Automatische bewatering

Het bewateren van je planten en gazon kan soms best veel werk kosten. Door automatische bewatering hoef je je geen zorgen te maken om de bewatering van je tuin. Met de bewateringscomputer kun je eenvoudig instellen hoeveel water er wanneer wordt besproeid in je tuin. Automatische bewatering bespaart je niet alleen tijd, maar ook water. Ben je even niet in de gelegenheid om je tuin te bewateren? Door de bewateringsklok in te stellen kun je planten automatisch water geven op de gewenste tijden. Tijdens vakanties krijgen jouw planten en gazon de juiste hoeveelheid water. 


Bekijk ook: Druppelslang | Bewateringsklok | Bewateringscomputer    

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Tuin bewateren met een druppelslang

Een goed onderhouden tuin vraagt om regelmatige en consistente bewatering. Dit kan een tijdrovende klus zijn. Met automatische tuinbewatering kun jij heerlijk genieten in je tuin. 

Een druppelslang kopen zorgt ervoor dat je zuinig en gericht je tuin kunt bewateren. De Rehau druppelslangen bij Welkoop zijn:

  • Milieuvriendelijk en duurzaam; het is geproduceerd uit gerecycled materiaal
  • Waterbesparend; 70% besparing in vergelijking met conventioneel water geven
  • Te gebruiken voor zowel boven- als ondergronds
  • Aansluitbaar op de normale tuinslang en de gangbare kunststof koppelingen
  • Uit te breiden met extra lengtes druppelslangen, druppelleidingen en extra verbindingskoppelingen 
  • Ideaal aan te sturen met de Rehau bewateringscomputer

Een automatisch druppelsysteem voor planten neemt jouw tuinzorgen uit handen! 

Planten automatisch water geven met een bewateringsklok

In de zomerperiode kan fel zonlicht ervoor zorgen dat jouw planten in de tuin uitdrogen. Dit kun je voorkomen met een bewateringsklok. Dankzij de bewateringsklok heb jij een zorg minder over de besproeiing van je tuin. 

Beslis zelf wanneer en hoe vaak je je planten water geeft! Welkoop helpt je met planten automatisch water geven. De bewateringsklok van Rehau is eenvoudig te installeren. De bewateringscomputer installeer je tussen de kraan en de druppelslang voor automatische bewatering. De bewateringsintervallen kun je zelfstandig instellen op de timer. 

Wil jij een automatisch druppelsysteem voor planten? Welkoop heeft een assortiment van automatische bewatering. Bestel eenvoudige online of check de voorraad en kom langs in één van onze winkels. Welkoop bezorgt gratis vanaf een bestelling van €40,-.

Hoe vaak en hoeveel geef je planten in de tuin water?

Tuinplanten, potplanten en gazon hebben water nodig. In de zomer kunnen ze wel extra hulp gebruiken door droogte en sterke zon. Automatische bewatering kan hierbij helpen. 

Maar geef jij jouw planten wel op de goede manier water? Wij geven je een aantal tips om jouw planten in de tuin juist te bewateren:

  • Voorkom dat planten uitdrogen. Uitgedroogde planten kun je herkennen aan hangende bladeren of verkleuring van bladeren naar geel/bruin.
  • Om bladverbranding te voorkomen kun je het best in de ochtend- of avonduren planten water geven in de tuin. Zo geef je planten en het gras in je gazon de tijd om het water op te nemen. Met automatische bewatering kun je de besproeiingstijden makkelijk instellen,
  • Bij droogte raden wij aan om één of twee keer per week flink te bewateren. Zo voorkom je dat planten langdurig nat blijven, wat voor schimmelinfecties kan zorgen.
  • Probeer planten met verschillende bewateringwensen niet dicht bij elkaar te zetten. Iedere plant is uniek en vraagt daarom om andere bewateringswensen. 

Wil je meer weten over water geven in je tuin? We adviseren je graag meer op deze pagina of kom langs in één van onze 154 winkels voor advies op maat.