Houten klompen

Als er nou iets oer-Hollands is, dan is het wel de houten klomp. Het klikkende geluid van de boer die over zijn erf loopt met aan zijn voeten die echte zachtgele Hollandse klompen. De klomp is natuurlijk niets anders dan een schoen van hout. En toch blijven veel mensen ze dragen. De klompen bieden dan ook veel bescherming tegen een scherpe ondergrond of vallende voorwerpen. Het maakt niet of je er kilometers mee loopt over een erf, of alleen even de tuin mee in wil. Houten klompen zijn praktisch en veilig.

Bekijk ook: Schoenklompen | Werkklompen | Tuinklompen

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Lopen op houten klompen

Klompen trek je makkelijker aan dan een paar sneakers, maar daar houdt de vergelijking ook gelijk op. Op klompen lopen vergt wat oefening en je zult even aan je eerste paar houten klompen moeten wennen. Je voeten zijn nu eenmaal niet gewend aan een houten schoen die niet meebeweegt met je wreef! Als je eenmaal een paar klompen in de goede schoenmaat hebt, dan kun je er langzaam aan wennen.

 • Loop elke dag een tijdje op de klompen met sokken aan
  Je voeten moeten écht wennen aan klompen. De druk op je wreef van het hout voelt misschien wat onaangenaam, maar dat is een kwestie van wennen.

 • Leer jezelf anders lopen
  Dat klinkt misschien gek, maar op klompen loop je nu eenmaal anders dan met ‘zachte’ schoenen. Tijdens het optillen van je voet moet je namelijk je tenen krommen. Dit doe je vaak onbewust als je slippers draagt en in klompen moet je dat ook doen. Dan glijdt de klomp namelijk niet van je voet af.

Voordelen van houten klompen

Wie het lopen op klompen heeft geleerd, wil vaak niet anders meer. Ze zijn dan ook zo makkelijk aan te trekken en weer uit te schoppen bij de deur. Al dat gedoe met veters is verleden tijd! Bovendien hebben houten klompen nog meer voordelen voor je voeten.

 • Veilig
  Dit hebben we al even genoemd: klompen zijn hartstikke veilig. Het populierenhout kan tegen een flinke stoot en beschermt daarmee jouw tenen tegen scherpe of harde voorwerpen.

 • Warm in de winter
  Hout isoleert heel goed! In de winter kan je dus ook prima op klompen blijven lopen. Zeker als je in beweging bent, dan houdt je eigen voet de houten klompen van binnen lekker warm. Als het je toch iets te koud wordt, doe dan lekker dikke sokken aan in de klompen.

 • Koel in de zomer
  Met blote voeten in houten klompen lopen is in de zomer ook heerlijk. Het hout beschermt goed tegen de warmte en door de ruimte rondom je voet kan je goed de warmte kwijt.

 • Geeft steun
  De klomp heeft een gevormde en natuurlijk stevig voetbed. Je voeten zullen niet zomaar uitzakken in de houten klompen en je zal de zool ook niet scheef lopen!

 • Hygiënisch
  Het hout van de klomp neemt vocht op en de ruimte rondom je voet betekent dat de klomp niet alleen absorbeert, maar ook goed ademt. Klompen zijn daarom ook hele schone schoenen!

Meer klompen

Houten klomp kopen? De houten klomp is een tijdloos en oersterk Hollands product. Maar dat betekent niet dat de klomp in de tussentijd geen ontwikkeling heeft doorgemaakt. Als je toch wat meer comfort en loopgemak zoekt, dan kan je ook kiezen voor de schoenklompen. Of wat dacht je van de zachte en lichte tuinklompen? Bij Welkoop hebben we de juiste schoen of klomp voor elke voet. Bekijk daarvoor eens onze pagina voor schoenen.