8 tips om je tuin puppyproof te maken

Nog even en dan komt je nieuwe pup! Je bent vast druk bezig geweest om alles in huis op orde te maken. Maar heb je ook gedacht aan de tuin? De tuin is een geweldige plek voor je nieuwe pup om te spelen en op onderzoek uit te gaan. Omdat een pup snuffelt, graaft en kauwt wil je kijken of dat zonder risico’s kan. Begin met een globale inspectie van je hele tuin. Realiseer je daarbij dat een kleine pup andere dingen ziet dan jij. Ga het liefst letterlijk op handen en knieën, zodat je dat gat in de heg of die kuil onder de schutting opmerkt.

Met deze tips maak je jouw tuin puppyvriendelijk:

 1. Zet je tuin af
  Als je een tuin zonder omheining hebt, is dít het moment om (een stuk van) je tuin af te zetten. Zo blijft jouw pup binnen oogbereik en kan hij niet weglopen of aangereden worden. Repareer loszittende schuttingdelen en zorg dat er nergens schroeven uitsteken. Mochten er giftige planten in je tuin staan, dan kun je die eveneens met een hekje afzetten.

 2. Geef je pup een stukje tuin
  De meeste puppy’s vinden het heerlijk om te graven en te ravotten in de tuin. Dit komt de schoonheid van je tuin niet altijd ten goede. Om hem lekker z’n gang te laten gaan, kun je een stukje tuin opofferen waar je pup onbelemmerd z’n gang kan gaan. Dit stukje kun je afzetten, maar je pup kan ook best snel leren dat hij daar wel mag graven en verderop in de tuin niet. Maar dan moet je er wel bij blijven natuurlijk.

 3. Berg losslingerend gevaar op
  Check je tuin op losliggende planken of takken en wees vooral alert op spijkers. Berg al je zware of scherpe tuingereedschap op. Loop je tuin ook goed na op slakkenkorrels, gif of muizenvallen.

 4. Houd de schuur op slot
  Een schuur is voor een puppy een bijzonder interessante plek. Houd de deur daarom altijd goed gesloten. Antivries heeft voor honden bijvoorbeeld een bijzonder aantrekkelijke geur en smaak. Hetzelfde geldt voor koelvloeistof. En dan hebben we het nog niet over verfresten en levensgevaarlijke schoonmaakmiddelen.

 5. Giftige tuinplanten
  Hoewel honden echt niet dom zijn, kun je maar beter geen risico nemen met giftige planten in de tuin. Een gewone klimop (Hedera) is bijvoorbeeld al giftig en hetzelfde geldt voor die prachtige Gouden en Blauwe Regen. Omdat honden het heerlijk vinden om te graven, moet je ook goed opletten op giftige bollen van de narcis, krokus en tulp. Denk tot slot aan paddenstoelen. Op de website van het Landelijk InformatieCentrum voor Gezelschapsdieren (LICG) vind je een overzichtelijke lijst van gifstoffen in en om het huis en wat je moet doen als je hond toch iets gifitigs heeft gegeten.

 6. Onkruidverdelgers
  Gebruik je bestrijdingsmiddelen? Kies dan voor diervriendelijke bestrijdingsmiddelen of laat ze helemaal staan. Wil je toch sprayen? Laat jouw puppy dan een paar dagen niet in de tuin spelen.

 7. Schaduwplek
  In de zomer kan het flink heet worden in jouw tuin, dus zorg dat je een lommerrijk plekje voor jouw viervoeter creëert onder een boom of een struik.

 8. Grote tuin?
  Heb je echt een grote tuin, dan kun je natuurlijk een waar puppyparadijs creëren. In de zomer kun je een zwembadje neerzetten waar je pup kan wennen aan water. Je kunt ook wat veilige obstakels, zoals een flinke boomstam bijvoorbeeld in de tuin leggen waar je puppy overheen kan klimmen of waar je brokjes in kunt verstoppen om hem naar te laten zoeken.

Interessant voor jou

Beeztees 2-deurs - Bench - Zwart - 62x44x49 cm 20% Korting

Beeztees

Beeztees 2-deurs - Bench - Zwart - 62x44x49 cm

52.95 42.36
Beeztees Odoro Speelbal - Puppy speelgoed - Groen - 6x6x6

Beeztees

Beeztees Odoro Speelbal - Puppy speelgoed - Groen - 6x6x6

14.95
Happy-House Teddy - Deken - Blauw - 72x50 cm - M

Happy-House

Happy-House Teddy - Deken - Blauw - 72x50 cm - M

21.95
Welkoop Kauwchips - Hondensnack - 100 gram

Welkoop

Welkoop Kauwchips - Hondensnack - 100 gram

3.50