Bodembedekking

Konijnen zijn van nature schone dieren. Ze houden dus ook van een schoon verblijf. Als je geen bodembedekking gebruikt in je konijnenhok, wordt het al snel een bende. Dit vindt je konijn niet fijn. Een goed absorberende bodembedekking zorgt ervoor dat jij en je konijn geen last hebben van uitwerpselen die blijven liggen. Daarom hebben wij een ruim aanbod aan bodembedekkers voor knaagdieren. Van beukensnippers tot aan hennepstrooisel, Welkoop heeft de beste grondbedekking voor jouw konijnenhok. Konijn blij, jij blij.


Zie ook: Hennep | Houtvezel | Stro

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Uit welke bodembedekking voor mijn konijn kan ik kiezen?

Met bodembedekking voor je konijn kun je alle kanten op. Een veelgebruikt materiaal als bodembedekking is houtvezel. Houtvezel absorbeert goed en is goedkoop in het gebruik. Maar wist je ook dat houtvezel vrij stoffig is? Konijnen met luchtwegproblemen kunnen hier al snel last van krijgen. Bovendien is dit niet het beste materiaal als je geurtjes wilt maskeren. 

Een ander veelgebruikt materiaal als bodembedekking is hennepvezel. In tegenstelling tot houtvezel is hennepvezel wel stofvrij. Daarnaast neemt deze bodembedekking het vocht van je konijn goed op en verbloemt het de geur van je konijnenhok. Hennepvezel is iets duurder in de aanschaf, maar ook weer zuiniger in gebruik.

Ook houtkorrels zijn geschikt om de bodem van je konijnenhok mee te bedekken. Houtkorrels gaan de geur goed tegen en geven weinig tot geen stof. Wel zijn deze korrels wat harder, waardoor konijnen last kunnen krijgen van hun voetzolen. Bovendien absorbeert het minder goed dan hout- of hennepvezel. 

Konijnen in een buitenverblijf lopen vaak op stenen of tegels. Dit brengt natuurlijk een aantal voordelen met zich mee:

  • Hygiënisch en makkelijk schoon te houden
  • Nagels van je konijnen slijten op een natuurlijke manier
  • Voorkomt dat je konijnen zich uitgraven
  • Lekker koel in de zomermaanden

Toch moet je je afvragen of dit het juiste is voor je konijn. Tegels zijn namelijk geen fijne plek voor je konijn om zijn behoefte te doen. Daarnaast zijn stenen of tegels hard voor de voetzolen en koud in de wintermaanden. 

Tot slot kun je je konijnenhok nog bedekken met stro. Stro is lekker warm voor je konijn, maar absorbeert een stuk minder. Je kunt dit dus het beste gebruiken als aanvullende bodembedekking, voor in de koude wintermaanden. Houd er wel rekening mee dat sommige konijnen het stro graag eten. Leg dus niet te veel stro in je konijnenhok. En zorg voor voldoende hooi, dan is de verleiding om stro te eten een stuk minder.

Wat is de beste bodembedekking voor mijn konijn?

Als je een konijnenhok in huis hebt staan, kunnen we ons voorstellen dat je het belangrijk vindt om geuren te maskeren. En je wilt natuurlijk ook een bodembedekking voor je konijn die zuinig in gebruik is. In dit geval kun je het beste gebruik maken van hennepvezel als bodembedekking van je konijnenhok. Ook als konijnentoilet in een buitenverblijf is dit de beste keuze. 

Wil je meer weten over huisvesting voor je konijn? Lees dan de blogs op onze website of vraag het de specialisten in één van onze vele winkels. Welkoop. Weet wat te doen.