Bezems, borstels en krabbers

De bestrating in je tuin blijft helaas niet zomaar schoon. Wanneer je veel groen in je tuin hebt, dan komt er snel blad, onkruid en zand op je stoep. Als er onkruid tussen de tegels zit, zou je dit kunnen wegspuiten of -branden en vuil kun je wegblazen met een bladblazer. De meest natuurvriendelijke manier om je terras schoon te houden, is door regelmatig vegen. Het is goedkoop, je maakt geen lawaai en je bent zelf in beweging.

Bezems

Er zijn bezems in allerlei soorten en maten. Zwel de borstel als de stelen verschillen in lengte. Let erop dat de steel glad is en blaarvorming kan veroorzaken. Pas de lengte van de steel aan je eigen lengte aan, dit voorkomt rugklachten. Je hebt gewone en dikke stelen, hoe zwaarder het werk hoe dikker de steel moet zijn.Natuurvezel of kunststof?

Uw lengte Steellengte
Tot 170 centimeter 120 centimeter
170 tot 180 centimeter 140 centimeter
180 centimeter en langer 150 centimeter


Het materiaal van een bezem kan verschillen tussen natuurvezel en kunststof. In het algemeen is natuurvezel wat sterker, maar kunststof houdt minder vuil vast. Ook de hardheid van de vezels verschilt: je gebruikt een zachte bezem voor gladde ondergrond en een harde bezem voor straatwerk. Ook de breedte van de bezem verschilt, een brede bezem werkt sneller maar kost meer kracht. Kies de juiste bezem die bij de klus en jezelf past.

Borstels

Heb je groene aanslag op je terras of wil je de stoep goed schrobben? Gebruik dan een speciale schrobber van korte, harde natuurvezels. De borstel is niet zo breed zodat je goed kracht kunt zetten.  Als je groene aanslagreiniger gebruikt dan verdwijnt de aanslag nog makkelijker.

Krabbers

Met een voegenkrabber haal je op een natuurvriendelijke manier onkruid tussen de stenen weg. Als  je rechtop wilt blijven staan, dan kan je gebruik maken van een lange steel. Wanneer je last hebt van fijn onkruid, haal je dit gemakkelijker weg met een stalen voegenborstel. Gebruik deze voegenborstel niet op natuursteen, want dan maak je krassen. Probeer eerst een stukje uit zodat je kunt zien of je de stoep niet beschadigt.

Wil je meer informatie? In onze winkels geven wij je graag persoonlijk advies.

Welkoop - Straatbezem - Bahia vezel

Welkoop

Welkoop - Straatbezem - Bahia vezel

23.50
Wegenbouwbezem - Natuurvezel

Welkoop

Wegenbouwbezem - Natuurvezel

27.50
Welkoop Straatbezem  - Straatbezem - Nylon

Welkoop

Welkoop Straatbezem - Straatbezem - Nylon

19.95
Welkoop  - Stadsbezem - Natuurvezel

Welkoop

Welkoop - Stadsbezem - Natuurvezel

21.50