Vogelkooien & volières


Een vogel in huis is hartstikke gezellig. En voor je gevleugelde vriend zoek je graag een mooi plekje uit: een vogelkooi. De kooi is de plek waar je vogel eet, drinkt, slaapt en dus de meeste tijd doorbrengt. Het is belangrijk dat de kooi echt bij je vogel past. Bij Welkoop kun je daarom precies de juiste vogelkooi kopen voor jouw vogel: van parkietenkooi tot papegaaienkooi. En ook belangrijk: zoek de plek om de kooi neer te zetten zorgvuldig uit, want vogels zijn sociaal en houden van jouw gezelschap!


Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...


Waar zet je de kooi neer

Een vogelkooi kiezen begint eigenlijk bij het bepalen van de plek waar de kooi komt te staan. Vogels houden van mensen en dieren om zich heen. Zet de kooi daarom vooral in een ruimte waar jij en je huisgenoten de meeste tijd doorbrengen. De woonkamer is vaak een goede locatie. Kies een plek met veel natuurlijk licht, maar niet te dicht tegen het raam; de achterkant van de vogelkooi kun je het beste tegen een muur zetten. Dit geeft de vogel een veilig gevoel van beschutting. Zo heeft je vogel een knus hoekje waar hij alles goed in de gaten kan houden.

Denk bij het kiezen van een mooi plekje voor je vogel ook aan de hoogte van de kooi. Vogels houden ervan om alles goed te kunnen zien en staan daarom niet graag op de grond. Een goede plek voor een vogelkooi is bijvoorbeeld op een kast of een tafel. Of ga voor een vogelkooi op wielen, bijvoorbeeld een grote vogelkooi van het merk STRONG. Dankzij het onderstel komt de kooi op een mooie hoogte. Bijkomend voordeel is dat zo’n vogelkooi op standaard met wielen makkelijk te verplaatsen is, wat het schoonmaken extra makkelijk maakt!

Welke vogelkooi ga je kopen

Nu je een plek in gedachten hebt, ben je een stap dichter bij het daadwerkelijk kiezen van welke vogelkooi je gaat kopen. Er zijn veel verschillende soorten vogelkooien: volières, papegaaienkooien en parkietenkooien, vogelkooien voor binnen en vogelkooien voor buiten. Een parkietenkooi of papegaaienkooi heeft vaak horizontale spijlen. Daardoor kan je parkiet of papegaai volop klimmen en blijft hij lekker fit en vrolijk. Een kanariekooi heeft vaak verticale spijlen die dichter op elkaar zitten. 

Kies het liefste een zo groot mogelijke kooi uit, want dan heeft je gevederde vriend lekker veel ruimte om te vliegen. Maar genoeg ruimte is zeker niet meteen een luxe, het is ook gewoon nodig: hoe groter je vogel, hoe meer ruimte hij nodig heeft om te vliegen. Een te kleine kooi kan ervoor zorgen dat de vogel zich nerveus gaat voelen, waardoor hij gaat schreeuwen of zijn veren plukt. 

Een grote vogelkooi waarin je vogel veel ruimte heeft om te vliegen, is een volière. Je kunt deze grote vogelkooi buiten of binnen plaatsen. Kies je ervoor om de vogelkooi buiten in de tuin te zetten? Zoek dan een beschut plekje met veel licht, het liefst dicht bij huis zodat jullie elkaar kunnen zien. Vergeet niet om je vogel regelmatig aandacht te geven, ook als hij buiten staat.

Meer voor vogels bij Welkoop

Je vogel vindt het leuk om jou te zien en om samen te spelen, maar bekijk ook eens onze vogelspeeltjes. Hang bijvoorbeeld dit leuke Klimbo vogelspeeltje in de kooi. Daarmee blijft je vogel lekker actief bezig. Naast speelgoed en vogelkooien, hebben we bij Welkoop nog meer voor je vogel. We hebben het hele assortiment verzameld op onze pagina over vogels.