Grisport logo

Hempflax

Zoek je een comfortabele bodembedekking voor je dieren? Voor je paard of pony, konijn of cavia, vogels of reptielen? Bij Welkoop kun je het strooisel van het merk HempFlax kopen. Gemaakt van de hennepplant en daarmee 100% natuurlijk. Volgens HempFlax is hun hennepstrooisel en bodembedekker comfortabel en hygiënisch voor je huisdier én volledig composteerbaar. Voor blije huisdieren! 

HempFlax, nature wins

HempFlax werd in 1993 opgericht. Het bedrijf brengt hennepproducten op de markt en is inmiddels zelfs wereldleider in hennepproductie! Waarom hennep? Hennep is volgens HempFlax een natuurlijke en milieuvriendelijke grondstof. Hun slogan is dan ook: Nature wins! Ze telen hennep dan ook op grote schaal en springen daarbij zuinig om met grondstoffen, water en bestrijdingsmiddelen. De hennep wordt op allerlei manieren gebruikt. Bijvoorbeeld als vezelhennep, waarmee bijvoorbeeld kunststof, katoen of hout kan worden nagebootst. Hennepvezel vormt hierdoor een duurzaam alternatief voor deze materialen. Ook wordt hennep gebruikt in voedingssupplementen voor mensen, voor de tuin- en landbouw en voor strooisels voor in de verblijven van onze erfdieren en huisdieren!

Bij Welkoop kun je van HempFlax kopen:

  • MiniHemp: hennepstrooisel voor in de verblijven van kleine huisdieren
  • Hemparade: bodembedekking voor de paardenstal en andere verblijven van hoefdieren
  • Biobase: bodembedekking voor de paardenstal (is gelijk aan Hemparade, maar dan met toegevoegde eucalyptusolie)

HempFlax bodembedekker

HempFlax bodembedekker of hennepstrooisel is er voor eigenlijk al onze huisdieren. Heb je een klein huisdier (een cavia, konijn, reptiel of vogels), dan ga je voor MiniHemp. Dit is strooisel is gemaakt van vezelhennep. Het absorbeert goed vocht en is dus hygiënisch voor in bijvoorbeeld het konijnenhok. Zoek je een strooisel voor je hoefdier, dan kun je voor Hemparade gaan. Dit strooisel is gemaakt van 100% hennepspaanders. Heeft jouw paard luchtwegproblemen? Dan heeft HempFlax het hennepstrooisel Biobase: 100% hennepspaanders met toegevoegde eucalyptusolie.

De bodembedekkers van HempFlax zijn allemaal van hoogwaardige kwaliteit: 100% natuurlijk en zonder chemische toevoegingen. Ze zijn hiermee gezond en veilig voor dieren en hun verzorgers. En naast gezond en veilig, is HempFlax bodembedekker ook comfortabel. Bij hoefdieren bijvoorbeeld zorgt het voor een veerkrachtige, gelijkmatige ondergrond: het hennepstrooisel klontert niet. Dit maakt het aangenaam voor de hoeven van je paard of pony.

  • Stofvrij (minder luchtwegaandoeningen en allergische reacties)
  • Schokdempend
  • Klontert niet (hiermee ideaal voor hoefdieren)
  • Antibacterieel en antischimmelwerking
  • Absorbeert vocht en geurtjes
  • Volledig composteerbaar

HempFlax hennepstrooisel in de paardenstal

In vergelijking met andere bodembedekkers zoals houtkrul of stro, heeft hennephout een hoger natuurlijk absorptievermogen. Vocht, geurtjes en ammoniak worden dus sneller en beter opgenomen. Het strooisel kan langer in de stal blijven liggen, wat niet alleen werk bespaart maar ook verbruik en afval.

Wist je dat Hemparade de mesthoop binnen twee tot drie maanden verandert in een biologische tuincompost?