Farm Food logo

Farm Food

Voor de serieuze hondenliefhebber die het beste wil voor zijn hond, is er Farm food. Dit merk maakt hondenvoer dat 100% zuiver en natuurlijk is. Hun filosofie? Eén soort hondenvoer – voor alle honden. Maar dat betekent niet dat er voor je hond niets lekkers tussen zit! Zo is er Farm Food Fresh, waarmee je je hond een dagje vers vlees kunt voorzetten. En daarnaast zijn er de gedroogde beloningsbrokjes en kluiven, zoals hertengewei! Bij Welkoop bestel je al dit natuurlijke hondenvoer van Farm Food gemakkelijk online.

Farm Food hondenvoer voor alle honden

Farm Food doet het wat hondenvoer betreft anders dan anders; Farm Food gaat voor één soort hondenvoeding. De filosofie van dit merk is dat hondenvoer geschikt moet zijn voor álle honden – welke leeftijd of conditie ze ook hebben. Want, zo zegt het merk, in de natuur eten alle wilde hondachtigen naar eigen behoefte uit dezelfde voedingsbron – van pup tot senior. 

Farm Food is een Nederlands familiebedrijf dat in 1982 werd opgericht. Het begon allemaal toen Gerrit de Weerd, de oprichter, betrokken werd bij de ontwikkeling van een neutraal soort hondenvoer: brokken zonder toevoegingen als het gaat om kleurstoffen, aroma’s, antioxidanten en meer. Toen bleek dat verschillende fokkers geïnteresseerd waren in dit nieuwe voer, werd het kleinschalig op de markt gebracht. En met succes, zo blijkt, want nog altijd genieten honden van dit voer. Natuurlijk is het door de jaren heen verbeterd, maar de oorspronkelijke filosofie is nog altijd het uitgangspunt. Op deze manier gaat Farm Food voor een zo lang en gezond mogelijk leven van je hond. 

  • Eén soort hondenvoer voor alle honden, ongeacht leeftijd, activiteit of ras
  • 100% zuiver en natuurlijk
  • Dierlijke ingrediënten die goedgekeurd zijn voor menselijke consumptie (bij droogvoer en vers vlees)
  • Zonder chemische antioxidanten, conserveringsmiddelen of toegevoegde kleur-, geur- of smaakstoffen 

Bij Welkoop koop je van Farm Food dit hondenvoer:

  • Brokken
  • Vers vlees (diepvries of zacht gestoomd in portiezakjes)
  • Kauwkluiven
  • Hertengeweien voor honden
  • Beloningssnack
  • Puppymelk (als vervanging voor moedermelk)
Farm Food brokken

Brokken

Dat Farm Food uitgaat van één soort hondenvoer, hoeft natuurlijk niet meteen te betekenen dat je hond dan maar altijd dezelfde smaak moet eten; Fam Food heeft geperste brokken in vier heerlijke smaken. Zo blijft je hond zijn maaltijd altijd lekker vinden.

Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit de brokken HE Classic, HE Schotse Zalmolie en HE Schaap, waarbij er kleine verschillen zitten in de samenstelling. Dit maakt dat de ene soort brokken een net wat ander effect hebben op de ontlasting of de huid en vacht van je hond dan het andere soort brokken. Voor honden met een glutenallergie of zwakke darmen (en daardoor alsmaar matige tot slechte ontlasting) zijn er HE Glutenvrij brokken. 

Tip! De brokken zijn er in twee formaten; standaard zijn de brokken van Farm Food 8 millimeter groot. Heb je een kleine hond of puppy? Ga dan voor de mini-variant: Farm Food Mini. Deze brokken zijn met 6 millimeter ietsje kleiner van formaat.

Farm Food hondenbrokken
Farm Food hondenvoer

Vers vlees

Farm Food adviseert om, naast de dagelijkse brokken, van tijd tot tijd een ‘vers-vleesdag’ in te lassen. Niet alleen omdat je hond dit héérlijk vindt, maar vooral omdat het heel goed is voor de darmflora. 

Het verse vlees herken je aan de naam Farm Food Fresh en is er in twee varianten. Zo is Farm Food Fresh Pens & Hart Complete verkrijgbaar in diepvries-variant en gestoomde-variant (natvoer). Het diepgevroren vlees is van premium kwaliteit. Vanwege het simpele feit dat het bevoren is, kun je het alleen afhalen in een Welkoop-winkel. Heb je geen vriezer of wil je het gemak van portiezakjes? Ga dan voor Farm Food Fresh Menu: kant-en-klare, zacht gestoomde vers-vleesmaaltijden.

Kauwen en belonen

Sommige honden kunnen geen genoeg krijgen van kluiven. Kauwen is fijn tijdverdrijf, maar het is ook nog eens gezond. De hondensnacks van Farm Food, die ze Farm Food Rawhide noemen, komen van het onderhuidse bindweefsel van koeien. Mooi meegenomen: ze werken ook als tandenborstel! Als je hond erop kauwt, komt er collageen vrij en dat helpt weer tandplak verminderen of voorkomen. 

Heeft jouw hond zijn hondensnacks altijd snel opgekauwd? Ga dan eens voor Farm Food Antlers: hertengewei voor honden. Deze hondensnacks geven door de harde structuur extra lang kauwplezier. Ze zijn er in verschillende formaten – voor kleine en grote honden. 

Om je hond tussendoor met een snoepje te belonen zijn er de Farm Food Trainers: kleine, gedroogde beloningsbrokjes van puur runderhart die, naast lekker, ook nog eens gezond zijn.