Kamerplantvoeding

De planten in je huis staan dan wel binnen, maar kunnen soms wel wat extra’s gebruiken. Met kamerplantenvoeding geef je precies dat. Essentiële voedingsstoffen waar je planten goed van groeien en bloeien. Stikstof (N), fosfor (P) en kalium (K) bijvoorbeeld. Bij Welkoop kun je daarom voor je kamerplanten voeding kopen van Pokon. Hiermee maak je jouw kamerplanten sterk en gezond!

Bekijk ook: Alle kalk & meststoffen | Moestuinmest

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Plantenvoeding voor je kamerplanten

In huis geef je je planten twee belangrijke dingen: daglicht en water. Je bootst eigenlijk de natuur na! Natuurlijk hebben je kamerplanten ook een goede voedingsbodem nodig. Die geef je met potgrond. Maar anders dan buitenplanten, worden planten in potten niet, of in mindere mate, gevoed door natuurlijke processen zoals de afbraak van plantenresten door insecten, wormen, schimmels en bacteriën. In een pot zit maar een klein beetje aarde!

Als jouw kamerplant er wat zielig uitziet, terwijl je hem toch goed verzorgt, kan het dus maar zo zijn dat de plant niet genoeg voedingsstoffen uit de bodem kan halen. Dit merk je bijvoorbeeld aan weinig groei, verkleurd blad of afvallende bladeren. Met kamerplantenvoeding geef je je plant de voeding die nodig is. Zo krijg je sterke en gezonde planten in huis.

Kamerplantenvoeding gebruiken

Kamerplantenvoeding is een vloeibare meststof die heel makkelijk is in gebruik. Je doet een beetje in de gieter (op de verpakking staat hoeveel) en verdunt de voeding met water. Hierna is het een kwestie van de kamerplanten water geven – en ze verwennen! Plantenvoeding bevat namelijk precies de voedingsstoffen die planten in potten nodig hebben. Met een juiste verhouding stikstof, fosfor en kalium. De voeding geef je éénmaal per week.

Wist je dat sommige kamerplanten in de herfst en winter in de ruststand gaan? Dan hebben ze minder water én minder voeding nodig. Planten die wel bloeien in deze periode, kun je wel gewoon plantenvoeding geven.

Pokon voor je kamerplanten

Bij Welkoop hebben we voeding voor je plant van Pokon. Dit oer-Hollandse merk ontwikkelde al in 1929 hun eerste plantenvoeding.

De Kamerplanten Voeding van Pokon houdt je planten mooi en gezond. Deze voeding voor kamerplanten bevat essentiële voedingselementen en sporenelementen. Door de toevoeging van extra magnesium en ijzer krijgen de bladeren een mooie, groene kleur. Met deze mest van Pokon maak je je plant dus gezond én mooi! De Pokon kamerplantvoeding is er met een inhoud van 500 ml en 1 liter.

Geef je graag biologische voeding aan je kamerplant? Kijk dan eens naar de Kamerplanten Voeding Bio van Pokon. Dit is een organische meststof, dus honderd procent natuurlijk. Deze kamerplantenvoeding helpt de plant om diepgroen blad te krijgen en een uitbundige bloei.