Poepzakjes

Hoewel je leukere dingen kunt bedenken om aan te schaffen voor honden zijn poepzakjes toch een noodzakelijk iets. Niemand is blij met hondenpoep aan zijn schoen. Gelukkig kun je vrolijke en goedkope poepzakjes kopen bij Welkoop. Ze zitten op een rol en je scheurt ze er makkelijk af. Nooit misgrijpen tijdens een wandeling? Doe de rol met poepzakjes in een poepzakjeshouder. Jij blij, je buurt blij!

Bekijk ook: Beeztees poepzakjes | Grijze poepzakjes | Verzorging hond

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Honden poepzakjes

Je hond moet zijn behoefte doen. Hondenpoep opruimen is dan ook iets wat gewoon bij de verzorging van je hond hoort. Dus ga je wandelen, dan neem je hondenkoekjes mee én poepzakjes voor als je hond zijn boodschap doet. Want hondenpoep bij je buren voor de deur? Of op het trapveldje van de kinderen? Daar maak je geen vrienden mee.

Gelukkig is er dus de hondenpoepzak. Zo pak je die drol zonder gedoe op. Je doet het zakje als een handschoen over je hand, pakt de boodschap op en draait het zakje terug. Knoopje erin – en klaar. Bij Welkoop kun je voor honden poepzakjes kopen in verschillende kleuren. Ze zijn er in het grijs en zwart, maar ook in vrolijke kleurtjes.

Een andere methode om hondenpoep op te ruimen, is met de poepgrijper.

Houders voor honden poepzakjes

Om de honden poepzakjes makkelijk mee te nemen, zijn er poepzakhouders. Hier past een navullingrol met poepzakjes precies in. In de houder zit een opening, zodat je met je vingers makkelijk een zakje pakt en die van de rol afscheurt. De houders hebben een clip waarmee je ze aan de hondenriem vastklikt. Of aan je broek of rugtas. Zo heb je onderweg altijd genoeg poepzakjes bij de hand!

Tip! Ook Flexi, van de Flexi rollijnen, heeft een houder voor poepzakjes. De Multi Box. Je klikt hem aan de flexiriem. En handig: in plaats van zakjes kun je er ook hondenkoekjes of huissleutels in doen!

Poepzakjes gooi je bij het restafval

Waar laat je dat poepzakje, nadat je de behoefte hebt opgepakt? Bij het restafval (zie de  ). Hondenpoep gooi je beter niet in de groene kliko of op je eigen composthoop vanwege het risico op het overdragen van dierziektes. Alleen de mest van kleine huisdieren, zoals je knaagdieren, mag in de gft-bak.

Dus die hondendrol? In een poepzakje, en dan hup in een prullenbak die je op straat tegenkomt, of in je eigen grijze kliko.

Tip! Naast de ‘normale’ honden poepzakjes, kun je ook biologisch afbreekbare poepzakjes kopen. Dit is een milieuvriendelijk alternatief voor plastic poepzakjes. De zakjes zijn bijvoorbeeld deels gemaakt uit zetmeel.