MeterMoestuin

Verbouw je eigen groenten en kruiden op een halve vierkante meter. Ideaal voor een kleine tuin, patio, terras of balkon. Ook voor de kinderen een groot feest.

Iedereen kan het

Nu kan iedereen uit eigen tuin eten. Ervaar het moestuingevoel en maak optimaal gebruik van tijd en ruimte. In de halve Meter moestuin kweek je de groenten en kruiden die jij lekker vindt. Vers, onbespoten en voordelig. Daarnaast is het overzichtelijk en makkelijk bij te houden. Een bak brengt het hele jaar door genoeg groenten op voor een volwassene.

Halve vierkante meter

De halve meter moestuin is met latjes in acht gelijke vakken verdeeld. Vul ze met biologische moestuingrond. Gebruik geen potaarde of grond met veel meststoffen, dan verbranden de zaden. Wil je ook groenten kweken die steun nodig hebben zoals bonen en komkommers? Plaats dan aan de achterkant een klimsteun of frame van minimaal 150 centimeter hoog en 125 centimeter breed. Dat kan een lattenscherm zijn, een stuk gegalvaniseerd betonijzermat of aan elkaar gebonden pvc-buizen. Bevestig het frame aan de bak en steek het in de grond. De basis voor het vierkante meter tuinieren is klaar. Nu kan je planten en/of zaaien. Maak de bak schoon en berg hem op als alle groenten geoogst zijn. Zo gaat de halve MeterMoestuin jarenlang mee.

Voor kinderen

Een halve vierkante MeterMoestuin is niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook leuk en leerzaam voor kinderen. Spelenderwijs ontdekken ze hoe alles groeit en wat er allemaal bij de verzorging komt kijken.

Op avontuur in je eigen tuintje

Gevoel en begrip voor de natuur kan je niet vroeg genoeg kweken. Al vanaf vier of vijf jaar gaan kinderen op ontdekkingsreis als tuinier. Meestal begint het gewoon met kuilen graven en dat is al interessant genoeg. Er wonen allemaal beestjes in de grond en er groeit van alles. Hoe dat kan? Laat je kinderen dat heel leuk zien door in huis een propje watten op een schoteltje te leggen. Zaai er samen wat tuinkers op, geef het water en zet het voor het raam. Al snel groeien er groene scheutjes uit. Plantjes groeien dus uit zaadjes en dat doet het water, net als de regen buiten.

Kindertuingereedschap

Geef heel jonge kinderen geen metalen tuingereedschap. Tuinspullen van stevig plastic werken net zo goed en zijn wel zo veilig. Met een schepje, harkje, gietertje, emmertje en kruiwagentje is je kind al een hele tuinier.

Leuke planten voor de kids

Kinderen zijn ongeduldig, maar gelukkig zijn er planten die snel groeien of op een andere manier leuk zijn. Houd de spanning erin en kies voor snelle groeiers uit zaad, zoals tuinkers, radijs, sla en andijvie in je moestuin. Of kies eetbare gewassen zoals radijs, kerstomaat en aardbei. Groenten waarmee je kookt zoals courgettes en broccoli zijn ook een goede keus. Mooie kleuren en prachtige bloemen geeft de goudsbloem en het afrikaantje. Echt indruk maken grote planten zoals de zonnebloem, mais en pompoen. Of kies een klimmende plant zoals lathyrus, komkommer, Oost-Indische kers of Suzanne-met-de-mooie-ogen. Vol verbazing volgt je kind de plant en zijn weg omhoog.