8 tips om je tuin puppyproof te maken

Nog even en dan komt je puppy! Je bent vast druk bezig geweest om alles in huis op orde te maken. Maar heb je ook gedacht aan de tuin? Dit is een geweldige plek voor hem om te spelen en op onderzoek uit te gaan. Omdat hij snuffelt, graaft en kauwt wil je kijken of dat zonder risico’s kan.

Loop eens een rondje door je tuin. Denk eraan dat een kleine pup andere dingen ziet dan jij. Ga het liefst letterlijk op handen en knieën, zodat je dat gat in de heg of die kuil onder de schutting ook ziet.


Met deze 8 tips maak je jouw tuin puppyvriendelijk:

  1. Zet je tuin af
    Als je een tuin zonder omheining hebt, is dít het moment om (een stuk van) je tuin af te zetten. Zo blijft jouw pup in de buurt en kan hij niet weglopen of aangereden worden. Repareer loszittende schuttingdelen en zorg dat er nergens schroeven uitsteken. Als er giftige planten in je tuin staan, dan kun je deze ook met een hekje afzetten.

  2. Geef je pup een stukje tuin
    De meeste puppy’s vinden het heerlijk om te graven en te ravotten in de tuin. Jij zit misschien niet te wachten op een tuin vol kuilen. Reserveer een stukje tuin waar hij lekker z'n gang mag gaan. Dit deel kun je afzetten. Of leer hem aan dat hij daar wel mag graven en verderop in de tuin niet. Maar dan moet je er wel bij blijven natuurlijk.

  3. Berg losslingerende spullen op
    Check je tuin op losliggende planken of takken en wees vooral alert op spijkers. Berg al je zware of scherpe tuingereedschap op. Loop je tuin ook na op slakkenkorrels, gif of muizenvallen.

  4. De schuur kan beter op slot
    Een schuur is een interessante plek. Houd de deur daarom altijd gesloten. Antivries heeft voor honden een aantrekkelijke geur en smaak. Hetzelfde geldt voor koelvloeistof. Ook verfresten en levensgevaarlijke schoonmaakmiddelen kan je beter uit de buurt houden.

  5. Giftige tuinplanten
    Neem liever geen risico met giftige planten in je tuin. Een klimop (Hedera) is bijvoorbeeld giftig. Hetzelfde geldt voor gouden en blauwe regen. Let ook goed op giftige bollen van de narcis, krokus en tulp. Denk tot slot aan paddenstoelen. Op de website van het LICG vind je een lijst van gifstoffen in en om het huis en wat je moet doen als je hond toch iets gifitigs heeft gegeten.

  6. Onkruidverdelgers
    Gebruik je bestrijdingsmiddelen? Kies dan voor diervriendelijke bestrijdingsmiddelen of laat ze helemaal staan. Wil je toch sprayen? Laat jouw puppy dan een paar dagen niet in de tuin spelen.

  7. Schaduwplek
    In de zomer kan het flink heet worden. Zorg daarom voor genoeg schaduw in je tuin.

  8. Grote tuin?
    Heb je een grote tuin, dan kun je een waar puppyparadijs creëren. In de zomer kun je een zwembadje neerzetten. Je kunt ook wat obstakels, bijvoorbeeld een flinke boomstam neerleggen waar je puppy overheen kan klimmen of waar je brokjes in kunt verstoppen om hem naar te laten zoeken.

Gratis welkomstpakket voor je puppy

Nieuwe pup in huis? Wij helpen jou om hem een warm welkom te geven. Vraag nu jouw gratis puppypakket aan. Samen met onze dierspecialist vul je het pakket met de leukste producten. Daarnaast krijg je een jaar lang mails met tips en voordeel - speciaal voor jouw kleine rakker.

Zien we je binnenkort?

Vraag pakket aan