Bollen

Bloembollen planten is heel makkelijk. Voorjaarsbloeiers plant je in de (vroege) herfst, zomerbloeiers tot in de winter. Met een beetje slim plannen heb je het hele jaar een tuin vol bloemen.

Bollen top 3

 1. De bekendste en meest populaire bol is de tulp, er zijn wel drieduizend verschillende soorten. De tulp bloeit in april en mei.
 2. De hyacint staat bekend om haar heerlijke geur. Ze zijn er in heel veel kleuren en de bloeiperiode is maart en april.
 3. Er zijn wel tweeduizend soorten narcissen, maar in de tuin gebruiken we er maar een paar. De narcis bloeit vooral in februari en maart.

Bollen planten

Bloembollen planten kan vanaf half september tot half december. Kijk altijd even op de verpakking voor de beste periode om de bollen van jouw keuze te poten. Bij vorst kun je niet planten en als de grond erg nat is kun je beter even wachten, anders heb je kans dat de bollen gaan rotten.

Zo doe je het

 1. Werk de grond eerst goed los, daar houden bollen van. 
 2. Gebruik een bollenplanter om een gat te maken, dat kan eventueel ook met een tuinschepje. Maak het gat twee tot drie keer zo diep als de dikte van de bol. 
 3. Doe de bollen in de grond en maak het gat losjes dicht met grond.

In het gras kan ook

Bloembollen doen het ook prima in een gazon en het planten is net zo makkelijk. Maak een H-vormige opening in het gras, plant de bollen en leg de graslap weer terug. Wil je dat de bol na een jaar weer bloeit? Maai dan het gras en de bloem als de bloembladeren helemaal geel zijn.

Tip: Ben je vergeten bloembollen te planten? Koop ze dan in pot en plant ze in het vroege voorjaar alsnog in de tuin.

Bloeitijden

Wil je op dezelfde plek steeds weer andere bloemen zien? Plant dan verschillende soorten door elkaar, rekening houdend met de verschillende bloeitijden. Begin in de herfst met het poten van de vroege bloeiers zoals sneeuwklokjes, krokussen, hyacinten en anemonen. Daarna komen narcissen en als laatste tulpen die je in de winter plant. 

Bloeigarantie

De Stichting Keurmerk Bloembollen Holland (SKBH) geeft een keurmerk uit voor bloembollen. Dit keurmerk staat voor de allerbeste kwaliteit en garantie: 

 • De beste kwaliteit bloembollen.
 • Bloeigarantie.
 • Gezonde bloembollen bij aankoop.
 • De soort, kleur en maat bol die op de verpakking staat, zit er ook in.
 • Correcte oplossing bij klachten.

Wil je meer informatie? In onze winkels geven wij je graag persoonlijk advies.