Voedingssupplementen hond

Wil je je hond wat extra’s geven om zijn gezondheid te ondersteunen? Met voedingssupplementen voorzie je je hond van extra vitamines of mineralen. Bij Welkoop vind je verschillende voedingssupplementen voor honden. Ze helpen je hond lekker in zijn vel te zitten. Zo is er een voedingssupplement om je hond met stijve gewrichten te ondersteunen. Ook zijn er supplementen die gunstig zijn voor de huid, vacht, weerstand of energie.

Bekijk ook: Soepele gewrichten | Darmverzorging | Zalmolie

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Voedingssupplementen voor je hond

Goed hondenvoer is natuurlijk de basis van wat je hond nodig heeft. Hier zitten alle voedingsstoffen in die vereist zijn voor zijn gezondheid. Maar soms wil je je hond wat extra ondersteuning geven op bepaalde vlakken. Bij Welkoop vind je daarom voedingssupplementen voor honden van VITALstyle, Primeval, Biofood, Beaphar en PUUR. Er zijn voedingssupplementen voor je hond in de vorm van poeders en oliën. Een poeder doseer je over het droogvoer of meng je met het natvoer of vers vlees. Olie giet je als topping over het hondenvoer of voer je apart.

  • Energie

Wil je je hond meer energie geven? Veg Omega van PUUR is een olie die het energieniveau verhoogt en bijdraagt aan een soepele beweging.

  • Huid en vacht

Vlooien, een warme periode, of gewoon een overgevoeligheid – de huid en vacht laten precies zien hoe lekker je hond in zijn vel zit. Om een gezonde vacht en huidconditie te ondersteunen, zijn er verschillende supplementen. Zoals zalmolie van Biofood. Ziet je hond tijdens een warme periode letterlijk niet echt lekker in zijn vel en heeft hij last van kriebel of een gevoelige huid? PUUR Derma kan dan verlichting geven. Reageert de huid van je hond gevoelig op vlooien, dan kan PUUR Huid helpen. Bij een ruwe, schrale huid is er PUUR Hotspot. Om het natuurlijke herstel van de huid te ondersteunen, heeft DermaActief een mineraalvoeder. En bij huidafwijkingen of jeuk kun je kiezen voor het poeder Gistocal van Beaphar; een voedingssupplement dat ook de groei van de jonge hond ondersteunt.

  • Weerstand

Net zoals we zelf weleens onze weerstand ondersteunen met een pilletje, zijn er ook voedingssupplementen voor je hond die zorgen voor een goede weerstand. Zoals PUUR Echina of PUUR Vita-Min.

  • Gewrichten

Voor gezond en veerkrachtig kraakbeen en ondersteuning van de smering van de gewrichten heeft Primeval gelatinaat, een poeder. Ook de zalmolie van Biofood ondersteunt de gewrichten. Daarnaast is er ook glucosamine: een voedingssupplement voor je hond dat helpt bij soepele spieren en gewrichten. Dit supplement kan zinvol zijn voor jonge honden die in de groei zijn, of voor honden die moeite hebben met opstaan, moeilijk lopen of veel liggen. Ook PUUR heeft verschillende supplementen die de gewrichten ondersteunen, zoals PUUR Spondy. Bij artrose kun je je hond het voedingssupplement PUUR Arthro geven.

  • Spijsvertering

Bij te dunne of te dikke ontlasting kan PUUR Digest helpen. Dit is een poeder die zorgt voor goed functionerende darmen. Wil je de gezonde darmfunctie ondersteunen, kies dan voor PUUR Darm, PUUR Psyllium of PUUR Probiotic,

  • Blaas

Ook zijn er supplementen die de blaas ondersteunen. Zo kun je de cranberry capsules van PUUR over het voer doen om een gezonde blaas en urinewegen te ondersteunen. Daarnaast is er PUUR Urogeni, een supplement met een regulerende werking op de blaas, nieren en urinewegen. Heeft je hond medicijnen gebruikt, of gebruik hij ze nu? PUUR Detoxi kun je inzetten als halfjaarlijkse reiniging.