Om je beter van dienst te zijn maakt Welkoop gebruik van cookies. Cookiebeleid

Actief met je hond: spelen

Spelen met je hond is leuk én belangrijk. Het schept een band, hij kan z’n energie kwijt en zal zich niet snel vervelen. Ook is het een goede manier om hem spelenderwijs dingen te leren en duidelijk te maken dat jij de baas bent.

Spelregels

Zorg er bij het spelen altijd voor dat jij de baas bent. Jij neemt het initiatief om te beginnen en bepaalt wanneer het spel stopt. Spelen met een speeltje is voor de hond net zoiets als vechten om een prooi. Wie de prooi wint, staat het hoogst in de rangorde. Dus moet jij het spel winnen en aan het einde het speeltje weer opbergen. Leer je hond om gehoorzaam te zijn. Hij moet het speeltje op commando loslaten. Stop het spel onmiddellijk als hij bijt, dan weet hij dat de pret over is. Ga pas verder als je hond gekalmeerd is.

Welke hondenspeeltjes?

Gebruik altijd echte hondenspeeltjes. Die kan hij niet kapot kauwen en inslikken. Liever geen zacht rubber, maar ook geen speeltjes met scherpe randen en punten. Houd rekening met de grootte van je hond. Geef een klein speeltje niet aan een grote hond. Voor je het weet heeft hij het ingeslikt. En te grote speeltjes zijn niet leuk voor een kleine hond. Kauwspeeltjes moeten passen bij de omvang van zijn kaken. Spelen met stokken is leuk, maar die kunnen bij je hond in zijn keelgat schieten. Kies daarom liever een veilige speelstok die niet splintert. Met een stevig flostouw kun je een trekspelletje doen. Ook daarbij is het belangrijk dat jij de winnaar bent.

Trainen

Vooral puppy’s kun je spelenderwijs van alles leren. Zitten, staan en liggen bijvoorbeeld. Ze moeten leren luisteren en gehoorzamen.Apporteren is een leuk en leerzaam spel. Je gooit een een bal of ander speeltje weg en hij brengt het weer terug. Je hond leert wat ‘los’ betekent en geeft de bal of het speeltje braaf terug. Je leert hem om zich netjes te gedragen door de bal pas weg te gooien als hij zit, niet als hij springt of blaft.

Zoeken

Honden kunnen goed zoeken. Verstop een speeltje en laat hem zoeken. Maak het in het begin makkelijk en daarna steeds moeilijker. Na een tijdje snapt je hond wat ‘zoek’ betekent en kan hij het ook vinden als het goed verstopt is. 

Wil je meer informatie? In onze winkels geven wij je graag persoonlijk advies.

Gerelateerde video's

3Q9Q3PVeNnE
Sumo Speelgoed - speeltjes voor je hond 
Wellicht ook interessant voor u
Beeztees Voetbal - Hondenspeeltje - Zwart Wit - L

Beeztees

Beeztees Voetbal - Hondenspeeltje - Zwart Wit - L

3.99
Beeztees Birin - Hondenspeeltje - 43 cm

Beeztees

Beeztees Birin - Hondenspeeltje - 43 cm

13.99
Beeztees Apporteerblok - Hondenspeeltje - Hout - 21 cm - 235-250 gram

Beeztees

Beeztees Apporteerblok - Hondenspeeltje - Hout - 21 cm - 235-250 gram

6.95 2.00
Beeztees Haan Kuku - Hondenspeeltje - 28 cm

Beeztees

Beeztees Haan Kuku - Hondenspeeltje - 28 cm

10.99