Spelen met je kitten

Spelen met je kitten is niet alleen heel erg leuk, maar het versterkt ook nog eens de band tussen jullie! Soms lijkt het wel alsof je kitten altijd aan het spelen is, een groot deel van zijn of haar tijd gaat daar namelijk aan op. Dit is erg gezond voor jouw kitten omdat hiermee hun motoriek, sociale gedrag en jachtvaardigheden worden getraind. Het is aan te raden om meerdere keren op een dag (2 à 3 keer) kort met jouw kitten te spelen.

Nieuwe kitten in huis

Naast dat jouw kitten met speeltjes lekker alleen kan spelen, kunnen jullie natuurlijk ook samen spelen! Dit kan met de welbekende kattenhengels, of in dit geval kittenhengels. Door met een hengel te spelen, bewaar je altijd voldoende afstand tussen jou en jouw kat, zodat je kunt voorkomen dat je per ongeluk wordt gekrabd. Een kittenhengel zorgt ervoor dat je jouw kitten jachtvaardigheden leert en het zorgt er ook voor dat jouw kitten lekker in beweging is.

Een ander leuk speeltje voor jouw kitten is een speelmat. Deze mat kan jouw kitten namelijk gebruiken om alleen te spelen, maar je kunt er ook samen mee spelen. Zo is er één gedeelte waar je snoepjes kunt verstoppen voor jouw kitten. Jouw kitten zal dan goed zijn pootjes en neus moeten gebruiken om de snoepjes te vinden. Ook zijn er gaten in de mat waar je een kittenhengel of veertje doorheen kunt halen. Dit kun je heen en weer bewegen, wat de aandacht van jouw kitten zal trekken. Zo kun je leuk samen spelen met je kitten.

Tot slot kun je spelen met je kitten ook combineren met je kitten socialiseren. Hiervoor heeft Beeztees speciaal de Krabbox Riva ontworpen. Deze box is bedoeld om te spelen en tegelijkertijd kan het ook worden gebruikt als geurgewenningsdoos. Als baasje kun je namelijk bepaalde geurobjecten in de doos verstoppen (zoals blaadjes), zodat jouw kitten gewend kan raken aan nieuwe geuren. Om de box nog leuker te maken, zitten er ook balletjes in verstopt. Jouw kitten zal proberen de balletjes te pakken te krijgen!