Voor in de transport

Als je in de transportsector werkt, ben je veel onderweg of druk bezig met het laden en lossen van vracht. Bescherm jezelf goed en bereid je voor op onverwachte situaties en locaties. 

Risico’s transport & logistiek

Als chauffeur heb je een grotere kans om betrokken te raken bij een ongeval. Daarom is het belangrijk dat je over de juiste veiligheidsmiddelen beschikt. Maar ook tijdens het laden en lossen van vracht in een distributiecentrum moet je jezelf goed beschermen. Dit begint bij een paar goede werkschoenen, maar ook signaalkleding is belangrijk. Want als je met pech langs de weg staat, moet je wel goed te zien zijn. Ook handig op een terrein waar veel auto’s rijden. Zeker in het donker of in de schemering.

Werkschoenen

Een goed paar werkschoenen beschermt je voeten. Als je veel loopt, zijn een paar comfortabele lichtgewicht schoenen ideaal. De specificaties zijn natuurlijk afhankelijk van de locaties waar je komt. Maar vaak zijn een paar S1P-schoenen al voldoende. Hier lees je meer over werkschoenen.

Werkkleding

Je hebt natuurlijk ook een goede werkboek nodig. Deze moet lang meegaan en comfortabel zitten. Want je loopt er heel wat uren in rond. Werk je veel buiten? Zorg dan dat je kleding hebt voor alle weersomstandigheden. Een goede wind- en waterdichte jas is wel zo comfortabel.

Persoonlijke bescherming

Ook je hoofd, ogen, oren en handen moet je goed beschermen. Wat je nodig hebt is afhankelijk van de vracht die je vervoert en de locaties waar je komt. Zorg in ieder geval voor een goed paar handschoenen. Heel belangrijk bij het lossen van vracht. Hier lees je meer over beschermingsmiddelen.

Wil je meer informatie? In onze winkels geven wij je graag persoonlijk advies.