Snacks

Je geeft jouw kat natuurlijk altijd voldoende eten en vers water. Maar tussendoor wil je vast ook wel eens wat lekkers geven. Geef dan eens paar kattensnoepjes of een lekker schaaltje kattenmelk.

Het is beter als je alleen échte kattensnacks geeft. Want onze etensresten zijn niet altijd goed voor katten en kunnen zelfs gevaarlijk zijn. Hoe lekker ze een beetje yoghurt of de restjes op jouw bord ook vinden. Bovendien stimuleer je zo bedelgedrag. Niet zo fijn als jij net rustig zit te eten. Je kunt je kat op veel manieren verwennen. Er is natuurlijk van alles te koop. Maar geef ook eens een stukje witvis of wat natvoer als je kat normaal altijd brokjes krijgt.

Kattensnoepjes en snacks

Kattensnoepjes en snacks zijn er in allerlei soorten, maten, vormen en kleuren. Zachte snoepjes, kittensnacks, kauwsticks en anti-haarbal snacks. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het bij ons krijgen. Af en toe een tussendoortje is natuurlijk prima maar geef niet te veel.

Kattenmelk

Gewone melk is niet goed voor katten. Soms zijn ze zelfs intolerant voor lactose. Hiervan raken hun darmen van streek met kans op diarree. Je kunt soms wel een beetje kattenmelk geven. Maar niet te vaak. Want in kattenmelk zitten suikers waar je kat snel dik van wordt.

Stukje vis

Je kunt soms ook een stukje gekookte vis geven. Katten zijn gek op de smaak en geur van vis. Hiermee doe je ze echt een plezier. Kook een stukje witvisfilet in wat water en geef de vis met het kookvocht aan je kat. Zorg wel dat er geen graten meer in de vis zitten.

Nat en droogvoer

Krijgt je kat voornamelijk brokjes? Verwen hem dan tussendoor eens met een zakje of blikje natvoer. Omdat natvoer meer geur en smaak afgeeft is zo’n maaltijd echt een feestje. Lees meer over kattenvoer.

Verantwoorde tussendoortjes

Er zijn ook kattensnacks die je kat gewoon mag eten als hij last heeft van bepaalde aandoeningen. En andere snacks helpen juist weer om problemen te voorkomen.

Gebitsverzorgende snacks

Zorg goed voor het gebit van je kat. Want katten krijgen op oudere leeftijd regelmatig last van van hun gebit. Je kunt de tanden van jouw kat natuurlijk poetsen, maar dat is vaak een behoorlijke opgave. Deze gebitsverzorgende snacks helpen tandplak voorkomen.

Snacks voor huid en vacht

Verantwoorde tussendoortjes als Healthy Coat zorgen voor een gezonde en glanzende vacht. Deze snoepjes bevatten Biotine en viatmine.

Anti vlo

Van Biofood zijn er gezonde anti-vlo snoepjes. Deze bevatten Alliine, een reukloze stof uit knoflook. De snoepjes werken tegen vlooien, luizen, teken en ander ongedierte.

Anti-haarbal snacks

Katten hebben vaak last van haarballen. Zeker katten met een lange vacht zoals een Maine Coon, Pers of een Noorse boskat. Een haarbal is een opeenhoping van haren die vaak wordt uitgepoept of uitgebraakt. Deze anti-haarbal snacks helpen haarballen voorkomen.

Overgewicht

Heeft jouw kat last van overgewicht? Dan kun je hem beter geen tussendoortjes geven. Is hij toch gewend dat je hem soms wat extra’s toestopt? Dan kun je het beste light-snacks kopen. Zorg dan wel dat je hem ook wat minder brokjes geeft. Maar het is echt beter om dan helemaal geen tussendoortjes te geven. Lees meer over overgewicht.