Bestel op onze webshop: Hondenvoeding | Hondensnacks | Voer- en drinkbakken

Wat is goed hondenvoer?

Goede voeding is heel belangrijk voor je hond. Geef hem hondenvoer dat goed is voor zijn gezondheid en dat past bij zijn ras, leeftijd en grootte.

Goede ingrediënten

Kies voor hondenvoer dat gemaakt is van hoogwaardige ingrediënten. Het voer moet passen bij de leeftijd van je hond en de grootte van het ras. Goede voeding geeft je hond een glanzende vacht en een gezonde huid, het heeft een hoge verteerbaarheid en verhoogt de weerstand. Je hond heeft uitgebalanceerd hondenvoer nodig met de juiste mix van voedingsstoffen. 

De belangrijkste voedingsstoffen zijn:

  • Eiwitten: Deze bouwstoffen heeft je pup nodig bij het groeien. Volwassen en oudere honden hebben ook eiwitten nodig, voor het opbouwen en vernieuwen van lichaamsweefsels. 
  • Vetten: Dit zijn niet alleen maar 'dikmakers'. Ze zorgen o.a. voor energie en spelen een rol bij een goed zenuw- en hersenfunctie. 
  • Koolhydraten: Deze geven je hond energie en bevatten vezels die zorgen dat darmen goed werken.
  • Vitaminen en mineralen: Deze kleine stofjes vervullen binnen het lichaam allerlei functies. Bijvoorbeeld: vitamine A (goed voor de ogen), vitamine D (voor zenuwen en botten), vitamine E (voor de huid) en vitamine K (voor het bloed). Maar ook is ijzer belangrijk in het zuurstoftransport en de energiestofwisseling en is calcium een belangrijke bouwstof van de botten en het gebit.
  • Water: Water is belangrijk in het lichaam. Het zorgt o.a. voor het vervoer van voedingsstoffen en het in stand houden van een constante lichaamstemperatuur.

Soorten hondenvoer

Brokken, blikvoer of vers vlees. Elke soort heeft zo zijn specifieke kenmerken. Je mag ze ook afwisselen door bijvoorbeeld in het weekend vers vlees te voeren. Droogvoer is lang houdbaar en is naar verhouding het voordeligst.

Kenner het eigen hondenvoer van Welkoop

Hondenbrokken

Er zijn 2 verschillende soorten droge brokken: geperste brokken en krokante brokken. Door het verschillende productieproces hebben ze elk hun eigen kwaliteiten. 
Een geperste voeding kan een voordeel hebben voor actieve honden. Een geperste voeding geeft minder maagbelasting. Een krokante voeding is wat harder van structuur en kan voor honden soms wat meer kauwen stimuleren. Uiteindelijk is het belangrijk dat zowel de geperste als de krokante voeding een complete en gezonde voeding is voor de hond. 

Natvoer (blikvoer)

Natvoer heeft een sterke geur, Bedenk wel dat blikvoer voor het grootste deel uit water bestaat en je hond er meer van nodig heeft om aan zijn energiebehoefte te komen.

Vers vlees

Vers vlees is een rauwe voeding op basis van voornamelijk vlees. Het is belangrijk dat een hond een complete voeding binnenkrijgt, niet elk diepvries vers vleesvoeding is compleet/uitgebalanceerd. Vers vlees is smakelijk en de ervaring leert dat het een goede invloed heeft op het spijsverteringskanaal.

Hoeveel en hoe vaak hondenvoer?

Hoeveel hondenvoer je geeft, hangt af van de leeftijd en grootte van je hond. De hoeveelheid is gebaseerd op de activiteit en lichaamsgrootte van de hond. Een goede richtlijn zijn de voedingswijzers op de verpakkingen van het voer..

Puppy en junior (tot 1 jaar)

Het eerste jaar is heel belangrijk voor de groei van je pup naar een gezonde volwassen hond. In het begin geef je 4 tot 5 keer per dag hondenvoer, vanaf 6 maanden is 2 keer per dag genoeg. Speciale puppybrokken zorgen ervoor dat de jonge hond alles krijgt wat hij nodig heeft. Zoals extra veel eiwitten en essentiële voedingsstoffen voor het skelet, de spieren, het gebit en de vacht. Ze bevatten omega 3 en 6 vetzuren voor een gezonde huid en glanzende vacht. Lees meer over puppy’s en puppyvoer.

Volwassen hond (1 tot 7 jaar)

Geef je hond 2 keer per dag eten: ’s ochtends en ’s avonds. Op de verpakking staat hoeveel voer je moet geven. Kleine en grote rassen krijgen verschillend hondenvoer. Houd goed in de gaten hoeveel je hond écht nodig heeft. Eet hij te veel en beweegt hij te weinig, dan wordt hij dik. Wil je weten of je hond goed op gewicht is, voel dan aan zijn ribben. Die moeten wel te voelen, maar niet te zien zijn. Lees meer over overgewicht.

Senior hond (vanaf 7 jaar)

Wordt je hond een dagje ouder, dan kan hij wel extra ondersteuning gebruiken. De meeste seniorvoedingen bevatten een andere samenstelling van voedingsstoffen en vaak wat extra ingrediënten voor bijvoorbeeld ondersteuning van het immuunsysteem en de gewrichten. Lees meer over senior honden.

ECOstyle diervoeding 100% natuurlijk

ECOstyle diervoeding ondersteunt en versterkt de natuurlijke processen van je huisdier. Alleen natuurlijke ingrediënten, natuurlijk en lekker. Ook is/heeft het:

- Ecologisch verantwoord met respect voor natuurlijk evenwicht

- Een brede samenstelling van veel verschillende dierlijke en plantaardige ingrediënten voor een optimale gezonde darmflora, spijsvertering en weerstand

- (Wetenschappelijk) bewezen positief effect op de gezondheid van je huisdier

- Voeding met een uitgekiend mengsel aan kruiden voor het behoud van een goede gezondheidVoeding met kwalitatief hoogwaardige en goed verteerbare ingrediënten

Tip 1. In het begin kan je hond naar de kruiden gaan ruiken. Dit komt doordat de afvalstoffen naar buiten komen. Als je hond meer in balans komt neemt de geur af tot nauwelijks waarneembaar. Gelukkig vinden veel hondenbaasjes de geur juist lekker. De klachten kunnen in het begin erger worden. Schrik dan niet, maar hou juist vol. De opschoning van het hondenlichaam is in volle gang.

Tip 2. Bewegen is voor een goede gezondheid van je hond erg belangrijk. Beweging helpt mee aan een actieve spijsvertering, die de hond in rust van nature nauwelijks heeft. Door te bewegen kunnen, samen met de ECOstyle voeding, ook organen en klieren hun werk goed doen.

Kenner hondenvoer

Voor honden van elke soort en maat hebben we hondenvoer van ons eigen merk Kenner. Lees meer over Kenner en Kenner Select.

VITALstyle Huid + Vacht - Hondenvoer - 12 kg

VITALstyle

VITALstyle Huid + Vacht - Hondenvoer - 12 kg

54.95
Royal Canin SHN Maxi Adult  - Hondenvoer  - 15 kg 15% Korting

Royal Canin

Royal Canin SHN Maxi Adult - Hondenvoer - 15 kg

52.95 45.01
Eukanuba Active Adult Large - Hondenvoer - Kip - 12 kg

Eukanuba

Eukanuba Active Adult Large - Hondenvoer - Kip - 12 kg

39.50
Natural Fresh Meat Worst - Hondenvoer - Lam - Rijst - 600 gram 10% Korting

Natural Fresh

Natural Fresh Meat Worst - Hondenvoer - Lam - Rijst - 600 gram

3.95