In het voorjaar je tuin vol bloemen

Met bloembollen creëer je gemakkelijk een tuin vol prachtige bloemen. Bloembollen zijn enorm veelzijdig en verkrijgbaar in alle soorten, kleuren en maten. Je kunt de bollen verdelen in 2 groepen: voorjaarsbloeiers en zomerbloeiers. Door ze op het juiste moment te planten kun je het hele jaar door genieten van kleur in je tuin.

Herfst. De tijd om bloembollen te planten

Als je in het voorjaar wil genieten van een tuin vol bloemen moet je er op tijd bij zijn. Tulpen, narcissen en andere voorjaarsbloembollen moeten in het najaar of het begin van de winter in de grond. Ze hebben namelijk tijd nodig om sterke wortels te ontwikkelen. En kou om bloeihormonen aan te maken. Plant ze dus nog voordat het gaat vriezen.
Hoe vroeger ze in de grond zitten, hoe eerder ze opkomen. Ja, de lente begint nu.

Stappenplan bloembollen planten

Het planten van bloembollen is heel eenvoudig. Zo doe je het:

  • Maak de grond eerst een beetje los.

  • Maak een gat in de grond. De diepte komt niet zo nauw. Een handige vuistregel: graaf ongeveer tweemaal zo diep als de hoogte van de bol zelf.

  • Doe de bol in het gat. Je bloem komt het makkelijkst boven de grond als je de bol met het kopje omhoog plant. Maar maak je niet druk.
    Hij vindt vanzelf de weg omhoog, ook met het kopje aan de onderkant. Is de grond erg droog? Geef dan meteen na het planten wat water en zorg dat de grond licht vochtig blijft.

Waar kun je bloembollen planten?

Met bloembollen kun je alle kanten op. Je kunt ze planten in een border, tussen het gazon, maar ook in een pot of bak op je balkon of terras.
Voor een natuurlijk effect strooi je de bollen op de plek waar je ze ongeveer wil hebben. Daar waar ze landen graaf je ze in.
Een andere optie is om een rijtje of patroon te creëren met je bollen. Zo kun je bijvoorbeeld een strak bloemenperk creëren met verschillende kleuren bloemen.

Wil je de hele lente plezier hebben van de bollen die je plant? Dan is het belangrijk om te kiezen voor bollen die in verschillende periodes groeien. Sneeuwklokjes bloeien bijvoorbeeld van januari tot en met maart en narcissen en tulpen van maart tot mei. Als je slim mixt, kun je dus maandenlang van een prachtig bloemenperk genieten!

Bloeischema voorjaarsbloembollen

Bloembollenlasagne

Als je verschillende soorten bloembollen op verschillende dieptes boven elkaar plant, komen ze één voor één op. Dit heet een bloembollasagne of etagebeplanting.
Zo blijf je de hele lente genieten. Zelf aan de slag? Lees hier hoe je een bloembollasagne maakt.

Bloembollen kopen bij Welkoop

Bij Welkoop vind je een uitgebreid assortiment bloembollen. Onze bloembollenmixen zijn met zorg uitgekozen en beschikbaar in verschillende kleuren en bloembollen soorten.
Hou je van bijen en vlinders of ben je fan van een wilde tuin? Voor iedereen hebben we een passende bloembollenmix. Wil je maandenlang genieten van bloemen in je tuin?
Kies dan voor onze 5 maanden-bloembollenmix. Dit is een prachtig pakket met 6 soorten bloembollen, waar je het hele voorjaar van kunt genieten. Een deel van de inhoud van deze mix bestaat uit verwilderingsbloemen. Deze bloeien in de lente en keren jaarlijks terug. Heb je ineens weer een tuin vol bloemen! Veel van onze bloembollen zijn verkrijgbaar in een handig kistje of tasje. Leuk om weg te geven als cadeau. Wil jij dit voorjaar ook genieten van bloemen in je tuin? Koop je bloembollen online of in een Welkoop-winkel bij jou in de buurt en plant ze nu.

Handige producten

Krokus Blue Pearl - Bloembollen - Blauw - 35 stuks

Florex

Krokus Blue Pearl - Bloembollen - Blauw - 35 stuks

7.50
Welkoop Bollenplanter  - Bollenplanters -

Welkoop

Welkoop Bollenplanter - Bollenplanters -

6.95