Maak je huis puppyproof

Ben je klaar voor de komst van jouw pup? Bekijk dan je huis nog eens met een kritische blik. Jouw toekomstige viervoeter is ontzettend nieuwsgierig, ziet geen gevaar en verkent je huis straks met zijn neus en bek. Net als kleine kinderen stopt jouw pup alles in zijn mond. Dat vraagt om enige voorbereiding.

Inspecteer je woning

Loop een rondje door je complete huis en doe in elk geval het volgende:

 • Werk losse snoeren zorgvuldig weg
 • Dek laaghangende stopcontacten af
 • Berg alle schoonmaakmiddelen en andere giftige stoffen op
 • Ruim kleine voorwerpen (die een stikgevaar vormen) op
 • Zet spullen die je absoluut heel wilt houden op een veilige plek

Giftige planten en stoffen

Kamerplanten zijn veel vaker giftig dan je denkt. Zet de Fycus of die sfeervolle Amaryllis tijdens de kerstperiode buiten bereik of doe ze de deur uit. Dat je moet oppassen met schoonmaakmiddelen ligt voor de hand. Maar wist je dat bepaalde etenswaren zoals chocola, uien en bepaalde noten ook giftig zijn voor honden? Kijk voor een lijst met giftige voedingsmiddelen, planten en stoffen eens op de website van het Landelijk InformatieCentrum voor Gezelschapsdieren. Daar lees je ook wat je moet doen bij vergiftigingsverschijnselen.

Handige hulpmiddelen

 • Traphek
  Zijn er ruimtes waar je pup niet mag komen? Zet er een traphek voor. Doe datzelfde onderaan de trap. Je pup mag de eerste maanden nog niet traplopen. Dat is niet goed voor zijn heupjes. Je kunt ook denken aan een puppyren. Een soort box, maar dan voor puppy’s. Daar kun je je puppy veilig achterlaten als jij even druk bent met iets anders.
 • Kleed
  Heb je een gladde laminaat- of tegelvloer? Leg dan tijdelijk een kleed neer (met een antislip-onderkleed eronder). De botten van je puppy zijn nog niet volgroeid en zijn nog kwetsbaar. Een gladde ondergrond kan letsel veroorzaken. Koop vooral geen duur of trendy kleed, want voordat jouw pup groot is, kunnen er nog wel eens wat ongelukjes op dit kleed gebeuren.
 • Speeltjes
  Misschien heb je al wat speeltjes aangeschaft. Goede zet! Niet alleen omdat je pup zijn energie kwijt moet, maar ook omdat hij spelenderwijs een band met jou opbouwt. Zorg ervoor dat de speeltjes geen kleine losse deeltjes bevatten die hij makkelijk kan inslikken en laat speeltjes niet onbeheerd achter. Speel altijd samen met je pup of blijf in de buurt.

Vergeet je tuin niet

Als je een tuin zonder omheining hebt, is dít het moment (een stuk van) je tuin af te zetten. Zo blijft jouw pup in het zicht en kan hij niet ontsnappen. Loop je tuin ook na op giftige planten, gif, slakkenkorrels of muizenvallen. Voor meer informatie over een veilige tuin, lees ons artikel over het puppyproof maken van jouw tuin.

Interessant voor jou

Welkoop Kauwchips - Hondensnack - 100 gram

Welkoop

Welkoop Kauwchips - Hondensnack - 100 gram

3.50
Beeztees 2-deurs - Bench - Zwart - 62x44x49 cm

Beeztees

Beeztees 2-deurs - Bench - Zwart - 62x44x49 cm

52.95
Happy-House Teddy - Deken - Blauw - 72x50 cm - M

Happy-House

Happy-House Teddy - Deken - Blauw - 72x50 cm - M

21.95
Beeztees Odoro Speelbal - Puppy speelgoed - Groen - 6x6x6

Beeztees

Beeztees Odoro Speelbal - Puppy speelgoed - Groen - 6x6x6

14.95