Jampotten & weckpotten

Om je eigen groenten, kruiden en fruit langer houdbaar te maken, kun je ze inmaken. Inmaken doe je door je product met suiker, zuur, zout of alcohol in een pot te verwarmen en luchtdicht op te slaan. Voor inmaken heb je dus een goede inmaakpot, weckpot of jampot nodig. Welkoop heeft een groot assortiment aan glaswerk en afsluitingen. Flessen, potten, ringen, deksels, klemmen, etiketten, trechters, doppen en glastangen vind je allemaal bij Welkoop.

Bekijk ook: Weckpot met beugelsluiting | Weckpot met draaideksel | Flessen

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Jampot of weckpot kopen

Een weckpot ziet er niet alleen leuk uit, je kunt er ook echt eten lange tijd in bewaren! Al in de achttiende eeuw werd de wecktechniek uitgevonden, waarna het door de uitvinder aangeboden werd aan de Franse regering. Vervolgens werd de methode verkocht aan Johann Carl Weck. Op 1 januari 1900 zag Weck officieel het levenslicht. De glazen potten met “Weck” en de afbeelding van een framboos zijn al jaren herkenbaar en haast onveranderd! Het ‘wecken’ is inmiddels overbodig omdat de koelkast bestaat, maar de firma Weck bestaat en produceert nog steeds.

Meer Wecken
Een weckpot is een stuk meer dan een inmaakpot. De glazen potjes kan je ook voor allerlei creatieve ideeën gebruiken! Heb je bijvoorbeeld hier al eens aan gedacht?

 • Drinkglas
  Een weckpot is prima te gebruiken als een groot drinkglas. In sommige cafés wordt speciaalbier ook geschonken in weckglazen – leuk om het je gasten voor te zetten! Ook voor grote glazen limonade ideaal.
 • Vaasje
  Je kunt natuurlijk ook gewoon kleine vaasjes maken van een weckpot! De potten staan leuk in elke keuken en met een mooi groen bosje erin is het een leuk gezicht.
 • Bewaren
  Je hoeft natuurlijk niet te wecken in een weckpot. Je kunt ook gewoon eten erin bewaren! De doorzichtige potten staan mooi, zeker als je er meerdere hebt met bijvoorbeeld rijst en pasta erin. Ook handig, je ziet direct hoeveel je nog in huis hebt!
 • Onderwatertuin
  Het luchtdichte van een beugelpot of weckpot is ook ideaal voor een gesloten ecosysteem. Je ziet ze misschien wel eens staan in interieurwinkels. Dan zijn ze niet bepaald goedkoop! Je kunt ze dus zelf maken van weckpotten – ook in het klein! 

Bakken en inmaken
Er komt in de keuken natuurlijk meer kijken dan alleen glazen potjes, jampotten en voorraadpotten. Bij Welkoop hebben we bijna alles voor in de keuken. Bekijk onze pagina voor bakken en inmaken.