Puppy checklist: wat heb je nodig?

Een nieuw huis is altijd spannend, zeker voor je nieuwe pup. Om alles goed en rustig te laten verlopen kun je je goed voorbereiden. Wat heb je allemaal nodig voor een hond om hem een warm welkom te geven? Met onze puppy checklist helpen we je op weg!

Mand of kussenHonden hebben in huis graag een rustige, overzichtelijke plaats waar ze zich kunnen terugtrekken. Een eigen plekje voor de hond is erg belangrijk. Hier kan hij slapen, uitrusten en spelen. Vergelijkbaar met een slaapkamer van jezelf of je kinderen. Een hondenkussen biedt voor de hond de mogelijkheid om een eigen plekje te hebben. Net als de hondenmand. Het voordeel aan een kussen is dat je deze makkelijk mee kunt nemen. Ga je ergens op bezoek of gaat de hond logeren? Neem dan zijn eigen vertrouwde kussen mee, zodat hij altijd een beetje thuis is. Een hondenmand heeft een prominentere plek in de woonkamer en wordt sneller onderdeel van het interieur wat erg leuk kan zijn. Het één is niet beter dan het ander, het is maar net waar je eigen voorkeur naar uit gaat.

Bekijk alle hondenkussens

Bench

De bench kan een handig hulpmiddel zijn bij het opvoeden van een pup. Zorg dat de bench al in huis staat als de pup komt, zo kan hij meteen aan de nieuwe plek wennen. Een bench moet zo groot zijn dat de hond net kan staan, ronddraaien en languit liggen. Bij een pup doe je er verstandig aan de bench kleiner te maken door een deel af te schermen. Dit zorgt ervoor dat de pup sneller zindelijk is. Veel honden vinden het fijn als er een kussen of deken op de bodem van de bench ligt. Zo kan hij liggen op een zachte ondergrond en je fleurt de bench gelijk op! Het is verstandig een kleed of kussen te kiezen wat makkelijk is uit te wassen.

Bekijk alle benches

Voer- en drinkbak
Natuurlijk moet je puppy een voer- en drinkbak hebben. Zo kan hij op een eigen plek genieten van het eten. Voer- en drinkbakken zijn er in veel verschillende maten, materialen en kleuren. Voor jezelf is het prettig dat de bakken groot genoeg zijn om ze later ook nog te kunnen gebruiken.

Bekijk alle voer- en drinkbakken

           Schrokt jouw hond zijn eten supersnel naar binnen? Dan kan een anti-schrokbak een mooie oplossing zijn.
           Deze bak heeft vormpjes of patronen in het midden waar de brokjes tussen vallen. Zo moet je hond meer moeite doen voor zijn voer.

Halsband of hondentuigje

Voordat je de pup kunt gaan ophalen kan de fokker het nekje van de pup opmeten. Zo weet je welke maat halsband je moet aanschaffen. Lederen en nylon halsbandjes snijden niet in het nekje van de hond en deze zijn er ook nog eens in hele leuke printjes en kleurtjes. Houd er rekening mee dat de hond snel groeit. Het is dus handig om een bandje aan te schaffen dat verstelbaar is, zodat het wat langer mee kan. Check regelmatig of het bandje niet te strak zit. Als je één of twee vingers tussen het bandje en de nek kun plaatsen is dit voldoende. Een alternatief is het hondentuigje. Deze heeft als voordeel dat bij het rekken de druk niet direct op de hals en luchtpijp komt te staan. Zo kan je optimaal genieten van een mooie wandeling.

Bekijk alle halsbanden

RiemEen lederen of nylon riem zorgt ervoor dat de hond gemakkelijk leert aan de lijn te lopen. Zo kan hij niet weglopen en kun je hem makkelijker beschermen als er andere grote honden in de buurt komen. Hij leert trekken en hangen aan de lijn sneller af dan bij een langere uitrolbare lijn. Daarnaast kan je hond ook niet zomaar de weg op lopen en dat geeft een veiliger gevoel. Een uitrollijn is wel prettig als je de hond meer loopruimte wil geven voor bijvoorbeeld in de bossen, het strand of een hondenuitlaatplek.

Bekijk alle hondenriemen

Poepzakjes

Bij het uitlaten is het bij hebben van poepzakjes verplicht. Hang een poepzakjeshouder aan de riem om deze niet te vergeten. Deze houders zijn er ook in leuke vormen, zoals een cupcake of kleurrijke koker.

Bekijk alle poepzakjes en accessoires

ShampooAls je hond stinkt of vuil is, wordt het tijd om hem een bad te geven. Kies altijd een shampoo die past bij het type vacht en huid dat je hond heeft. Puppy's hebben een gevoelige huid die nog niet zoveel kan hebben. Daarom zijn er speciale hondenshampoos voor puppy's verkrijgbaar. Hiermee kun je jouw pup goed wassen zonder de huid te irriteren.

Bekijk alle shampoos

Kam en borstel

Bij het verzorgen van de vacht is het belangrijk dat je hond het niet vervelend vindt. Daarom moet je veel oefenen. Begin daarmee als de hond nog jong is. Pups wennen vaak makkelijk aan borstelen. Oefenen is heel eenvoudig. Raak je hond gewoon overal aan. Aai hem rustig over zijn rug, borst, poten en buik. Als hij dat niet erg vindt, begin je voorzichtig met borstelen. Probeer wat je hond prettig vindt en ga niet te lang door.

Bekijk alle kammen en borstels

Tandenborstel


Het gebit van je hond verdient van jongs af aan goede verzorging. Zo is de kans kleiner dat hij op latere leeftijd gebitsproblemen ontwikkelt. Laat je pup al op jonge leeftijd wennen aan het tandenpoetsen. Begin als hij ongeveer 2 tot 3 maanden oud is. Bouw het langzaam op. Begin met een rubberen vingertandenborstel en stap na een tijdje over op een echte, stevige hondentandenborstel. Je hoeft de bek niet open te doen, alleen de lip optillen is al genoeg. Wrijf voorzichtig over de buitenkant van de tanden en kiezen en de rand van het tandvlees.

Bekijk alle gebitsverzorging producten

Speeltjes

Een puppy zit vol energie en enthousiasme. Natuurlijk heeft hij ook voldoende slaap nodig, maar spelen doen ze erg graag. En spelen blijven ze leuk vinden naarmate ze ouder worden. Om je nieuwe gezinslid een warm welkom te geven is het ontzettend leuk als hij bij zijn eigen plekje al wat speelgoed ziet. Een zachte knuffel, een leuke bal en een mini-braingame voor de hersens in combinatie met wat beloningssnoepjes en kauwbotjes. Ook is kauwspeelgoed aan te raden voor je puppy. De tandjes wisselen namelijk vanaf de vijftiende week. Met voldoende kauwmateriaal voorkom je dat de pup zijn tanden verkeerd gebruikt.

Bekijk alle speeltjes

Interessant voor jou

Beeztees navulling - Poepzakjes - 6x20 cm - Groen

Beeztees

Beeztees navulling - Poepzakjes - 6x20 cm - Groen

6.25
Beeztees 2-deurs - Bench - Zwart - 62x44x49 cm

Beeztees

Beeztees 2-deurs - Bench - Zwart - 62x44x49 cm

52.95
Welkoop Hartjes - Hondensnack - 200 gram

Welkoop

Welkoop Hartjes - Hondensnack - 200 gram

1.99
Happy-House Luxury Living - Blokkussen - Grijs - 95X65x15 cm - S

Happy-House

Happy-House Luxury Living - Blokkussen - Grijs - 95X65x15 cm - S

69.95