Tekenmiddelen kat

Jouw kat is je grootste vriend. Je wilt als geen ander dat jouw kat gezond blijft en dat je samen nog veel plezier kan beleven. Veel katten verblijven binnen en verruilen soms de zachte mand voor een avontuur in de buitenlucht.  En in de natuur, ook het parkje bij jou in de wijk, zijn teken en daartegen moet je je kat echt beschermen. Welkoop biedt verschillende tekenmiddelen aan. Kom voor advies langs in de winkel. De medewerkers staan voor je klaar met professionele hulp. Zo weet jij precies welk product het beste tekenmiddel is voor jouw kat. Shop je liever online? Bestel dan gemakkelijk jouw product via de webshop. Het product wordt bij jou thuis geleverd en dat is vanaf €40 geheel gratis.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Een tekenmiddel ter bescherming van jouw kat

Een teek is een insect dat bloed uit het lichaam van mensen of dieren zuigt. Het beestje is erg klein en ziet er uit als een spinnetje. De insecten bijten zich vast op verschillende plekken van het lichaam. In het speeksel dat wordt uitgewisseld met het bloed kunnen ziekteverwekkers voorkomen. Dit doet de teek door bij de beet speeksel in de kat te spuiten voordat hij het bloed opzuigt. Als baasje wil je niet dat je kat ziek wordt. Daarom is het belangrijk om je huisdier te beschermen met een tekenmiddel voor je kat.

Het tekenmiddel doodt de teken die op de huid van je kat komen. Het tekenmiddel beïnvloedt het zenuwstelsel van de teek. Het anti-tekenmiddel voor je kat is giftig, maar alleen voor de teek. Binnen een korte tijd zal de teek overlijden en van de kat vallen. Zo kun je jouw kat met een gerust hart in de buitenlucht laten lopen. 

De plekken waar teken actief zijn

De meeste mensen denken dat teken voornamelijk voorkomen in bossen met loofbomen. Echter komen teken ook voor in je tuin, weilanden en parken. Teken zitten voornamelijk op kleine struiken, gras en andere soorten lage begroeiing. Zodra een mens of dier voorbij komt laten ze zichzelf vallen en houden zich vast aan de huid. Vervolgens gaan ze op zoek naar een geschikte plek om bloed te zuigen. Omdat teken niet alleen voorkomen in bossen is het belangrijk om continu je kat met een anti-tekenmiddel te beschermen. Ook als je niet in de buurt van bebossing woont.

Ben je benieuwd wat het beste tekenmiddel voor jouw kat is? Kom dan langs in de winkel van Welkoop. Zij adviseren je welk tekenmiddel voor katten het beste bij jouw kat past. Op de webshop vind je dezelfde producten die je gemakkelijk vanuit huis kunt bestellen. Daarnaast vind je nog meer gezondheidsmiddelen zoals vlooienmiddel, kalmeringsmiddel en wormenmiddel.