren met gerechten, het samen smullen of het buiten zijn. Om nog meer uit je BBQ te halen, of beter – ván je BBQ te halen, zetten we de beste BBQ-accessoires op een rijtje.

Welke tools onmisbaar zijn bij het barbecueën? Op deze pagina geven we de 5 beste accessoires voor je BBQ.

Bekijk: Pizzaschep | Rookplank | BBQ-handschoenen | BBQ-borstel | Ribrek

Pizzaschep

Bij een BBQ denk je niet meteen aan pizza. Maar pizza van de BBQ – dat kan zeker wel. Je bakt de perfecte pizza zó op het grillrooster. Een BBQ-tool die dan wel heel handig is, is de pizzaschep. Met zijn grote, platte blad en lange steel, schuif je de schep moeiteloos onder de pizza. En haal je hem in een handomdraai van de hete BBQ.

Bekijk product


Rookplank

Vlees, vis of groente van de grill of ... van de plank? Als het gaat om smaak, is de rookplank een van de beste BBQ-accessoires die je kan aanschaffen. Op deze 35 centimeter lange plank bereid je dat perfecte stukje vlees of vis. Langzaam gegaard. En vol smaak. Door het cederhout waarvan de rookplank is gemaakt, krijgt je gerecht een krachtige, zoet-pittige smaak.

Bekijk product


BBQ-handschoenen

De kolen gloeiend, check. Maar net zo gloeiend is ook de BBQ. En alle onderdelen. Het grillrooster, die aluminium bakken of die gietijzeren pan. Stuk voor stuk een uitdaging om beet te pakken. Dit is waar hittebestendige BBQ-handschoenen in beeld komen. Ze beschermen je handen tot 300 graden Celsius. Dus iets heets beetpakken, daar draai jij je hand niet voor om.

Bekijk product


BBQ-borstel

Het rooster van je BBQ schoonmaken? Een BBQ-borstel is de tool die je nodig hebt. Bijzonder aan deze lange, robuuste borstel zijn de borstelharen in drie richtingen. Daardoor kom je ook op lastig bereikbare plekken. En de lange steel met het houten handvat is ook maar wat handig. Daardoor kun je zelfs een heet rooster schoonborstelen.

Bekijk product


Ribrek

Doen sticky spareribs je watertanden? Kom je elke keer ruimte tekort op je rooster voor meerdere ribs? Bereid ze eens in een ribrek. In plaats van plat op het rooster, garen je spareribs rechtop. Zo kun je meer ribs tegelijkertijd kwijt. Daarnaast garen de spareribs gelijkmatig. En elke BBQ-master weet, langzaam garen betekent meer rooksmaak.

Bekijk product


De beste BBQ-accessoires vind je bij Welkoop.

Inspiratie opgedaan? Bestel de BBQ-accessoires die bij jou in de smaak vallen, makkelijk en snel via onze webshop. Bestellingen vanaf 40 euro bezorgen we gratis bij je thuis. Of kom langs in één van onze winkels. Er is er altijd wel één bij jou in de buurt.

Zien je binnenkort?

Vind jouw winkel