Actief met je hond: spelen

Spelen is voor je hond leuk én belangrijk. 

Je hond raakt op deze manier zijn energie kwijt en blijft fit. En spelletjes helpen om honden goed te trainen. 

Buiten spelen

Met het baasje

Niets is leuker dan samen met je hond naar buiten te gaan. Naast het uitlaten zijn er genoeg leuke spelletjes te verzinnen die je samen met je trouwe viervoeter kunt doen.

 • Behendigheid
  Behendigheidstraining is geschikt voor iedere gezonde hond. Zet een parcours uit voor je hond in je eigen achtertuin. Leer je hond hindernissen te nemen. Laat hem door een tunnel lopen, door een hoepel  springen en om paaltjes slalommen. Hierbij kun je een clicker gebruiken om je hond te belonen. 

Bekijk trainingstips voor behendigheid 

Behendigheidstraining

 • Apporteren
  Gooi jij een speeltje? Dan zet je hond het graag op een rennen. Je kunt een tennisbal gooien, maar probeer ook eens een ring, rubberen speeltje en een kunststof stok. Of laat je hond een frisbee vangen en terugbrengen.

 • Zoeken
  Elke hond kan van nature goed speuren. Verstop een speeltje en laat hem zoeken. Maak het in het begin makkelijk en daarna steeds moeilijker. Na een tijdje snapt je hond wat ‘zoek’ betekent en kan hij het hondenspeeltje ook vinden als het goed verstopt is.

 • Trekken
  Met een stevig flostouw daag je je hond uit voor een wedstrijdje touwtrekken. Wil je dat je hond loslaat? Leer hem te reageren op ‘laat los’ of ‘laat vallen’.

 • Zwemmen
  Met warm weer vinden veel honden het heerlijk om het water in te duiken. Check wel van tevoren of jouw hond kan zwemmen, of hij het leuk vindt en of het water geschikt is.

Zonder het baasje

Niks is leukers om samen met je hond naar buiten te gaan. Maar soms is het voor je maatje ook goed om zonder baasje stoom af te blazen. Dit kan bijvoorbeeld mooi in speciale hondenspeeltuinen of op speciale grasvelden. Kun jij ondertussen mooi met andere baasjes bijkletsen en tips uitwisselen.

Bekijk hondenspeeltuinen in de buurt

voeding

Binnen spelen

Met het baasje

Even minder tijd, ben je op je werk of regent het flink? Ook binnen kun je spelen met je hond.

Zonder het baasje

Er zijn veel hondenspeeltjes waarmee je hond alleen kan spelen als hij binnen zit. Zo hoeft hij zich niet te vervelen als je even niet thuis bent. En de hondenspeeltjes zijn goed tegen overgewicht, want ook een hond eet als hij zich verveelt. Let wel op, want sommige speeltjes zoals flostouw kunnen gevaarlijk zijn als je geen toezicht houdt.

 • Kauwspeeltjes
  Honden houden van kauwen! Geef je hond bijvoorbeeld een speeltje van rubber of nylon. Liever geen zacht rubber, maar ook geen speeltje met scherpe randen of punten. Wanneer je er een gezonde snack in stopt is je hond hier zeker een tijd zoet mee.
 • Stoffen speeltjes
  Speeltjes van stof zien er leuk uit. Ook jouw hond vindt het waarschijnlijk heerlijk om er zijn tanden in te zetten. Voor puppy’s is een speeltje van stof ook heel fijn om mee te knuffelen.
 • Trainingsspeeltjes
  Trainingsspeeltjes zijn vaak van plastic en bevatten vakjes. Daarin kun je snoepjes verstoppen. Vervolgens is het aan je hond om deze snacks op te sporen en ze er weer uit te krijgen. Zo train je de hersenen van je hond, beweegt hij én krijgt je trouwe viervoeter een heerlijke beloning.
 • Schrokbak
  Pas wel op met snacks of hondenvoer als beloning, want je wilt natuurlijk geen hond met overgewicht. Houd jouw hond van schrokken? Geef hem dan zijn eten in een anti-schrokbak. Door obstakels in de voederbak moet je hond zijn best doen om het voer uit de bak te krijgen. Dit zorgt niet alleen voor een spelelement, maar ook voor een betere spijsvertering.

Tips

 •  Zorg er bij het spelen altijd voor dat jij de baas bent. Zorg dat je het spel begint en wint, dan sta je het hoogst in de rangorde.
 •  Stop het spel meteen als je hond bijt. Dan leert hij dat bijten niet geaccepteerd wordt en de pret over is.
 •  Pas de grootte van de speeltjes aan op de grootte van je hond. Een te klein speeltje kan worden ingeslikt en een te groot speeltje is snel saai. 

Meer weten? Onze fitte dieren coaches in één van onze winkels helpen je graag!

BEEZTEES Action bal Voetbal - Hondenspeeltje - Zwart/wit - Ø 19 cm

Beeztees

BEEZTEES Action bal Voetbal - Hondenspeeltje - Zwart/wit - Ø 19 cm

13.99
Outward Hound Anti-Schrok groot - Voerbak - Groot - Ø 28cm - Aqua

Outward Hound Anti-Schrok groot - Voerbak - Groot - Ø 28cm - Aqua

21.99
Beeztees Agility Tunnel - Sporten met je hond - 625x60x60 cm

Beeztees

Beeztees Agility Tunnel - Sporten met je hond - 625x60x60 cm

99.95
BEEZTEES Traningsspel Seeky - Hondenspeeltje - Blauw - 25x22x6 cm

Beeztees

BEEZTEES Traningsspel Seeky - Hondenspeeltje - Blauw - 25x22x6 cm

11.49

Meer vinden bij Welkoop

Lijnen en halsbanden
Lijnen en halsbanden
Verkoeling en zomerpret
Verkoeling en zomerpret
Sporten met je hond
Sporten met je hond