BBQ brandstof & aanmaken

De beste brandstof voor je barbecue. Houtskool en briketten zijn makkelijk aan te steken en geven langdurig veel warmte af. Wist je dat briketten langer en gelijkmatiger branden? Houtskool steekt dan weer iets makkelijker aan dan briketten en brandt wat warmer. Welke brandstof je nodig hebt, hangt af van de barbecue en het vlees. Is het aansteken toch nog wat lastig, dan heeft Welkoop natuurlijk ook aanmaakblokjes voor je op voorraad. Kies voor ons huismerk, of voor hét barbecue merk: Weber.

Bekijk ook: Alle barbecue's | BBQ accessoires | BBQ gereedschap

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

BBQ brandstof & aanmaken 

Alle brandstof voor je barbecue op een rijtje voor een avond vol BBQ plezier. De beste manier om je barbecue aan te steken? Dat hangt af van je situatie. Of je bijvoorbeeld een barbecue met of zonder deksel gebruikt, en welk type vlees je wil grillen. Kies voor ons huismerk, of voor hét barbecue-merk: Weber. 

Wat is de beste BBQ brandstof?

Dat hangt ervan af wat je wil barbecueën en hoe lang. Met beide typen grill je jouw vlees zonder vlammen of flinke rookgordijnen. Fijn voor jou en voor je buren. Nu moet je alleen nog maar het vlees en de groente in de gaten houden. Stook je het vuurtje nog eens lekker op? Wij helpen je er graag bij.

 • Houtskool
  Ga je voor dunne stukjes vlees? Dan is houtskool perfect voor jou. Dit brandt kort en intens: ideaal voor hamburgers en hamlapjes. Wens je liever een langere brandduur, kies dan eens voor ons eigen huismerk Welkoop White Quebracho. Gemaakt van witte steeneik uit Paraguay en zeer geschikt voor low & slow sessies.

  Tip: Omdat het snel opbrandt, moet je het regelmatig aanvullen tijdens het barbecueën. Zorg dus dat je genoeg houtskool achter de hand hebt. 

 • Briketten
  Wil je de hele avond barbecueën op een stabielere temperatuur, dan zijn briketten beter. Deze brandstof gloeit langer en gelijkmatiger. Weber briketten zijn gemaakt van hoge kwaliteit houtsoorten. Of kies voor een milieuvriendelijker alternatief: kokosbriketten van Welkoop.

 • Rookhout
  Meer smaak aan je gerechten? Dan kan je jouw brandstof aanvullen met rookhout. Elk soort heeft zijn eigen, specifieke smaak. Denk aan appel, hickory of kers. Of ga voor rookhout op basis van beuken of eiken als je een neutrale smaak wenst. 

Tips om je barbecue aan te steken

Je hebt brandstof voor je BBQ, de boodschappen zijn gedaan en de barbecue staat in de tuin. Nu nog je barbecue aansteken. Hieronder volgen nog wat tips, zodat jij snel en veilig aan de slag kan gaan. 

 • Droog bewaren
  Bewaar je brandstof op een droge plek. Het is beter om je zak dus niet open in de schuur te laten staan, dan trekt het vocht erin. In de winter kan je jouw brandstof het beste binnenshuis bewaren.

 • Kooltjes verspreiden
  Als je een flinke lading brandstof in de barbecue hebt liggen, dan wil je de boel wel mooi verdelen. Dat kan je het makkelijkst doen met een oude vleestang bijvoorbeeld.

 • Goed aansteken
  Wij raden je van harte aan om aanmaakblokjes of aanmaakkrullen te gebruiken. Dit is een veilige en eenvoudige manier om je barbecue aan te steken. 

Veel BBQ plezier!

Je weet nu alles over het aanmaken van je barbecue! Maar wat nou als je nog helemaal geen barbecue hebt? Dan kunnen we je daar natuurlijk ook bij helpen. Je kunt bij ons namelijk ook allerlei soorten barbecues bestellen.