Kuikenvoer

Een nestje met kuikentjes is ontzettend leuk, maar verdient ook de beste aandacht voor bijvoorbeeld kuikenvoer. Jonge kuikens hebben naast veel warmte ook een ander soort voeding nodig dan oudere kuikens. Met het kuikenvoer van Welkoop kun je het kuiken de beste start geven. Een gevarieerd aanbod aan voeding voor kuikens, in de vorm van kuikenmeel, vind je in onze webshop en winkels. En ben je op zoek naar aanvullende  producten op het gebied van kuikenvoer? Bij Welkoop vind je de beste voederbakken of andere producten in voeding voor kuikens.

Bekijk ook Voer | Kippenvoer | Sierhoendervoer

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Kuikenvoer Welkoop

Bij Welkoop vind je van allerlei merken voeding voor kuikens. Naast kuikenvoer van Welkoop, hebben we ook Garvo kuikenvoer in ons aanbod. Kuikens hebben voornamelijk veel eiwit nodig. Tot ongeveer 6 weken oud kun je de kuikens voeding aanbieden in de vorm van kuikenmeel en opgroeikorrels. Let op dat je dit niet te vroeg geeft, want als de kuikens net zijn geboren, hebben ze in de eerste 24 tot 36 uur geen kippenvoer nodig. Dat komt omdat ze alle voeding uit de dooierzak al hebben opgenomen in het lichaampje. Geef de kuikens wel water in deze beginperiode.

Kuikenmeel

Wat is kuikenmeel eigenlijk? Kuikenmeel is gericht op de natuurlijke en vooral gezonde groei van kuikens. Het meel kun je aanbieden vanaf het moment dat het kuiken voor het eerst voedsel zal eten. We raden aan dit voer aan te bieden tot een leeftijd van ongeveer 12 weken. Kuikenmeel is een samenstelling van diverse ingrediënten uit kippenvoer voor zowel jonge als oude kuikens van diverse rassen. 

Kuiken opgroeikorrels

Opgroeikorrels zijn gericht op een gelijkmatige groei van het kuiken. Het is samengesteld uit verschillende grondstoffen die rijk gevarieerd zijn en met de hoogste kwaliteit zijn gemaakt. Met opgroeikorrels zorg je ervoor dat jouw kuiken de juiste verhouding aan belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt. 

Tips kuiken voeding

  • Gebruik stevige voer- en drinkbakken, zodat het niet omvalt
  • Geef het kuiken na 6 weken gemengd graan voor oudere kuikens
  • Zorg dat de kuikens de hele voederbak leegeten, anders krijgen ze niet het juiste aantal voedingsstoffen binnen die het kuiken nodig heeft

Wil je nog meer weten over kuikenvoer? Lees dan meer over kip- en kuiken voeding op onze website of spreek een adviseur in één van onze vele winkels. Niet voor niets zijn wij de beste winkelketen in de categorie Tuin & Dier. Welkoop weet wat te doen!