Veterinaire hondenvoeding - overgewicht

Veel honden in Nederland hebben last van overgewicht. We geven je graag advies om je hond op een verantwoorde manier af te laten vallen.

Heeft mijn hond overgewicht?

Een groot aantal honden in Nederland heeft last van overgewicht. Dit kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen zoals suikerziekte. Laat je hond verantwoord afvallen door meer te bewegen met je hond en met dieetvoeding op maat.

Symptomen van overgewicht

Wil je zeker weten dat je hond overgewicht heeft? Misschien gelden onderstaande punten voor jouw hond? Dan kan er sprake zijn van overgewicht:

  • Extra vet rond de rug, ribbenkast en de staart
  • De ribben zijn minder goed voelbaar door de extra vetlaag
  • Een slecht zichtbare taille
  • Je hond is minder actief
  • Je hond heeft moeite met lopen

Mocht je toch nog twijfelen, dan kun je altijd even langs de dierenarts om er zeker van te zijn.

Oorzaken van overgewicht

De grootste oorzaak van overgewicht is teveel eten. Pas op met het geven van tussendoortjes. Let er ook op dat je je hond genoeg beweging geeft. Wat ook mee kan spelen is een sterilisatie of castratie. Deze ingreep zorgt er voor dat de hond minder snel verzadigd is en daardoor dus meer honger heeft. Hierdoor heeft je hond minder energie en wordt minder actief. Andere oorzaken die wat minder vaak voorkomen zijn bijvoorbeeld een stofwisselingstoornis of medicijngebruik.

Gevolgen van overgewicht

De gevolgen van overgewicht bij honden zijn groot. Het vergroot het risico op gewrichtsproblemen, hartproblemen en suikerziekte, maar kan ook leiden tot slechte weerstand of leverproblemen. Daarnaast kan overgewicht bij honden zorgen voor bewegingsproblemen en slecht uithoudingsvermogen.

Voeding die helpt bij overgewicht

Er bestaat speciale dieetvoeding die helpt bij het afvallen. Dit gebeurt natuurlijk op een verantwoorde manier. De veterinaire voeding is namelijk ontwikkeld door dierenartsen en wetenschappers. Deze voeding zorgt ervoor dat de hond weer terug op zijn gewicht komt en stabiel blijft.

Prins ProCare Weight Control - Hondenvoer veterinair - 3 kg

Prins

Prins ProCare Weight Control - Hondenvoer veterinair - 3 kg

22.95
Prins Gewichtcontrole  - 15 kg

Prins

Prins Gewichtcontrole - 15 kg

70.25
Royal Canin Satiety Small Dog - Hondenvoer - 8 kg

Royal Canin

Royal Canin Satiety Small Dog - Hondenvoer - 8 kg

65.95

Meer vinden bij Welkoop

Lijnen en halsbanden
Lijnen en halsbanden
Ligkussens en dekens
Ligkussens en dekens
Vlooien- en tekenmiddelen
Vlooien- en tekenmiddelen